رونمایی از یک ربات انسان‌نمای سریع‌تر از انسان/جشن کریسمس به سبک ناسا

خبرگزاری ایسنا شنبه 01 دی 1403 - 19:39
در نخستین روز از زمستان، سرویس علم و فناوری ایسنا نگاهی داشته است به اخبار گوناگونی در ایران و سراسر جهان که قصد داریم در اینجا به خلاصه‌ای از گزیده این اخبار بپردازیم و نگاهی داشته باشیم به آن چه در روز یکم دی ماه در سرویس علم و فناوری ایسنا منتشر شد.

به گزارش ایسنا، در نخستین روز از دی‌ ماه در بخش‌های مختلفی همچون دانش، فضا، فناوری، هوش مصنوعی، رباتیک و دانش‌بنیان‌ها به اخبار گوناگونی در داخل و خارج از ایران پرداختیم که در ادامه به مرور خلاصه‌ای از آنها می‌پردازیم. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

جشن کریسمس به سبک ناسا

ناسا به مناسبت نزدیک شدن سال نو میلادی دو تصویر جذاب فضایی را منتشر کرده است که اولی درخت کاج جشن کریسمس در فضا را نشان می‌دهد و دومی نمایانگر جشن ستارگان است.

BMW به دنبال استفاده از گرافن در خودروهای الکتریکی

پروژه‌ای با عنوان GREENBat در اروپا در حال انجام است که در آن شرکت BMW و چند شرکت دیگر در حال استفاده از گرافن برای ساخت باتری‌هایی بادوام بالا هستند. این باتری‌ها می‌توانند تا ۴۵۰ هزار کیلومتر رانندگی را بدون خراب شدن، کار کنند.

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند!

گاهی اوقات مغز را پیچیده‌ترین ماشین شناخته شده در جهان می‌نامند. اما محققان دریافته‌اند که مغز ما اطلاعات را با سرعت بسیار پایین ۱۰ بیت بر ثانیه پردازش می‌کند.

رونمایی از یک ربات انسان‌نمای سریع‌تر از انسان

پودو یک ربات انسان‌نمای جدید در اندازه واقعی است که با ۴۲ درجه آزادی حرکت در سراسر مفاصل خود می‌تواند سریع‌تر از سرعت متوسط ​​یک انسان راه برود و از پله‌ها بالا و پایین برود.

تکمیل ساخت یک تونل رکوردشکنانه زیر آب در چین

جینان، شهری با ۹.۴ میلیون نفر جمعیت و مرکز استان شاندونگ در شرق چین، خبرساز شده است. کارکنانی که در آنجا کار می‌کنند، کار عظیم ساختن قطورترین تونل جهان را به پایان رسانده‌اند.

ایران، سرزمین زنانی که جنگیدند و ساختند

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به موفقیت زنان ایران در اجلاس بریکس گفت: آنها به ما نشان دادند که آینده، متعلق به کسانی است که از هیچ‌چیز نمی‌ترسند و برای چیزی که به آن باور دارند، می‌جنگند.

جا دادن یک زمین فوتبال روی یک قاشق چای‌خوری!

محققان با استفاده از اصول علم موشک، کربنی با سطح رکوردشکنانه ایجاد کرده‌اند. این ماده می‌تواند حدود دو برابر بیشتر از مواد کربن فعال فعلی، دی‌اکسید کربن جذب کند و قابلیت ذخیره انرژی قابل توجهی دارد.

درخشش زنان کارآفرین ایرانی در مسابقه بریکس

رئیس گروه همکاری با سازمان‌های بین‌المللی مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری اعلام کرد: در مسابقه مجمع زنان کارآفرین بریکس، ۴ طرح از ۲۲ طرح ارسالی از سوی ایران به عنوان طرح‌های برتر مورد تقدیر قرار گرفتند.

تقدیر از ۴ بانوی فناور ایرانی

با حضور معاون علمی، فناوری و دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از ۴ بانوی برتر مسابقه بریکس تقدیر شد.

«اوپن‌ای‌آی» از مدل هوش مصنوعی o3 رونمایی کرد

شرکت «اوپن‌ای‌آی» از مدل هوش مصنوعی جدید خود رونمایی کرده است که o3 نام دارد.

