به گزارش خبرآنلاین، عامر عبدالمنعم نویسنده و روزنامه نگار مصری در یادداشتی در پایگاه اینترنتی شبکه الجزیره مباشر نوشت: آمریکایی ها از شکست خود در اشغال عراق و افغانستان عبرت نگرفتند و همچنان اصرار دارند این ماجراجویی را با اشغال شرق سوریه تکرار کنند. در این میان به خطراتی که با چشمان خود نظاره گر آن هستند و زلزله ای که نظام بشار اسد را سرنگون کرده است، اهمیت نمی دهند. مردم سوریه که طعم مصیبت و رنج را چشیده اند، هرگز نمی پذیرند بخشی از خاکشان جدا شود. همچنین هرگز زیر بار طرح آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورشان نمی روند. آشکار و بدیهی است که تمام محاسبات دولت بایدن درباره کشورهای عربی از دم اشتباه است زیرا براساس دورنمای فکری محدود صهیونیست ها جلو می رود. همین مسئله سبب شده است ایالات متحده مقدار زیادی از اعتبار خود را که در طول چندین دهه ی پس از جنگ جهانی دوم کسب کرده است، از دست بدهد. مشارکت در نسل کشی فلسطینیان در غزه، مجهز کردن رژیم اشغالگر به بمب و اسلحه، حمایت از این رژیم با استفاده از حق وتو و سپس به آتش کشیدن جنوب لبنان همگی سبب شد در ذهن تمام ملت هایی که از قتل عام ها دچار ترس و وحشت شده بودند، این باور تایید شود که آمریکا نیز همانند «اسرائیل» به نظام بین المللی احترام نمی گذارد و در واقع هیچ یک از این دو در ریختن خون و نابود کردن تمدن ها درنگ نمی کنند.
آمریکایی ها از سال ۲۰۱۵ شرق سوریه را اشغال و چاه های نفت و گاز آن را غارت کردند. آنان شبه نظامیان کرد وابسته به حزب کارگران کردستان را به کار گماشتند تا به بهانه مبارزه با تشکیلات دولت اسلامی (داعش) جزیره فرات را تحت کنترل خود درآورند. البته نیروهایی از ائتلاف بین المللی متشکل از انگلیس، فرانسه و چند کشور دیگر نیز با آنان همراه شدند. دونالد ترامپ پیشتر اعتراف کرد نظامیان آمریکایی این منطقه را به خاطر نفت اشغال کرده اند.
منطقه ای که آمریکایی ها در شرق فرات اشغال کرده اند، شامل حدود یک سوم خاک سوریه می شود. براساس برخی گزارش ها در این منطقه به جز ایستگاه های ایست بازرسی و پست های سیار، ۱۷ پایگاه و ۱۳ نقطه نظامی وجود دارد که بیشتر آن ها کنار میادین نفتی و گازی قرار دارند. علاوه بر این ها پایگاه نظامی التنف در جنوب سوریه در مرزهای مشترک با عراق و اردن وجود دارد که به آمریکایی ها این امکان را می دهد که بیابان سوریه یعنی تقریبا نصف خاک سوریه را تحت کنترل خود درآورند.
آمریکایی ها اعلام کردند هدفشان نابود کردن داعش است اما مهمترین هدفشان که از زبان برخی از کارشناسان مسائل راهبردی آمریکا بیان شد این بود که آمریکا در آرایش ساختار آینده سوریه نقش داشته باشد. آنان برای پیشگیری از هرگونه درگیری مستقیم به شبه نظامیان کرد متوسل شدند. از تمایل آنان به جدایی و تشکیل دولت خودمختار کردی در شمال سوریه بهره برداری کردند و آنان را به عنوان ویترین خود جلو انداختند.
آمریکایی ها نیروهای سوریه دموکراتیک معروف به «قسد» را تشکیل دادند تا اداره شرق فرات و مناطق وسیعی از غرب فرات در شمال سوریه را برعهده بگیرند. مردم سوریه تحت حاکمیت قسد از اقدامات تروریستی شبه نظامیان کرد به شدت رنج بردند. آنان با قشر عرب که اکثر جمعیت شرق فرات را تشکیل می دهند، خصمانه رفتار می کردند. سرکوب و بازداشت رهبران قبایل و تلاش ها برای تحمیل خدمت سربازی اجباری سبب به راه افتادن قیام های پشت سرهم شد که البته این قیام ها به دست نیروی هوایی آمریکا سرکوب شد. این نیرو هرگونه تلاش مبتنی بر شورش را برای خلاص شدن از شبه نظامیان سرکوب می کرد. آخرین مورد این قیام، قیام سال گذشته قبیله العکیدات بود.
