فضاسازی رسانه‌ای با کلید واژه حمله به ایران؛ دکترین هسته‌ای تغییر می‌کند؟

نامه نیوز دوشنبه 26 آذر 1403 - 15:28
فضاسازی جریان رسانه‌ای غربی-عبری این خط را در روز‌های اخیر دنبال می‌کند که حمله به ایران امری حتمی و قریب الوقوع است.
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

واشنگتن پست نوشته است: اکنون که سپر‌های دفاعی ایران، فروریخته، آمریکا و اسرائیل با یک انتخاب فوری رو‌به‌رو هستند. وزیر دفاع پیشین اسرائیل مدعی شده «فرصتی برای اقدام» وجود دارد و زمان در حال گذر است.

پس از تحولات اخیر منطقه و به ویژه آتش بس با حزب الله لبنان و سقوط دولت اسد، این خط اصلی در رسانه‌های غربی-عبری دنبال می‌شود که حمله‌ای به ایران توسط اسرائیل یا آمریکا صورت خواهد گرفت.

در این راستا روزنامه صهیونیستی هاآرتص اعلام کرده یک مقام ارشد ارتش اسرائیل هفته گذشته به خبرنگاران گفت که نیروی هوایی در حال آماده شدن برای ماموریت بزرگ بعدی است.

«باراک راوید» خبرنگار آکسیوس که وابسته به نهاد‌های اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا است نیز گفته است: به نظر می‌رسد اینها ایستگاه‌های بعدی قطار ترامپ در خاورمیانه باشد - تهران (بدون تاسیسات هسته‌ای)، توافقات (بین اسرائیل و سعودی ها) و (انتقال کرانه باختری به حاکمیت اسرائیل)

در همین راستا «باراک راوید» خبرنگار آکسیوس که وابسته به نهاد‌های اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا است نیز گفته است: به نظر می‌رسد اینها ایستگاه‌های بعدی قطار ترامپ در خاورمیانه باشد - تهران (بدون تاسیسات هسته‌ای)، توافقات (بین اسرائیل و سعودی ها) و (انتقال کرانه باختری به حاکمیت اسرائیل).

در همین راستا فاکس نیوز نوشته است: اسرائیل و آمریکا با چراغ سبز مشاوران و وزیران ترامپ در حال هماهنگی نهایی برای یک حمله همه جانبه برای توقف برنامه هسته‌ای ایران هستند!

کانال ۱۳ اسرائیل هم مدعی شده است: هماهنگی‌های نهایی ارتش با نهاد سیاسی تل آویو برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران در حال انجام است.

این خبر‌ها پس از آن منتشر می‌شود که نتانیاهو و ترامپ درباره ایران با یکدیگر چندین بار تلفنی صحبت کرده‌اند.

همزمان واشنگتن پست نیز به نقل از دیوید ایگنیشس نوشته است: اکنون که سپر‌های دفاعی ایران، فروریخته، آمریکا و اسرائیل با یک انتخاب فوری رو‌به‌رو هستند. وزیر دفاع پیشین اسرائیل مدعی شده «فرصتی برای اقدام» وجود دارد و زمان در حال گذر است.

همچنین «وال استریت ژورنال» در گزارشی اخیرا اعلام کرده که تیم انتقالی ترامپ به این رسانه گفته‌اند که احتمال حمله به سایت‌های هسته‌ای با جدیت بیشتری در حال بررسی است. زمانی که اسرائیل بعد از «وعده صادق ۲» عنوان کرد ممکن است تاسیسات هسته‌ای یا نفتی ایران را هدف قرار دهد، ترامپ از این موضوع دفاع کرد و رویکرد بایدن در خصوص نهی اسرائیل در این زمینه را مورد نقد قرار داد.

اکنون برخی گزارش‌ها مدعی هستند که اکنون احتمال حمله به سایت‌های هسته‌ای توسط برخی از اعضای تیم انتقالی ترامپ که سقوط دولت اسد، آینده نیرو‌های آمریکایی در منطقه و حمله اسرائیل به حزب‌الله و حماس و دیگر شرکای محور مقاومت به رهبری ایران را هم بررسی می‌کنند، با جدیت بیشتری بررسی می‌شود.

منابعی در تیم انتقال گفتند که تضعیف موقعیت منطقه‌ای تهران و افشاگری‌های اخیر در خصوص افزایش چشمگیر میزان اورانیوم غنی‌شده در اختیار ایران، منجر به پیشبرد این مذاکرات محرمانه داخلی شد. با این حال، آنها خاطرنشان کردند که کار روی این موضوع در مراحل اولیه است.

دو منبع آگاه گفتند که ترامپ در گفت‌و‌گو‌های اخیر خود با بنیامین نتانیاهو، گفت که نگران احتمال هسته‌ای شدن ایران در دوران تصدی خود است و نشان داد که در حال بررسی ابتکارات برای جلوگیری از این امر است. با این حال، ترامپ می‌خواهد از جنگ دیگری، به‌ویژه جنگی که شامل ارتش آمریکا می‌شود، اجتناب کند و حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران می‌تواند ایالات متحده و ایران را به مسیر برخورد سوق دهد.

دو گزینه کلیدی در گفت‌و‌گو‌های تیم مطرح شد که برخی از آنها با ترامپ مشورت شد. یکی از آنها افزایش فشار از طریق اعزام نیروها، هواپیما‌های جنگی و ناو‌های آمریکایی به خاورمیانه است.

