فساد در واردات برنج هندی؛ پرونده‌ای که از دولت رئیسی تا پزشکیان ادامه دارد

عصر ایران سه شنبه 27 آذر 1403 - 10:56
پس از آغاز فرآیند واردات ۶۰ هزار تن برنج هندی تقلبی در دولت رئیسی، این محصول در دولت مسعود پزشکیان به آستانه دریافت مجوز و توزیع در ایران رسیده است که نشان‌دهنده عمق فساد ساختاری در سیستم‌های دولتی است.

۶۰ هزار تن برنج تقلبی هندی که کارهای واردات آن از دولت مرحوم رئیسی آغاز شده بود در دولت مسعود پزشکیان در آستانه دریافت مجوز و ورود به سبد غذایی ایرانی‌ها است. یک داستان تکراری دیگر از تنیده بودن رشته‌های فساد در ساختارها که ارتباطی به تغییر دولت‌ها و رویکرد آن‌ها ندارد.

شرکت جاهد یکی از شرکت‌های موسسه جهاد استقلال در زمان دولت مرحوم رئیسی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی وقت، مجوز واردات ۶۰ هزار تن برنج هندی را دریافت کرده بود.

اگرچه در آزمایش‌های انجام شده در مراجع علمی و معتبر، این برنج با دلایل قاطعی تقلبی شناسایی شده، اما لابی‌های گسترده در حال دریافت مجوز توزیع این برنج‌ها در ایران هستند. قراردادی که با یک فساد ۱۵۰۰ میلیاردی مواجه است و مهم‌تر از آن سلامت جامعه ایرانی را هدف قرار داده است.

داستان برنج‌های هندی تقلبی چیست؟

سال‌ها است که در ایران واردکنندگان، برنج هندی را به بازار ایران سرازیر می‌کنند. این سیاست البته همیشه مورد انتقاد شالیکاران ایرانی و تولیدکنندگان برنج ایرانی بوده اما دولت‌ها معتقدند که برای تنظیم بازار باید برنج وارداتی هم سالانه وارد کشور شود. اما خیلی زود معلوم شد که برنج‌های هندی استانداردهای لازم سلامتی را ندارند و برای همین واردات آن‌ها با رعایت استانداردهای لازم سلامت همراه شد. با این حال در دوهه‌ی اخیر بارها شاهد حضور برنج‌های آلوده یا فاسد در ایران بودیم.

آنچه در این گزارش می‌خوانیم اما شرح فسادی است که به اسم برنج باکیفیت هندی، برنجی بی‌کیفیت را خریداری کرده تا با واردات آن به کشور از مابه‌التفاوت قیمت برنج سود کلانی ببرند و در مقابل سبد غذایی مردم ایران را آلوده کنند.

فساد در جاهد

شرکت جاهد یکی از شرکت‌های موسسه جهاد استقلال در زمان دولت سید ابراهیم رئیسی مجوز واردات ۶۰ هزار تن برنج هندی را با تخصیص ارز دریافت می‌کند. پس از برگزاری مناقصه، این شرکت متعهد می‌شود که برنج ۱۱۲۱ باسماتی هندی را از شرکت‌های هندی SHIV SHAKTI و SHREE  JAGDAMBA  و ‌GOEL INTERNATIONAL خریداری و به ایران وارد کند.

فساد در جاهد
فساد در جاهد
فساد در جاهد
فساد در جاهد
فساد در جاهد

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.