معرفی چهار محصول فناورانه در بیست و پنجمین نمایشگاه پژوهش و فناوری

صدا و سیما شنبه 24 آذر 1403 - 16:17
رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن‌بازار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ضمن تبریک هفته پژوهش به محققان و پژوهشگران کشور، از معرفی چهار محصول فناورانه این موسسه خبر داد.

معرفی چهار محصول فناورانه در بیست و پنجمین نمایشگاه پژوهش و فناوری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین دهقانی سانیچ با اشاره به مأموریت موسسه در ارائه فناوری‌های جدید برای کمک به پایداری و اثربخشی بخش کشاورزی، از معرفی ۴ محصول فناورانه خبر داد.

دستگاه برداشت گل محمدی

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی افزود: با توجه به هزینه‌های بالای کارگری در برداشت گل محمدی، این دستگاه به‌عنوان اولین نمونه در کشور طراحی و معرفی شد.

وی ادامه داد: دستگاه مذکور علاوه بر کاهش آسیب به گل‌های برداشت‌شده، کاهش حدود ۵۰ درصدی در زمان و هزینه برداشت را به همراه دارد و به‌طور غیرمستقیم بر افزایش بازدهی اثرگذار است.

سامانه پایش و هوشمندسازی مدیریت باغات بر پایه اینترنت اشیا

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، گفت: این سامانه که برای نخستین بار در باغات سیب منطقه دماوند آزمایش شد، امکان مدیریت هوشمند آبیاری، آفات، بیماری‌ها و تغذیه را فراهم می‌آورد. خروجی‌های این سامانه منجر به کاهش دو نوبت سمپاشی، کاهش آلودگی باغات، کاهش هزینه‌ها و بهبود اقتصاد باغداران شده است.

دستگاه پیش‌سردکن محصولات کشاورزی

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، افزود: این دستگاه که در خوزستان طراحی و ساخته شده است، برای کشاورزان کوچک‌مقیاس به‌ویژه در حوزه محصولات سبزی و صیفی کاربرد دارد.

وی افزود: دستگاه پیش‌سردکن با کاهش ضایعات محصولات و افزایش ماندگاری آنها، تأثیر قابل‌توجهی بر اقتصاد کشاورزان می‌گذارد؛ به‌عنوان نمونه، ماندگاری برخی محصولات از سه روز به ۶ روز افزایش یافته است.

تونل بادی خشک‌کن شلتوک

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، افزود: این دستگاه برای خشک‌کردن شلتوک در اراضی شمال کشور طراحی شده است. این فناوری به‌ویژه در شرایط آب‌وهوایی مرطوب یا هنگام بارندگی، به کشاورزان کمک می‌کند تا شلتوک خود را سریع‌تر خشک کنند و از آفت‌زدگی جلوگیری شود. کاهش ضایعات و افزایش کیفیت محصول از دیگر مزایای این دستگاه است.

دهقانی سانیچ در ادامه به برنامه‌های آینده موسسه اشاره کرد و گفت: چشم‌انداز ما تکمیل زنجیره ارزش با تأکید بر دو شاخص کاهش ضایعات و افزایش درآمد به ازای افزایش بهره وری نهاده‌های مصرفی نظیر آب، زمین، نیروی کار و انرژی است.

وی افزود: در این راستا، فناوری‌هایی معرفی خواهند شد که مصرف نهاده‌ها را بهینه و اثربخشی بیشتری داشته باشند.

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، تأکید کرد: ما معتقدیم فناوری می‌تواند در پایداری بخش کشاورزی و تکمیل زنجیره ارزش و ارتقای اقتصاد کشاورزان و بخش کشاورزی نقشی کلیدی ایفا کند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.