مسعود زارعی امروز، ۲۸ آذرماه در یکصد و نودمین کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شیراز با بیان این مطلب، گفت: این خبر در عین حال که میتواند برای شهر شیراز امتیاز محسوب شود بر ضرورت توسعه و حفظ این فضای سبز تأکید دو چندان دارد.
وی ادامه داد: سرانه فضای سبز شیراز دلیل محکمی است که چرا شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا شناخته شده است، پایتختی که میتواند با توجه به داشتههای شهر شیراز تکرار شود.
زارعی یکی از اقدامات شهرداری شیراز برای حفظ و توسعه فضای سبز را همراهی تمام شهروندان، برخورداری از سامانه بوستان جهت نظارت بر فعالیت پیمانکاران و ناظرین فضای سبز، شناسایی معضلات فضای سبز و اولویتبندی در رفع آنها و ارزیابی عملکرد پیمانکاران بر اساس نسبتها و شاخصها دانست.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: یکی از اهداف مهم سامانه جامع هوشمند مدیریت نظارتی شهر در حوزه فضای سبز، سامانه بوستان است که میتواند به افزایش سرعت و مستند کردن بهتر گزارشها، ثبت و اعلام گزارشهای ناظرین، تحلیل معضلها و کاستیها، ارائه شاخص عملکرد پیمانکاران، المانها، عوارض شهری سازمان سیما و منظر و فضای سبز شهری و از همه مهمتر نظارتهای مردمی در یک بستر شفاف و هوشمند اشاره کرد.
زارعی تصریح کرد: سرانه فضای سبز بر اساس استاندارد جهانی بین ۱۳ تا ۱۵ متر مربع است که این رقم در شهر شیراز براساس گزارش سازمان سیما و منظر در سطح استاندارد جهانی است.
وی افزود: بخشی از این فضای سبز استاندارد، به لحاظ شرایط اقلیمی شهر شیراز است، هر چند که برخورداری شیراز از سرانه فضای سبز استاندارد تکمیل کننده کار نیست و این معیار باید دست مردم باشد تا شهروندان در مناطق ۱۱ گانه سرانه فضای سبز را براساس موقعیت جغرافیایی رصد کنند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: سامانه بوستان در مناطق ۴ و ۸ شهرداری بارگذاری شده و مناطق ۱، ۳، و ۵ شهرداری تا پایان سال مجهز به سامانه بوستان میشوند، همچنین مناطق ۶، ۷ و ۹ شهرداری نیز تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۴ سامانه بوستان را خواهند داشت.
زارعی با بیان اینکه ثبت اطلاعات فضای سبز در سامانه بوستان، تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل خواهد شد، گفت: اطلاعات این سامانه براساس سامانه GIS و تعداد درختان فضای سبز عمومی شیراز قابل رصد خواهد بود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: تا پایان خردادماه ۱۴۰۴ پایانه بوستان، با تمام گونههای درختان ثبت شده، بهعنوان یکی از معیارهای نظارت عمومی قابل قبول استاندارد و قابل کنترل توسط مردم تکمیل خواهد شد.
هوشمندسازی تابلوهای شهدا، آغاز به کار اجرایی المان میدان حسین(ع) طی چند هفته آینده، جبران عقبماندگی شیراز در بحث نورپردازی، ایجاد پارک نور در بوستان آزادی و بازگشایی باغ موزه سنگ از جمله موارد مطرح شده در کمیسیون بود که زارعی به آنها اشاره کرد.
انتهای پیام