آیا مصرف گوجه فرنگی در ابتلا به نقرس نقش دارد؟

تابناک یکشنبه 25 آذر 1403 - 11:51

آیا مصرف گوجه فرنگی در ابتلا به نقرس نقش دارد؟

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، مصرف گوجه فرنگی، به دلیل محتوای مواد مغذی و پورین کم، به طور سنتی و تا پیش از این، سازگار با نقرس در نظر گرفته می‌شد؛ اما برخی تحقیقات نشان می‌دهد که این ماده غذایی قرمز رنگ می‌تواند سطح اسید اوریک را افزایش داده و باعث تشدید نقرس در برخی افراد شود.

نقرس نوعی آرتریت التهابی است که با تجمع کریستال‌های اسید اوریک (اورات مونوسدیم) در مفاصل ایجاد شده و باعث درد و التهاب می‌شود. اسید اوریک زمانی تولید می‌شود که بدن ماده شیمیایی به نام پورین را تجزیه می‌کند. پورین به طور طبیعی در بدن وجود دارد و در برخی مواد غذایی نیز یافت می‌شود. اسید اوریک از طریق ادرار از بدن دفع می‌شود.

نقرس حملات شدید، درد، قرمزی، گرما، حساسیت و تورم در یک یا چند مفصل را به همراه دارد؛ که به طور ناگهانی ایجاد می‌شوند. نقرس اغلب انگشت شست پا را درگیر می‌کند، اما می‌تواند در سایر مفاصل نیز رخ دهد. در حالی که حملات نقرس گذرا هستند، ممکن است ناراحتی ناشی از آن برای چند روز تا چند هفته پس از حمله باقی بماند.

رژیم غذایی متناسب، اگرچه یک درمان قطعی برای نقرس نیست، اما می‌تواند سطح اسید اوریک خون و حملات مکرر نقرس را کاهش دهد و پیشرفت آسیب مفاصل را به تعویق بیندازد.

آیا مصرف گوجه فرنگی در ابتلا به نقرس نقش دارد؟

گزارش‌های موجود نشان می‌دهد گوجه‌فرنگی باعث حملات نقرس می‌شود. بر اساس مطالعات، وجود گوجه فرنگی در رژیم غذایی و مصرف آن می‌تواند سطح اسید اوریک را در بدن افزایش دهد و به بروز یا تشدید نقرس بینجامد.

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.