تشکیل کمیته‌های تخصصی بررسی و ارزیابی نامزدهای دریافت جایزه علامه طباطبایی/دو شاخص اصلی دریافت جایزه

دبیر شورای نخبگان از تشکیل کمیته‌های تخصصی برای معرفی و بررسی و ارزیابی نامزدهای دریافت جایزه علامه طباطبایی با تایید شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان خبر داد و پویایی و اجماع جامعه علمی در نخبگی افراد را از شاخص‌های اصلی دریافت این جایزه برشمرد.

اختصاص سهمی از مدیریت مردانه کشور به زنان

سخنگوی دولت گفت: ۵ هزار منصب دولتی داریم که مخرج کسر حضور زنان در این مناصب بسیار کم است و اختصاص سهمیه به آنها می‌تواند در حضور آنها نقش مؤثری داشته باشد.

کشف جدید تلسکوپ‌های ناسا در یک صحنه جنایت کیهانی

تلسکوپ‌های «هابل» و «چاندرا» سیاه‌چاله عجیبی را در یک کهکشان دوردست کشف کرده‌اند.

اولین ضربان‌ساز دو حفره‌ای بدون سرب در قلب یک بیمار ۱۳ ساله کاشته شد

پژوهشگران «دانشگاه کالیفرنیا دیویس» اولین ضربان‌ساز دو حفره‌ای بدون سرب را در قلب یک بیمار ۱۳ ساله کاشتند.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی با صدور حکمی «غزال راهب» را به عنوان رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب کرد.

اضافه شدن قابلیت هوش مصنوعی به موتور «جستجوی گوگل»

غول فناوری گوگل در حال آماده شدن برای معرفی یک «حالت هوش مصنوعی» جدید در موتور جستجوی خود است که به کاربران اجازه می‌دهد تا به فضایی شبیه به رابط چت‌بات هوش مصنوعی جمینای(Gemini) منتقل شوند.

دریافت حمایت مالی برای ارتقای دستگاه‌های ذخیره انرژی گرافنی

شرکت جی‌نانومت (Gnanomat) مبلغ ۰٫۸ میلیون یورو حمایت مالی برای ارتقای دستگاه ذخیره انرژی مبتنی بر گرافن دریافت می‌کند.

تولید قطعات پیچیده صنایع پزشکی و هوافضا با پرینترهای سه‌بعدی ایرانی

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان سیستم‌های پرینتر سه‌بعدی فلزات را عرضه کرده است که با استفاده از آن امکان ساخت قطعات پیچیده صنایع پزشکی، انرژی و هوافضا را برای صاحبان صنایع فراهم می‌کند.

بررسی روش‌های پایدارتر نگه داشتن نانوحباب‌ها

پژوهشگران ایرانی دانشگاه تگزاس به بررسی روش‌های پایدارتر نگه داشتن نانوحباب‌ها پرداختند تا با این کار، تزریق گاز دی‌اکسیدکربن را به محلول‌های نمکی بهینه‌ساز کرده و استخراج مواد ارزشمند از آب‌های حاوی املاح با ارزش را اقتصادی‌تر کنند. از این روش می‌توان مواد مورد نیاز برای ساخت باتری‌ها را از آب‌های شور به دست آورد.

حضور زنان در مسیر توسعه علم و فناوری به ضرورت راهبردی و اقتصادی تبدیل شده است

مشاور امور زنان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری گفت: این معاونت نقش بی‌بدیلی در کاهش شکاف جنسیتی در این عرصه دارد و می‌تواند با حمایت از طرح‌های فناورانه زمینه را برای حضور زنان در مسیر پژوهش از مرحله ابتدایی تا تجاری‌سازی فراهم کند.

سهم ۱۱ درصدی زنان در کسب و کارهای فناورانه

معاون امور زنان و خانواده در دولت گفت: ۶۱ درصد زنان وارد دانشگاه‌ها شده‌اند، ولی سهم آنها در عرصه کسب و کارهای فناورانه تنها ۱۱ درصد است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.