به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در روز پنجشنبه ۲۲ آذر بعد از برگزاری ۲۲ جلسه در ۱۰ روز برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴، دخل و خرج دولت برای سال آینده را تعیین و تصویب کردند.
رئیس جمهور طبق قانون آیین نامه داخلی مجلس بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ را در روز سهشنبه یکم آبانماه تقدیم مجلس کرد؛ کلیات لایحه بودجه در ۸ آبان تصویب شد و مجلس بررسی جزییات لایحه را از روز ۱۱ آذر آغاز کرد.
با اتمام بررسی مواد لایحه بودجه ۱۴۰۴، گزارش آن به شورای نگهبان برای بررسی مصوبات مجلس ارسال شد.
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در زمان بررسی بودجه در صحن علنی، مصوبات مجلس به صورت غیررسمی به شورای نگهبان ارسال میشد و آنها همزمان مصوبات را بررسی میکردند.
وی افزود: روز گذشته در نامه رسمی مصوبات مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای بررسی آن از حیث تطابق با شرع و قانون به شورای نگهبان ارسال شد؛ شورای نگهبان ۱۰ روز فرصت بررسی دارد که امکان تمدید این فرصت نیز وجود دارد.
زنگنه اضافه کرد: همزمان با شورای نگهبان، هیات عالی نظارت نیز مصوبات مجلس در لایحه بودجه را از حیث تطبیق و یا عدم تطبیق با سیاست های کلی نظام بررسی میکند.
وی یادآور شد: بعد ار اتمام مهلت قانونی، گزارش بررسی ها به مجلس برای رفع ایرادات ارسال میشود؛ بعد از قانونی شدن بخش اول لایحه بودجه، دولت باید بخش دوم بودجه یعنی جداول را به مجلس تقدیم کند.
به گزارش ایسنا، طبق ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی مجلس، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را در دو بخش ماده واحده مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور و سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری داراییهای سرمایهای و مالی و اجزای اصلی آنها و جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه به مجلس تقدیم کند.
مهلت مجلس برای رسیدگی به بخش اول، از زمان وصول حداکثر دوماه است. پس از اتمام رسیدگی بخش اول لایحه بودجه، مصوبه مجلس به شورای نگهبان ارسال و پس از تأیید آن شورا به دولت ابلاغ می شود.
دولت موظف است حداکثر ۱۰ روز از زمان ابلاغ بخش اول قانون بودجه، جداول تفصیلی بودجه را به همراه نسخه الکترونیکی به مجلس ارسال کند.
انتهای پیام