عناب به عنوان یکی از خوراکیهایی شناخته میشود که فواید زیادی برای زنان و مردان دارد که از جمله این فواید میتوان به سلامتی سلولها و جلوگیری از آسیب، کاهش ریسک بروز بیماریهای قلبی، التهاب و انواع سرطان هضم غذا و تسهیل عملکرد صحیح دستگاه گوارش اشاره کرد.
به گزارش ایمنا، عناب تازه، کالری کم و فیبر بالا دارد و سرشار از آنتی اکسیدان است، این میوه که به خرمای چینی یا خرمای قرمز هم مشهور است، میوه بومی جنوب آسیا است، اما در سایر نقاط دنیا نیز محبوبیت دارد، طبع عناب براساس طب سنتی، گرم است و بهخاطر خاصیت آرامبخشی، برای رفع اختلالات خواب و بیخوابی و کاهش استرس و اضطراب توصیه میشود.
عناب میوه پرخاصیتی است که مصرف آن، مزایای زیادی برای بدن دارد، از خواص عناب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عناب به عنوان یک میوه مفید، خواص زیادی برای مردان دارد:
از خواص عناب برای زنان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از خواص مهم عناب، بهبود علائم سرماخوردگی است، مصرف این میوه باعث تسکین و نرم شدن مجاری تنفسی میشود، به علاوه اینکه، این خرمای چینی سرشار از ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای بهبود یا پیشگیری از ابتلاء به سرماخوردگی مناسب است.
عناب میتواند به عنوان یک ماده غذایی کمکی برای لاغری افراد مورد استفاده قرار بگیرد.
از دیرباز، عناب برای درمان درد شکمی، تهوع و استفراغ در بارداری مصرف میشود، مصرف عناب به میزان توصیه شده، ضرری در بارداری ندارد، اما زیادهروی در آن میتوان مضر باشد، بهتر است در دوره بارداری با مشورت پزشک مصرف کنید، از خواص عناب در بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عناب خواصی دارد که میتواند در کاهش سرفه مفید باشد:
برای بیشتر مردم، خوردن میوه عناب بیخطر است، با این حال اگر از داروی ضد افسردگی ونلافاکسین یا سایر مهارکنندههای بازجذب سروتونین-نوراپی نفرین (SSNRIs) استفاده میکنید، بهتر است از خوردن عناب اجتناب کنید، زیرا ممکن است با این داروها تداخل داشته باشد.
مطالعهای روی موشهای آزمایشگاهی نشان داد که عصاره میوه عناب ممکن است اثرات بعضی از داروهای تشنج، از جمله فنی توئین، فنوباربیتون و کاربامازپین را تقویت کند و پیشنهاد میشود چنانچه هر یک از این داروها را مصرف میکنید، قبل از افزودن میوه عناب به رژیم غذایی خود، هر گونه نگرانی احتمالی خود را با پزشک در میان بگذارید.
مصرف بیش از حد عناب ممکن است باعث خوابآلودگی، اسهال، یبوست و نفخ شود و توصیه میشود این میوه را در حد اعتدال مصرف کنید.