ایالات متحده همچنین می‌تواند تسلیحات پیشرفته از جمله بمب‌های سنگر شکن را به اسرائیل بفرستد تا قدرت آتش تهاجمی خود را برای امکان حمله به سایت‌های هسته‌ای افزایش دهد.

 تهدید به نیروی نظامی، به ویژه زمانی که با تحریم‌های شدید همراه شود، ممکن است ایران را متقاعد کند که چاره دیگری جز انتخاب راه حل دیپلماتیک ندارد.

گزینه دیگر استفاده از تهدید واقعی از آن نیروی نظامی برای وادار کردن ایران به تغییر مسیر است. این راهبردی است که ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود علیه کره شمالی به کار برد. هنوز مشخص نیست ترامپ چه راهی را انتخاب خواهد کرد.

مشاوران ترامپ که از گزینه‌های نظامی علیه ایران حمایت می‌کنند، گفته‌اند که ایده اصلی حمایت از حملات اسرائیل به سایت‌هایی مانند نطنز، فردو و اصفهان است و یا احتمال مشارکت ایالات متحده در عملیات مشترک.

 منابع صهیونیست گفتند که ابهامات بسیار زیادی در مورد احتمال موفقیت اسرائیل در حمله به سایت‌های هسته‌ای که برخی از آنها در اعماق زمین هستند وجود دارد. اما انهدام سامانه پدافند هوایی سوریه آسمان را به روی خلبانان نیروی هوایی در میدان شمالی باز می‌کند

 منابع صهیونیست گفتند که ابهامات بسیار زیادی در مورد احتمال موفقیت اسرائیل در حمله به سایت‌های هسته‌ای که برخی از آنها در اعماق زمین هستند وجود دارد. اما انهدام سامانه پدافند هوایی سوریه آسمان را به روی خلبانان نیروی هوایی در میدان شمالی باز می‌کند.

مقامات تیم ترامپ گفتند که قصد دارند تحریم‌ها را افزایش دهند، از جمله ممنوعیت خرید نفت آمریکا از کشور‌هایی که از ایران نفت می‌خرند. اما به گفته یکی از اعضای تیم انتقال، باید یک انتقال برای افزایش فشار اقتصادی انجام شود، زیرا ایران برای کشتن رئیس جمهور ترامپ کار می‌کند. دولت جدید مطمئن است که با نیابت‌های ایران، از جمله حوثی‌ها، نمی‌توان با آنها برخورد کرد مگر اینکه علیه خود تهران عمل کنند و از اصطلاحات نتانیاهو استفاده می‌کند. یکی از مسئولان تیم انتقالی گفت: آنها سر اختاپوسند.

با طرح ادعاها در خصوص حمله به ایران، در داخل ایران نیز برخی سخن از بازبینی در دکترین دفاعی و به ویژه دکترین هسته‌ای را مطرح می‌کنند. پیش از این نیز با ادعای حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای مقامات نظامی نیز تغییر در دکترین هسته‌ای را در صورت چنین اقدامی مطرح کرده بودند. این در حلی بود که پیشتر این موضوع از در فضای کارشناسی و یا از سوی مقامات سابق مطرح می شد.

برای نمونه پس از تهدید رژیم صهیونیستی به حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، سردار احمد حق طلب فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هسته‌ای ایران با تاکید بر امنیت کامل مراکز هسته‌ای کشور در واکنش به تهدید رژیم صهیونیستی گفت: تجدید نظر در دکترین و سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات گذشته محتمل است.

پیش از این نیز با ادعای حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای مقامات نظامی نیز تغییر در دکترین هسته‌ای را در صورت چنین اقدامی مطرح کرده بودند. این در حلی بود که پیشتر این موضوع از در فضای کارشناسی و یا از سوی مقامات سابق مطرح می شد

همچنین اخیرا نیز ۳۹ نماینده مجلس در نامه‌ای به شورای عالی امنیت ملی خواستار تغییر در دکترین دفاعی شده‌اند. 

حجت‌الاسلام حسنعلی اخلاقی امیری در این خصوص اظهار داشته است: امروز دیگر هیچ سازمان بین‌المللی و حتی کشور‌های مدعی اروپایی و آمریکایی نمی‌توانند رژیم صهیونیستی را کنترل کنند چراکه این رژیم جعلی به هر جنایتی دست می‌زند؛ بر همین اساس حدود ۳۹ نفر از نمایندگان مجلس نامه‌ای را خطاب به شورای عالی امنیت ملی نوشتیم و آن را امضا کردیم و در آن از این شورا درخواست کردیم تا در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران تجدید نظر کنند.

«کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی نیز در مصاحبه با المیادین گفت: اگر تهدیدی وجودی بشود، ایران دکترین هسته‌ایِ خود را تغییر خواهد داد؛ ما توانایی لازم را برای ساخت سلاح را داریم و مشکلی از این بابت نداریم؛ تنها فتوای رهبری این موضوع را فعلاً ممنوع کرده است.

پس از سقوط دولت اسد در سوریه، احمد نادری نماینده مجلس ایران در توئیتی نوشت: ‌ «سوریه به دست ترکیب اخوانی-سلفی ریبرند شده توسط رسانه‌های غربی افتاد و شد آنچه نباید می‌شد. دلایل آن بماند برای بعد. اسد نباید به کشور‌های خلیج فارس مخصوصا امارات اعتماد می‌کرد و ما… استراتژی ایران بعد از این باید بر دو موضوع شکل گیرد: ۱- احیای جبهه زخمی مقاومت و ۲- آزمایش بمب اتمی»

منبع: تابناک

منبع خبر "نامه نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.