برای این که سیطره شبه نظامیان کردِ تحت حمایت آمریکا ادامه پیدا کند، بسیاری از ساکنان شهرها و روستاها را وادار به مهاجرت کردند. اتهام حمایت از داعش، اتهامی رایج برای تمام کسانی بود که مخالفت یا شورش خود را علیه دولت خودمختاری که آمریکایی ها تشکیل داده بودند، اعلام می کرد. همین مسئله سبب شد بسیاری از عشایر به ائتلاف با روسیه و ایران علیه آمریکا برگردند. برخی از روستاهای شرق فرات را آزاد کردند اما نیروی هوایی آمریکا مانع گسترش این خیزش مبتنی بر شورش شد.
هم اکنون که نیروهای انقلابی کنترل دمشق و بیشتر شهرهای سوریه را به دست گرفته اند، آمریکایی ها دیگر زمان زیادی ندارند. شبه نظامیان کرد از حلب، تل رفعت و منبج بیرون رانده شده اند. نیروهای قسد در غرب فرات مقابل نیروهای مخالف سقوط کرده اند. سوری های ساکن مناطق تحت اشغالگر آمریکا دوباره امید به زندگی پیدا کرده اند. شوراهای نظامی تحت سیطره آمریکا در حال منحل شدن هستند و جنبش های جدایی طلبانه تحت فشارهای مردم در حال افزایش است. مردم سوریه با تجزیه کشورشان مخالفند و خواستار آزادسازی خاک خود و متحد شدن با مخالفان هستند.
مخالفان حرکت به سمت شرق را به تاخیر انداختند تا شهرها از هرگونه بقایای بشار اسد پاکسازی شود اما اشتیاق و تمایل به خلاص شدن هرچه سریعتر از شر آمریکایی ها و دست نشانده های آنان آتش انقلاب را در دیرالزور، الرقه و الحسکه شعله ور کرد و زمانی که حکومت جدید کاروان های مسلح را به شهر دیرالزور اعزام کرد، شبه نظامیان کرد پس از چند درگیری محدود پا به فرار گذاشتند. همین موضوع نشان می دهد نیروهای تحت حمایت دولت آمریکا فروپاشیده اند و هر لحظه شاهد اعلام آزادسازی کامل این منطقه خواهیم بود.
اردوغان رئیس جمهور ترکیه تلاش می کند آمریکایی ها را متقاعد کند که بازی تمام شده است و از آنان می خواهد از حمایت از شبه نظامیان متهم به تروریسم دست بردارند و اداره امور سیاسی شرق فرات را به مردم سوریه واگذار کنند تا جلوی هرگونه درگیری گرفته شود اما به نظر می رسد دولت بایدن تحت فشار لابی صهیونیست ها اصرار دارد به این بازی محکوم به باخت ادامه دهد. این دولت همچنین به ایفای نقش حیاتی در تشکیل حکومت جدید سوریه چشم دوخته است و قصد دارد مزدوران جدیدی را به کار بگیرد و با کمک چند کشور عربی برخی از قدرت های نظامی و غیرنظامی سوریه را به بازی بگیرد.
آمریکایی ها درک نمی کنند که مردم سوریه پس از سقوط بشار اسد به چیزی جز آزادی کامل خاک خود راضی نخواهند شد. دولت جدید نیز کنترل کل خاک سوریه را به دست خواهد گرفت و مانع حضور داعش یا هر اتفاقی خواهد شد که حضور بیگانگان را در این کشور توجیه کند. مردم سوریه هرگز شرق فرات را با ذخایر نفتی و کشاورزی آن واگذار نخواهند کرد و رژیم اشغالگر آمریکا اگر امروز با پای خود از سوریه بیرون نرود، باید منتظر روزی باشد که از سوریه بیرونش کنند.
*مترجم: منصوره کاظمینی
۳۱۱۳۱۱