حسین محمودی، امروز ۲۶ آذرماه، در نشست خبری ستاد انرژی استان اظهار کرد: در مناطق شرق و شمال شرق کشور، به ویژه استان خراسان رضوی، از اواسط پاییز با محدودیتهایی در تامین انرژی مواجه هستیم که عمده آن به محدودیت انتقال گاز مربوط میشود. با افزایش سرما و مصرف گاز در بخشهای خانگی و اداری، تامین سوخت نیروگاهها دشوارتر میشود.
سهم بالای بخش خانگی در مصرف گاز
محمودی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ تا ۸۵ درصد گاز مصرفی در بخش خانگی، تجاری و صنعتی مصرف میشود، گفت: نیروگاهها یکی از بزرگترین مصرفکنندگان گاز و نفت گاز هستند. در حال حاضر، بیش از ۹۰ درصد نیروگاههای کشور از سوخت گاز یا مایع برای تولید برق استفاده میکنند. با افزایش مصرف گاز در فصل سرما، محدودیتهایی در تامین سوخت نیروگاهها به وجود میآید که این مساله بر تولید برق تاثیر میگذارد.
وی تصریح کرد: در فصل سرما، نیاز مصرف برق حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد مصرف اوج تابستان است. بنابراین، مشکل اصلی صنعت برق در این فصل، محدودیت تامین سوخت گاز یا مایع است و نه کمبود ظرفیت تولید. همکاران در حوزه گاز، نفت و شرکتهای پخش تمام تلاش خود را برای تامین سوخت موردنیاز انجام میدهند.
انتقال دشوار سوخت مایع به نیروگاهها
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خراسان تاکید کرد: بخش عمده سوخت مایع نیروگاهها از جنوب کشور تامین میشود و این سوخت باید از مسافتهای بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر به نیروگاهها منتقل شود. تاکنون، با تلاش همکاران شرکتهای پخش، سوخترسانی به نیروگاهها به خوبی انجام شده است، اما محدودیتهای موجود گاهی نیاز به اعمال محدودیت در مصرف برق را ایجاب میکند.
استفاده محدود از سوخت مازوت در نیروگاهها
محمودی با بیان اینکه در اکثر کشورها از تمام حاملهای انرژی برای تولید برق استفاده میشود، گفت: در استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، با وجود بیش از ۶۰۰۰ مگاوات ظرفیت نصبشده نیروگاهی، تنها یک نیروگاه از سوخت مازوت به عنوان سوخت دوم استفاده میکند و سایر نیروگاهها از گاز یا نفت گاز بهره میبرند و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
شبکه پایدار برق استان
وی با اشاره به گستردگی خطوط انتقال و توزیع برق در استان گفت: بیش از ۱۲ هزار کیلومتر خطوط انتقال و فوق توزیع در استان وجود دارد و همکاران ما در بخش توزیع برق نیز شبانهروز در حال تلاش هستند. به همین دلیل، پایداری خوبی در شبکه برق استان وجود دارد. کاهش هر یک درجه دما میتواند بیش از ۲۵ میلیون مترمکعب گاز صرفهجویی ایجاد کند، این در حالی است که کل مصرف نیروگاههای استان در یک روز کمتر از ۱۸ میلیون لیتر است.
انتهای پیام