عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا، ارز و سکه امروز در سایه سیاستهای جدید بازارساز با نوسانات قابل توجهی همراه بود و انتشار خبرهایی درباره ارزپاشی سنگین درهم، دلار و تتر در هفته آینده، کاهش محدود قیمت دلار و عقبنشینی معاملهگران را به همراه داشت. از سوی دیگر، طلای جهانی همچنان در مرز حساس نوسان داد و بازار داخلی طلا و سکه نیز به دلیل افت تقاضا و فشار فروش، روند نزولی را تجربه کرد.
با این حال، قیمت دلار تهران امروز معاملات را با گپ منفی 250 تومانی در میانه کانال هفتم دامنه 70 هزار تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات تا کف این کانال ریزش داشت. دلار در ادامه معاملات این کانال را از دست داد و تا نیمه کانال ششم دامنه 70 هزار تومان پایین آمد.
قیمت دلار هرات نیز امروز با گپ مثبت 470 تومانی در کانال ششم دامنه 70 هزار تومان آغاز به کار کرد و با کاهش، یک کانال عقبنشینی کرد و تا میانه کانال پنجم این دامنه پایین رفت.
قیمت درهم امارات نیز معاملات را با گپ مثبت 260 تومانی در 21 هزار و 400 تومان آغاز کرد و طی یک روند نزولی با کاهش 300 تومانی به 21 هزار و 100 تومان رسید.
براساس پیگیری اقتصادنیوز از معاملهگران فنی، قیمت درهم امارات به دلیل وابستگی مستقیم به بازار دلار و تاثیرپذیری از انتظارات معاملهگران، در محدوده حمایتی 20 هزار و 900 تومان تثبیت شده است و احتمال عبور از مقاومت 21 هزار و 500 تومان با افزایش تقاضای حوالهای وجود دارد. این موضوع میتواند به عنوان شاخصی برای نوسانات بازار ارز داخلی تلقی شود.
از سوی دیگر، بازار رسمی نیز امروز شاهد جهش قیمتها بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، قیمت دلار در بازار رسمی با افزایش به کانال 64 هزار تومان رفت و به 64 هزار و 488 تومان رسید و دلار حواله نیز با گپ مثبت در 62 هزار و 732 تومان در معامله بود. قیمت یورو نیز با افزایش به 67 هزار و 511 تومان و نرخ حواله یورو نیز با گپ مثبت در 65 هزار و 672 تومان نرخ گذاری شد. ارزش درهم امارات در بازار رسمی نیز با افزایش در 17 هزار و 559 تومان و حواله آن به 17 هزار و 81 تومان رسید.
امروز همچنین خبرگزاری تسنیم در خبری اختصاصی مدعی شد که قرار است طی هفته آتی، ۱.۵ میلیون درهم، ۳۰۰ میلیون دلار اسکناس و ۳۰ میلیون تتر به بازار ارز تزریق شود، این خبر موجب شد معاملهگران در روز پنجشنبه، از بیم افت شدید قیمتها، از مواضع خرید خود عقبنشینی کنند.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها نیز در پی سخنان اخیر جروم پاول، رئیس فدرال رزرو که بر محدودیت مالکیت بیتکوین توسط نهادهای مالی تأکید کرد و سیگنالهای سیاست پولی انقباضی را ارسال نمود، دچار نوسانات شدیدی شده است. بیتکوین که شب گذشته در کانال 102 هزار دلار معامله میشد، در واکنش به این اظهارات روند نزولی را تجربه کرد و تا سطح 98 هزار و 700 دلار سقوط کرد. با این حال، در ابتدای روز، این رمزارز تغییر روند داد و دوباره به کانال 102 هزار دلار بازگشت و در 102 هزار و 360 دلار تثبیت شد.
تتر نیز در واکنش به افزایش تقاضای موقت و هیجانات بازار تا سطح 79 هزار و 800 تومان صعود کرد، اما این رشد پایدار نبود و با کاهش تقاضا، تا 77 هزار و 701 تومان افت کرد.
پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران حمایت کلیدی بیتکوین در سطح 98 هزار دلار قرار دارد و در صورت فشار فروش بیشتر، احتمال کاهش قیمت به این سطح وجود دارد. از سوی دیگر، مقاومت مهم این رمزارز در 103 هزار دلار است و عبور از آن میتواند مسیر صعودی را تقویت کند.
حمایت تتر در بازار داخلی در سطح 77 هزار تومان پیشبینی میشود، که شکسته شدن آن میتواند به کاهش بیشتر قیمت منجر شود. مقاومت اصلی آن نیز در 80 هزار تومان قرار دارد و عبور از این سطح نشاندهنده بازگشت تقاضا و رشد قیمت خواهد بود.
