تصویر روز ناسا: کهکشان حلقه‌ای-قطبی NGC 660

دیجیاتو پنج شنبه 29 آذر 1403 - 09:23
این تصویر اخیراً از رصدخانه El Sauce در شیلی ثبت شده است. The post تصویر روز ناسا: کهکشان حلقه‌ای-قطبی NGC 660 appeared first on دیجیاتو.

آیا می‌دانید کهکشانی که در تصویر امروز ناسا می‌بینید، چه نوع کهکشانی است؟ این ساختار شگفت‌انگیز یکی از نمونه‌های نادر کهکشان‌های حلقه‌ای-قطبی (Polar Ring Galaxy) است که به‌دلیل ظاهر غیرمعمول خود، توجه بسیاری از دانشمندان و علاقه‌مندان به کیهان را جلب کرده است.

این کهکشان که NGC 660 نام دارد، 2 حلقه مجزا از ستارگان دارد؛ یکی حلقه‌ای روشن از ستارگان، گاز و غبار که تقریباً عمودی قرار گرفته و دیگری حلقه‌ای کوتاه‌تر که مورب امتداد دارد.

نحوه شکل‌گیری کهکشان‌های حلقه‌‌ای-قطبی هنوز کاملاً مشخص نیست و همچنان یکی از موضوعات جذاب پژوهشی در اخترشناسی به شمار می‌رود اما نظریه‌ای پیشرو در این زمینه بیان می‌کند این ساختارها اغلب نتیجه برخورد و تعامل 2 کهکشان با صفحه‌های حلقه‌ای مرکزی متفاوت هستند.

در این فرایند، مواد یک کهکشان در اثر گرانش به دور کهکشان میزبان می‌چرخد و حلقه‌ای عمود بر صفحه اصلی کهکشان میزبان شکل می‌گیرد.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

تصویر امروز ناسا اخیراً از رصدخانه El Sauce در شیلی ثبت شده است. داده‌های نوری این تصویر ترکیب پیچیده گازها، غبارها و ستارگان حلقه‌ها را به‌خوبی نشان می‌دهد. مطالعه حلقه‌های کهکشان NGC 660 می‌تواند سرنخ‌هایی از تکامل کهکشان‌ها، تعاملات میان‌کهکشانی و به‌ویژه ماده تاریک داشته باشد.

این سرنخ‌ها نقش مهمی در درک توزیع ماده تاریک در این سیستم‌ها دارند؛ زیرا حلقه‌ها غیرمستقیم اثرات گرانشی ماده تاریک را آشکار می‌کنند.

کهکشان حلقه‌ای-قطبی NGC 660

NGC 660 حدود ۵۰ هزار سال نوری وسعت دارد و در فاصله حدود ۴۰ میلیون سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی Pisces قرار گرفته است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.