به گزارش ایسنا، براساس گزارش رسانه انگلیسی فایننشال تایمز، هدف اصلی این گردهمایی بحث درباره حمایت اروپا از اوکراین پس از انتخاب «دونالد ترامپ» بهعنوان رئیسجمهور آمریکا بود.
در این گزارش آمده است که «ولودیمیر زلنسکی» رهبر اوکراین، اجلاس سران را بدون شفافیت در مورد آنچه اتحادیه اروپا در صورت «رها شدن» کییف توسط ترامپ انجام خواهد داد، ترک کرد.
فایننشال تایمز نوشت: «برای هر رهبر که چیز جدیدی را پیشنهاد میکرد، مانند اعزام نیرو به اوکراین به عنوان مستشار، دیگرانی وجود داشتند که چنین صحبتهایی را رد کردند.»
بر اساس گزارشها، «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان گفت «هیچ بحثی» در مورد استقرار نیروی زمینی وجود ندارد و شرکت در بحثهای مفصل در مورد این موضوع را اشتباه خواند. او افزود: «حمایت باید به گونهای انجام شود که خطر تشدید تنش با روسیه را به دنبال نداشته باشد.»
پیشنهاد قبلی «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه برای استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین با مخالفت روبرو شد. «دونالد تاسک» نخستوزیر لهستان اخیرا این ایده را بهعنوان حدس و گمان رد کرد، در حالی که یک دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا به فایننشال تایمز گفت «هنوز هیچ بحث ساختاری در اتحادیه اروپا در این مورد وجود ندارد.»
فایننشال تایمز گزارش داد: «برخی از رهبران آشکارا با یکدیگر اختلافنظر داشتند. برخی به لفاظیهایی مثل "هرچه لازم باشد" ارائه میدهند، پایبند بودند اما جزئیات خاصی از آنچه که آماده انجام آن هستند، ارائه نکردند.»
این اجلاس با بیانیهای به پایان رسید که در آن طرفها متعهد به حمایت از اوکراین «تا هر زمانی که طول بکشد و با هر شدتی که نیاز باشد» شدند.
در همین حال «کایا کالاس» دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در مصاحبه با فایننشال تایمز قبل از نشست سران، به رهبران غربی توصیه کرد که زلنسکی را برای مذاکرات صلح تحت فشار قرار ندهند. او گفت: «سوال بزرگ این است که تضمین امنیتی چیست؟ واقعا این چه چیزی است که ملموس است؟ همه کشورهای عضوی که قراردادهای تضمین امنیت با اوکراین را امضا کردهاند باید پاسخ دهند که محتوای قراردادها چیست.»
زلنسکی روز پنجشنبه تکرار کرد که عضویت در ناتو تنها تضمین امنیتی نهایی است و تاکید کرد که وعدههای کشورهای اتحادیه اروپا به تنهایی، بدون دخالت آمریکا، کافی نخواهد بود. با این حال، ایالات متحده و آلمان ابراز بیمیلی کردهاند، در حالی که مجارستان آشکارا با آرمانهای کییف مخالفت کرده است.
برخی از مقامات روسی گفتهاند که حضور نیروی زمینی، در مسکو بهعنوان یک نیروی اشغالگر تلقی میشود. کرملین روز دوشنبه بار دیگر تاکید کرد که برای بحث در مورد هرگونه ماموریت حافظ صلح خیلی زود است، زیرا حتی مذاکره مستقیم با کییف به دلیل مانعتراشی زلنسکی غیرممکن است.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز پنجشنبه بار دیگر بر آمادگی خود برای گفتوگو با اوکراین تاکید کرده و گفت هر توافقی باید به نگرانیهای امنیتی کلیدی، از جمله دست کشیدن کییف از جاهطلبیهای ناتو، به رسمیت شناختن واقعیتهای سرزمینی جدید و تعهد به وضعیت بیطرفی رسیدگی کند.
پوتین در نشست سالانه پرسش و پاسخ خود در مسکو تاکید کرد که این اقدامات برای دستیابی به ثبات پایدار منطقهای و تضمین امنیت متقابل و منافع استراتژیک برای همه طرفهای درگیر حیاتی است.
انتهای پیام