ماشین‌آلات فرسوده مهم‌ترین مشکل معدن ۱۰۰ ساله نمک عمارلو

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 26 آذر 1403 - 00:02
ناظر و مسئول ایمنی معدن نمک عمارلو گفت: ماشین‌آلات فرسوده و کمبود سوخت از مهم‌ترین مشکلات معدن ۱۰۰ ساله نمک عمارلو در نیشابور است.

علی موسوی در گفت و گو با ایسنا گفت: گرچه حدود ۱۰۰ سالی می‌شود که در معدن نمک عمارلو به صورت مدرنیزه کار می‌شود؛ اما از حدود ۴۰ سال قبل ماشین‌آلات سنگین در این معدن به کارگیری شده‌اند.

وی طول تونل‌های قدیمی و جدید معدن نمک عمارلو را حدود ۲ کیلومتر که فعال هم هستند اعلام کرد و افزود: معدن نمک به لحاظ نوع استخراج زیرزمینی است.

ناظر و مسئول ایمنی معدن نمک عمارلو با بیان اینکه پس از برداشت ماده معدنی با توجه به میزان فشارها پایه‌ها از خود ماده معدنی گذاشته می‌شود، تصریح کرد: اگر تونل و ماده معدنی به انتها رسید پایه‌ها برداشته شده و به سمت دهانه تونل برمی‌گردیم.

وی با اشاره به اینکه با توجه به پروانه بهره‌برداری سالیانه ۱۲هزار تن مجوز برداشت داریم، بیان کرد: نیاز است که این میزان تا ۲۰هزار تن افزایش پیدا کند.

موسوی ذخیره کلی معدن را با توجه به کارهای اکتشافی که در آن زمان صورت گرفته را حدود ۸۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: بدون شک این ذخیره بیش از یک میلیون تن است.

وی ماشین‌آلات فرسوده را عامل تأثیرگذار در کاهش برداشت‌ها دانست و افزود: گرچه درخواست ماشین‌آلات جدید داشته‌ایم اما هنوز ترتیب اثر داده نشده است.

ناظر و مسئول ایمنی معدن نمک عمارلو با بیان اینکه اکنون ماهیانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن توان برداشت از معدن نمک عمارلو را داریم، تصریح کرد: برای تأمین ماشین‌آلات جدید باید واردات انجام شود اما چون اولویت با معادن میزان استخراج بالاتر است هنوز برای این معدن اقدامی انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه تمام فروش ماده معدنی برای داخل است، گفت: علاوه بر مصرف داخلی، اداره راه هم در فصول سرد از نمک این معدن استفاده می‌کند.

ماشین‌آلات فرسوده مهم‌ترین مشکل معدن ۱۰۰ ساله نمک عمارلو

موسوی عیار نمک معدن عمارلو را ۹۹ درصد اعلام کرد و افزود: اکنون مهم‌ترین مشکل بسیاری از معادن فرسودگی ماشین‌آلات و عدم حمایت از معدن کار است.

وی اظهار کرد: متأسفانه اکنون گاز و برق معادن هر هفته یا دو هفته یک بار قطع می‌شود، از سویی میزان تخصیص سوخت به شدت کاهش یافته است.

ناظر و مسئول ایمنی معدن نمک عمارلو با بیان اینکه برای تأمین سوخت مورد نیاز ماشین‌آلات با مشکلات جدی مواجه‌ایم، خاطرنشان کرد: عملاً وقتی سوخت مورد نیاز ماشین‌آلات نباشد معدن غیرفعال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر این وضعیت ادامه‌دار باشد به تبع تعدیل نیرو را خواهیم داشت، گفت: گرچه در ماه‌های قبل ۶۰۰۰ لیتر گازوئیل درخواست می‌دادیم که تائید می‌شد اما در این ماه فقط با ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ لیتر سهمیه برای شهرستان فیروزه موافقت کرده‌اند.

موسوی با اعلام اینکه این میزان تنها جوابگوی دو هفته خواهد بود، افزود: یا باید تعطیل کنیم یا نوع سوخت ماشین‌آلات را تغییر دهیم که عملاً امکان‌پذیر نیست.

وی تعداد نیروهایی که در این معدن مشغول به فعالیت هستند را حدود ۱۰ نفر اعلام کرد و گفت: با توجه به ظرفیت معدن و میزان استخراج نیاز به افزایش نیرو است.

ناظر و مسئول ایمنی معدن نمک عمارلو در ادامه در خصوص گردشگری معادن گفت: تا زمانی که معدن فعال باشد و از سویی چون در همه قسمت‌ها در حال استخراج هستند عملاً به دلیل امنیت امکان حضور گردشگران نیست. به موازات استخراج و تردد ماشین‌آلات امکان حضور گردشگران نیست.

معدن نمک عمارلو در حدود ۴۰ کیلومتری شمال شهرستان نیشابور و در مسیر معدن فیروزه قرار دارد. این معدن شامل دو کارگاه استخراجی و طول مجموع تونل‌های قدیمی و جدید حدود ۲۰۰۰ متر است. در کارگاه فعال این معدن، نمک با خلوص ۹۹ درصد و به دو حالت درشت بلور و ریز بلور وجود دارد و رنگ آن سفید، صورتی و خاکستری تیره است.

استخراج متوسط سالانه نمک در معدن عمارلو حدود ۱۲ هزار تن است و کارشناسان قدمت این معدن را بیش از ۱۰۰ سال تخمین زده‌اند. تونل جدید معدن حدود ۵۰۰ متر طول دارد و قطر پایه‌های آن ۱۰ متر است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.