به گزارش مشرق، مهدی فضائلی تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی در گفتوگویی با برنامه تلویزیونی میدان که از شبکه خبر سیما پخش شد ضمن اشاره به سخنان رهبر انقلاب درباره پویایی و تقویت محور مقاومت، گفت: یک نکته بسیار مهم در بیانات اخیر رهبر انقلاب بحث تعریفی بود که ایشان از مقاومت ارائه کردند.
وی افزود: ایشان در این تعریف مقاومت را یک مقوله سخت افزاری ندانستند که با بمباران و اقدامات سخت درهم بشکند و از بین برود. چرا که مقاومت یک تفکر، گفتمان و مکتب است و طبیعتاً این تفکر و گفتمان با اقدامات سخت نه تنها از بین نمیرود بلکه برای ایجاد، توسعه و صیانت آن انگیزه فراهم میکند.
تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی اظهار کرد: وقتی که مردم در منطقه تجاوزات، ظلم و اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی و حمایتهای غرب به ویژه آمریکا از این رفتار غیر انسانی و ددمنشانه را مشاهده میکنند، این تفکر به تدریج شکل میگیرد و اگر شکل گرفته باشد تقویت خواهد شد که در مقابل دشمن نمیتوان کوتاه آمد و تصور کرد دشمن متوقف شود.
* آمریکا تجاوز رژیم صهیونیستی به سوریه را تکمیل کردند
فضائلی با اشاره به تحولات اخیر سوریه تصریح کرد: بشار اسد با همه مشکلات، کاستیها و ضعفهایی که داشت تا زمانی که در سوریه حضور داشت نه رژیم صهیونیستی جرات کرد به تمامیت ارضی این کشور تعرض کننده و نه زیرساختهای او را مورد حمله قرار داد. وی افزود: رژیم صهیونیستی اگرچه اقداماتی را گاه و بیگاه انجام میداد ولی به محض اینکه او سوریه را ترک کرد شاهد بودیم که رژیم صهیونیستی با تجاوز به منطقه جولان قراردادهای قبلی را نقض کرد و وارد خاک سوریه شد و به سمت دمشق پیشروی کرد.
تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی ادامه داد: رژیم صهیونیستی تمام زیرساختهای مهم دفاعی و امنیتی سوریه را مورد حمله قرار داد و از آن طرف، آمریکاییها در تکمیل کار رژیم صهیونیستی فعالیت کردند.
* نمیتوان در مقابل دشمن تعلل و سستی انجام داد
وی افزود: وقتی مردم در سوریه و سایر کشورها این نوع رفتارها را مشاهده میکنند، سوریهای که هیچ حرکتی علیه رژیم صهیونیستی انجام نداده به خصوص در شرایط فعلی و سوریهای که دست کسانی هست که به نوعی هماهنگیهایی را با غرب، آمریکا و رژیم صهیونیستی داشتند ولی صهیونیستها کوچکترین ملاحظهای نمیکنند و بیمهابا اقدامات خود را انجام میدهند.
به گفته فضائلی، اینجاست که اگر تفکر مقاومت وجود نداشته باشد، شکل میگیرد که دشمن چنین وضعیتی دارد و نمیتوان در مقابل او تعلل و سستی انجام داد و نمیتوان امیدوار بود که او به حقوق و منافع ما احترام بگذارد و شکلگیری مفهوم مقاومت آغاز میشود و در ادامه، اگر این تفکر وجود داشته باشد، تقویت خواهد شد.
* مفهوم و گفتمان مقاومت به تدریج میتواند جنبههای سختافزاری پیدا کند
تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی ادامه داد: البته مفهوم و گفتمان مقاومت به تدریج میتواند جنبههای سختافزاری پیدا کند و کسانی که این تفکر را پیدا میکنند برای صیانت از خود و پاسخ به تجاوزات دشمن خود را تقویت میکنند تا بتوانند از این گفتمان بهتر و بیشتر صیانت کنند.
وی گفت: لذا مطلبی که رهبر انقلاب فرمودند مبنی بر اینکه؛ «این مسئله موجب گسترش مقاومت در کل منطقه خواهد شد و کسانی که صاحب این تفکر هستند انگیزه بیشتری پیدا میکنند» میتواند چنین تفسیری داشته باشد. کما اینکه در دوران دفاع مقدس نیز شاهد بودیم وقتی دشمن به ما تجاوز کرد، چگونه خیل عظیمی از نوجوانان و جوانان این کشور بسیج شدند تا از کشور صیانت و دفاع کنند و مقاومت به آن شکل در کشور ما ظهور و بروز پیدا کرد.
* باید هر میزان میتوانیم قوی شویم
این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به فراز دیگری از سخنان رهبر انقلاب با محوریت ایران مقتدر تصریح کرد: یکی از مسائلی که مجدداً در اتفاقات اخیر دریافته بودیم هوشیاری بیشتری نسبت به آن پیدا کردیم مفهوم ایران قوی است. این مفهوم یک مفهوم نسبی است و حد یقف ندارد و هر مقدار که بتوانیم در هر زمینهای قویتر شویم و قدرت بیشتری پیدا کنیم، لازم است و بایستی این اتفاق بیفتد تا بتوانیم از منافع و امنیت خودمان حراست کنیم وگرنه دشمن با همین وضعیت که مشاهده میکنید به منافع ما احترام نخواهد گذاشت و هر زمان که بتواند آن را زیر پای خود له خواهد کرد.
وی افزود: این قوی شدن یک ضرورت و امری است که به هیچ وجه نمیتوان از آن چشم پوشی کرد طبیعتاً ابعاد مختلفی دارد که یکی از ابعاد مهم آن حوزه اقتصادی است که بایستی تلاش بیشتری توسط به خصوص دولتمردان صورت بگیرد و نوع نگاه که ما به حوزه اقتصاد داریم. در این راستا، بایستی بخش خصوصی را فعال کنیم تا رشد ۸ درصدی اقتصادی که در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده تحقق پیدا کند.
* گسترش و تقویت عمق راهبردی ما در افزایش اقتدار نقش خواهد داشت
فضائلی گفت: حوزه بعدی حائز اهمیت پیشرفتهای علمی است که بایستی دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان ما با انگیزه و تلاش بیشتر در این جهت تلاش کنند تا قدرت علمی کشور را در زمینههای مختلف افزایش دهند.
وی ادامه داد: جنبه بعدی مفهوم ایران قوی حوزه راهبردی است که حفظ جبهه مقاومت به عنوان عمق راهبردی کشور است که طبیعتاً در سطوح بالاتری تلاش شود تا اولاً این عمق راهبردی صیانت و حفظ شود و ثانیاً گسترش پیدا کند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: قطعاً گسترش و تقویت عمق راهبردی ما در قدرتمندتر شدن و افزایش اقتدار ما نقش به سزایی را خواهد داشت.