شاخص کل بورس پس از گذشت 587 روز توانست قله قبلی خود را فتح و از آن عبور کند. در بازار مثبت امروز، تمامی نمادهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات سبزپوش بودند.
17 اردیبهشت سال 1402 بود که ترمز رشد شاخص کل بورس پس از دورهای ششماهه کشیده و بازار وارد روند نزولی شد. شاخص در این مدت دوبرابر رشد کرد و برخی سهمها نیز تا سهبرابر بازدهی ثبت کردند. این روند نزولی البته کم حاشیه نبود و به اعتقاد برخی فعالان بازار سرمایه، مسبب آن افزایش ناگهانی سوخت پتروشیمیها و دستکاری دولت در بازار بود؛ اگرچه کارشناسان باسابقه نظر دیگری داشتند. آنها باور داشتند بازار به اصطلاح گران است و سهام اکثر شرکتها باتوجهبه سودسازی آنها، ارزشمند نیست.
حال پس از گذشت یک سال و هفت ماه، شاخص کل بورس توانست سقف قبلی را شکسته و تا 2 میلیون و 601 هزار واحد رشد کند. شاخص هموزن نیز در معاملات امروز بیش از 18 هزار و 500 واحد رشد کرد و به عدد 834 هزار و 267 واحدی رسید.
باوجود رکوردشکنی، ارزش معاملات خرد کمتر از میانگین یک ماه گذشته و چیزی حدود 5580 میلیارد تومان بود.
شاخص «اطلاعات و ارتباطات» با رشد 2.95 درصدی میان 5 شاخص پربازده معاملات شنبه، 24 آذر، قرار گرفت. نماد «بازرگام» تنها سهام حاضر در این گروه بود که معاملاتش با صف خرید به پایان نرسید.
گروه رایانه نیز از حیث ورود پول حقیقی در جایگاه پانزدهم قرار گرفت و بیش از 22 میلیارد تومان پول حقیقی وارد نمادهای این گروه شد.
در گروه مخابرات نیز 2 سهم همراه اول و مخابرات با استقبال سرمایهگذاران مواجه شده و با صف خرید به کار خود پایان دادند.
«مصطفی امید قائمی»، مدیرعامل تأمین سرمایه کاردان، در گفتگو با صدای بورس، رویکارآمدن دولت چهاردهم و تغییرات محسوس سیاستهای دولت برای حمایت از بازار سرمایه را از دلایل، رکورد تاریخی شاخص بورس دانست. به اعتقاد او، این عوامل باعث شده اعتماد سهامداران تا حدودی به بازار بازگردد.
امید قائمی همچنین معتقد است پس از کاهش قابلتوجه قیمتها در بازار، اکنون برخی سهمها در شرایط ارزندهای قرار دارند که این امر یکی از دلایل بازگشت سرمایهگذاران به بورس است.