طرز تهیه سوپ های پاییزی + خواص انواع سوپ

رکنا شنبه 24 آذر 1403 - 14:36
رکنا: سوپ‌های پاییزی به دلیل استفاده از مواد فصل مانند کدو حلوایی، سیب‌زمینی، هویج و سبزیجات تازه، نه تنها طعمی دلپذیر دارند بلکه به گرمایش بدن در روزهای سرد پاییزی کمک می‌کنند.
طرز تهیه سوپ های پاییزی + خواص انواع سوپ

به گزارش رکنا، این سوپ ‌ها معمولاً غنی از ویتامین‌ها و مواد مغذی هستند و می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند. در ادامه، چند سوپ پاییزی خوشمزه و سالم معرفی شده است:

1. سوپ کدو حلوایی

    مواد لازم:

        1 کدو حلوایی کوچک یا متوسط (تقریباً 1 کیلو)

        1 عدد پیاز

        2 عدد سیب‌زمینی متوسط

        2 حبه سیر

        4 پیمانه آب یا آب مرغ

        1 قاشق چای‌خوری زردچوبه

        نمک و فلفل به مقدار لازم

        1/2 پیمانه خامه (اختیاری)

    طرز تهیه:

        کدو حلوایی، سیب‌زمینی، پیاز و سیر را خرد کنید.

        در یک قابلمه بزرگ، پیاز و سیر را با کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند.

        سپس کدو حلوایی و سیب‌زمینی را اضافه کنید و تفت دهید.

        آب یا آب مرغ را اضافه کرده و بگذارید مواد به مدت 20-30 دقیقه پخته و نرم شوند.

        بعد از پخت، مواد را با استفاده از مخلوط‌کن پوره کنید.

        سوپ را دوباره روی حرارت قرار دهید و نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید. در صورت تمایل خامه را نیز اضافه کنید.

        سوپ را در ظرف سرو ریخته و با کمی تخم کدو یا نعناع تزئین کنید.

    خواص: این سوپ سرشار از ویتامین A، C و آنتی‌اکسیدان‌ها است و برای تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست مفید است.

2. سوپ هویج و زنجبیل

    مواد لازم:

        4 عدد هویج بزرگ

        1 عدد سیب‌زمینی متوسط

        1 پیاز

        1 قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه رنده شده

        4 پیمانه آب یا آب مرغ

        1 قاشق چای‌خوری زردچوبه

        نمک و فلفل به مقدار لازم

        1/2 پیمانه شیر یا خامه (اختیاری)

    طرز تهیه:

        هویج، سیب‌زمینی و پیاز را خرد کنید.

        در یک قابلمه، پیاز و زنجبیل را با کمی روغن تفت دهید.

        هویج و سیب‌زمینی را اضافه کرده و کمی تفت دهید.

        آب یا آب مرغ را به مواد اضافه کرده و بگذارید به مدت 20-30 دقیقه پخته شوند تا نرم شوند.

        سوپ را با استفاده از مخلوط‌کن پوره کنید.

        در صورت تمایل، شیر یا خامه را اضافه کنید.

        سوپ را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه‌دار کنید و در ظرف سرو بریزید.

    خواص: هویج سرشار از بتاکاروتن است که برای تقویت بینایی و سلامت پوست مفید است. زنجبیل نیز خاصیت ضدالتهابی دارد.

3. سوپ قارچ و کرم

    مواد لازم:

        300 گرم قارچ تازه خرد شده

        1 عدد پیاز

        2 حبه سیر

        1/2 پیمانه خامه

        4 پیمانه آب مرغ یا سبزیجات

        1 قاشق غذاخوری آرد

        1 قاشق چای‌خوری پودر آویشن

        نمک و فلفل به مقدار لازم

    طرز تهیه:

        پیاز و سیر را خرد کرده و در یک قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند.

        قارچ‌ها را اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ‌ها کشیده شود.

        آرد را اضافه کرده و به مدت 2 دقیقه تفت دهید.

        آب مرغ یا سبزیجات را به مواد اضافه کنید و بگذارید 20 دقیقه بپزد.

        سوپ را با مخلوط‌کن پوره کرده و خامه، نمک، فلفل و پودر آویشن را اضافه کنید.

        سوپ را روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود.

    خواص: قارچ سرشار از ویتامین D است که برای تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت استخوان‌ها مفید است.

4. سوپ سیب‌زمینی و پنیر چدار

مواد لازم:

        3 عدد سیب‌زمینی متوسط

        1 عدد پیاز

        2 حبه سیر

        4 پیمانه آب مرغ یا سبزیجات

        1/2 پیمانه پنیر چدار رنده شده

        1/2 پیمانه خامه

        نمک و فلفل به مقدار لازم

    طرز تهیه:

        پیاز و سیر را خرد کرده و در یک قابلمه با کمی روغن تفت دهید.

        سیب‌زمینی را خرد کرده و به پیاز و سیر اضافه کنید.

        آب مرغ یا سبزیجات را اضافه کرده و بگذارید سیب‌زمینی‌ها به مدت 20-25 دقیقه بپزند.

        سوپ را با استفاده از مخلوط‌کن پوره کنید.

        خامه و پنیر چدار رنده شده را به سوپ اضافه کرده و تا زمانی که پنیر ذوب شود، سوپ را هم بزنید.

        سوپ را با نمک و فلفل مزه‌دار کنید.

    خواص: این سوپ خوشمزه و پرکالری است که انرژی خوبی برای روزهای سرد پاییزی فراهم می‌کند. پنیر چدار حاوی کلسیم و پروتئین است که برای تقویت استخوان‌ها مفید است.

5. سوپ گوجه فرنگی و ریحان

    مواد لازم:

        6 عدد گوجه فرنگی رسیده

        1 عدد پیاز

        2 حبه سیر

        4 پیمانه آب یا آب مرغ

        1/2 پیمانه برگ ریحان تازه

        1 قاشق غذاخوری شکر (اختیاری)

        نمک و فلفل به مقدار لازم

    طرز تهیه:

        گوجه‌ها را خرد کنید و در یک قابلمه با پیاز و سیر تفت دهید.

        آب یا آب مرغ را اضافه کرده و بگذارید به مدت 15-20 دقیقه بپزد.

        سوپ را با استفاده از مخلوط‌کن پوره کنید.

        برگ‌های ریحان تازه را به سوپ اضافه کرده و بگذارید چند دقیقه دیگر بپزد.

        در صورت تمایل، شکر را برای کاهش اسیدیتیه گوجه‌ها اضافه کنید.

    خواص: گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی برای سلامت قلب و پیشگیری از بیماری‌ها مفید است.

نتیجه‌گیری

سوپ‌های پاییزی نه تنها خوشمزه و مقوی هستند، بلکه برای تقویت سیستم ایمنی و حفظ گرما در فصول سرد بسیار مفیدند. با استفاده از مواد اولیه تازه و فصلی می‌توانید سوپ‌هایی مغذی و لذیذ تهیه کنید که انرژی زیادی به شما می‌دهند.

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.