سال ۲۰۵۰ نیاز به ۲۰۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی داریم

خبرگزاری مهر سه شنبه 27 آذر 1403 - 14:09
معاون پژوهش سازمان تات گفت: جمعیت ایران در سال ۲۰۵۰ میلادی به ۱۰۰ میلیون نفر می‌رسد که برای تامین امنیت غذایی نیازمند ۲۰۰ میلیون تن تولیدات محصولات کشاورزی است.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش «پژوهش و فناوری ضامن جهش تولید و کشاورزی دانش‌بنیان» امروز (سه‌شنبه، ۲۷ آذر) به مناسبت هفته پژوهش با حضور معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و جمعی از پژوهشگران بخش کشاورزی در محل سازمان تات برگزار شد.

غلامرضا صالحی معاون پژوهش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در این همایش گفت: نیم قرن از عمر و سابقه تحقیقاتی تات می‌گذرد. این سازمان مغز متفکر در وزارت جهاد کشاورزی است. تات از تحقیق و آموزش و ترویج تا نظارت بر محصولات فناورانه، حفاظت و مدیریت پایدار منابع و… فعال است اما محققان تبلیغات نمی‌دانند از این رو هجمه‌هایی به این سازمان وارد می‌شود.

معاون پژوهش سازمان تات ادامه داد: در چند دهه اخیر بیشتر ارقام زراعی و باغی در داخل تولید و تأمین می‌شود. به عنوان نمونه، ۹۸ درصد هسته بذر اولیه، تات در حال تولید است. البته تحقیقات امری مستمر است و در یک سال گذشته فقط ۷۷ رقم هسته‌های بذر باغی و زراعی در داخل تولید شد و لازم به بیان است که ۸۵ فناوری مطالعه شده قابل تجاری‌سازی داریم که نمونه آن جهش تولید در دیمزارها بود.

وی با مقایسه اعتبارات تخصیص یافته به بخش پژوهش بیان کرد: بودجه سالانه سازمان تات ۳۵ میلیون دلار با اثربخشی حداقل ۲ میلیارد دلار صرفه‌جویی و نرخ سود ۵۰ درصدی است در حالی که سازمانی شبه تات در آلمان ۲۰۰ میلیون دلار بودجه سالانه در نظر گرفته می‌شود.

معاون پژوهش سازمان تات یادآور شد: در سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت ایران ۱۰۰ میلیون نفر خواهد بود که به ۲۰۰ میلیون تن غذا نیاز است و این که میانگین دما در ایران ۲ درصد افزایش یافته و منابع آبی کشور از ۷۵ میلیارد مترمکعب امروز، به ۵۰ میلیارد مترمکعب کاهش می‌یابد.

کاهش ضایعات محصولات کشاورزی به ۱۵ درصد

به گفته صالحی؛ برنامه داریم ضایعات محصولات کشاورزی از ۳۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافته و ضریب مکانیزاسیون از ۳ به ۱.۹ برسیم.

وی در پایان گفت: ۲۰ فناوری جدید آینده کشاورزی را می‌سازد که یکی از آنها هوش مصنوعی است به طوری که امارات زودتر از بقیه کشورهای منطقه مبادرت به راه‌اندازی وزارتخانه مختص این فناوری کرده است. این کشور قرار است ۲۰ درصد درآمد ارزی آینده خود را از بستر تأمین کند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.