اظهارات پاول نهتنها به افزایش ریسک در بازار رمزارزها انجامید، بلکه نشان داد فدرال رزرو همچنان به نظارت سختگیرانه بر داراییهای دیجیتال پایبند است. این امر میتواند فشار فروش را در کوتاهمدت افزایش دهد، اما معاملهگران معتقدند با عبور از این دوره پرنوسان، بیتکوین ممکن است دوباره جایگاه خود را در کانالهای مقاومتی بالاتر تثبیت کند.
طلای جهانی که شب گذشته در سطح قیمتی 2636 دلار رد معامله بود در بامداد امروز نزولی شد و تا 2586 دلار سقوط کرد و در ابتدای روز دوباره به کانال 2600 دلار برگشت. در ادامه معاملات قیمت طلای جهانی با افزایش به 2619 دلار رسید. طلای جهانی بار دیگر نزولی شد و تا 2608 دلار پایین آمد.
در بازار جهانی، طلای جهانی با چشمانداز تورم در اقتصادهای بزرگ و سیاستهای پولی انقباضی، همچنان در محدوده 2600 دلار از حمایت برخوردار است. شکست این سطح میتواند منجر به کاهش قیمت شود، اما مقاومت کلیدی 2640 دلار همچنان محدودهای حساس برای معاملهگران باقی مانده و عبور از آن به معنای بازگشت طلا به روند صعودی است.
قیمت طلای ابشده نیز امروز معاملات را در 21 میلیون و 449 هزار تومان بازگشایی کرد و به دلیل افت قیمت طلای جهانی کاهشی شد و تا 21 میلیون و 140 هزار تومان پایین آمد. طلای 18 عیار نیز با کاهش چهار میلیون و 880 هزار تومان نرخگذاری شد.
تحلیلگران فنی معتقدند که طلای آبشده نیز که از قیمت طلای جهانی و نرخ ارز داخلی تأثیر میپذیرد، در حمایت 21 میلیون تومان قرار دارد و در صورت ادامه فشار فروش ممکن است به این سطح نزدیک شود. با این حال، مقاومت در 21 میلیون و 500 هزار تومان میتواند نقطهای برای بازگشت خریداران به بازار باشد و رشد قیمت را در پی داشته باشد.
به همین ترتیب قیمت سکه امامی معاملات را در 55 میلیون و 250 هزار تومان آغاز کرد و با روند کاهشی بازار طلا، نزولی شد و به کانال 54 میلیون تومان افتاد و تا 54 میلیون و 300 هزار تومان سقوط کرد. نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب 29 میلیون و 100 هزار تومان و 17 میلیون و 500 هزار تومان در معامله بود. سکه گرمی نیز در هشت میلیون و 500 هزار تومان نرخگذاری شد.
سکه امامی نیز که از طلای جهانی و ارزش ارز داخلی تبعیت میکند، در محدوده حمایتی 54 میلیون تومان نوسان دارد و شکست این سطح میتواند زمینه کاهش بیشتر را فراهم کند. با این حال، عبور از مقاومت 55 میلیون و 500 هزار تومان مستلزم افزایش تقاضا در بازار فیزیکی و تحریک احساسات خریداران است.
در مجموع، رفتار بازارهای مذکور تا حد زیادی به عوامل کلان اقتصادی نظیر سیاستهای بانکهای مرکزی، تغییرات قیمت دلار و روند تقاضا بستگی دارد. معاملهگران باید با در نظر گرفتن سطوح حساس حمایتی و مقاومتی، برنامهریزی دقیقی برای معاملات خود داشته باشند.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اعلام کرد که این نهاد اجازه مالکیت بیتکوین را ندارد.
سخنان اخیر پاول باعث افت شدیدی در بازارهای مالی شد و تنها با یک اظهار نظر، ۱.۵ تریلیون دلار از ارزش دارایی سهامداران بورس آمریکا کاهش یافت.
بازار رمز ارزها نیز به شدت تحت تأثیر این اظهارات قرار گرفت و نقشه مارکت با افت قابل توجه قیمتها، به رنگ قرمز درآمد.
خبرنگار تسنیم مطلع شده است که از دوشنبه آینده، بازارساز به منظور مدیریت بازار غیررسمی ارز، اقدام به عرضه گسترده ۱.۵ میلیارد درهم، ۳۰۰ میلیون دلار اسکناس و ۳۰ میلیون تتر خواهد کرد.
این اقدام در واکنش به نرخسازیهای غیرمنطقی در بازار غیررسمی صورت میگیرد، جایی که حتی دلالان نیز به دلیل ریسک بالای بازار از خرید ارز خودداری میکنند.