لبو یا چغندر قرمز دارای خواص فراوانی برای سلامتی است و مصرف لبو میتواند به بهبود سلامت قلب و عروق کمک کند، همچنین لبو دارای آنتیاکسیدانهایی است که به محافظت از سلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو کمک میکند و میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
به گزارش ایمنا، لبو سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهایی است که میتوانند عملکرد اندامهای مختلف بدن را بهبود ببخشند، به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند و خطر ابتلاء به بیماری را کاهش دهند.
چغندر منبع خوبی از مواد مغذی، فیبر و بسیاری از ترکیبات گیاهی دیگر است که میتواند فواید زیادی برای سلامت افراد داشته باشد و خواص لبو شامل بهبود سلامت قلب، توانایی کاهش فشار خون و افزایش ظرفیت ورزشی است.
چغندر یا لبو قرمز بافت سفت و محکمی دارد و میتوان آب آن را گرفت و نوشید، آب لبو شیرین و خوشمزه و سرشار از ویتامینها و مواد مغذی است، لبو را هم بهصورت خام و هم پخته میتوانید استفاده کنید، اما به طور کلی خواص آب لبو خام برای سلامتی و کاهش فشارخون و رفع مشکلات مربوط به قلب و عروق بیشتر است.
تنظیم وزن: آب لبو کالری کمی دارد و فاقد چربی است و مصرف آب لبو قرمز خام میتواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند.
رنگ مو: آب لبو قرمز، رز و چای سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید و از ریشه تا انتهای مو بزنید و پس از چند دقیقه بشویید.
پیشگیری از زوال عقلی: از خواص آب لبو قرمز خام این است که به بهبود جریان اکسیژن در مغز کمک میکند و موجب کند شدن زوال عقل میشود، غلظت بالای نیترات موجود در آب چغندر به این روند کمک میکند.
افزایش سطح هموگلوبین: مصرف منظم آب لبو میتواند باعث افزایش سطح هموگلوبین شود و از این طریق از کمخونی جلوگیری کند، تولید و افزایش سطح هموگلوبین نیاز به آهن، فولات و ویتامین B12 دارد که لبو منبع بسیار غنی از آهن است، به همین دلیل افرادی که دچار آنمی هستند، پیشنهاد میشود که از خواص لبو قرمز در غذای رژیمی خود استفاده کنند.
کمک به جلوگیری از سرطان: یکی از خواص آب لبو قرمز خام جلوگیری از سرطان است، آب لبو دارای خواص ضد سرطانی است، سلولهای سرطانی به سطح کم اکسیژن واکنش نشان میدهند که آب چغندر میتواند این کمبود اکسیژن را جبران کند.
کمک به درمان ورم مفاصل: چغندر باعث جذب بسیار زیادی از کلسیم میشود و با تقویت بافتها و مفاصل، به درمان و جلوگیری از ورم مفاصل کمک میکند.
سم زدایی: دفع سموم و سم زدایی به عملکرد بهتر بدن کمک میکند، از خواص لبو قرمز این است که کمک میکند تا بدن سم زدایی کند، ترکیب خاصی به نام بتالین که در لبو وجود دارد، به بدن کمک میکند تا سموم را دفع کند.
بهبود استقامت بدن: آب لبو به گردش بهتر اکسیژن در عضلات کمک میکند، گردش بهتر اکسیژن در عضلات به بهبود استقامت و عملکرد بدن میشود.
جلوگیری از ریزش مو: کمبود پتاسیم رابطه مستقیمی با ریزش مو دارد، پتاسیم ماده مغذی است که برای رشد مو بسیار مهم است و در آب لبو وجود دارد.
میتوان لبو را به شکل کبابی، بخارپز، آبپز یا به صورت ترشی لبو مصرف کرد، همچنین میتوان آن را به صورت خام و نپخته یا حتی به صورت خشک شده در ماست و سالاد استفاده کرد، یکی از گزینههای خوردن لبو، مصرف آب لبو است، میتوان آن را با دیگر میوهها مانند پرتقال تازه، نعناع، آناناس یا سیب و زنجبیل ترکیب کرد.
فرم رایج خوردن لبو به صورت آبپز است و علاوه بر این میتوان با پودر لبو و سس رنچ یک دیپ بنفش خوشطعم را تهیه کرد.
طبع لبو معتدل است، اما با این حال میتوان برای بهبود مزاج افرادی که با خوردن لبو دچار مشکل میشوند، مقداری عسل یا نبات به همراه لبو مصرف کرد، همچنین اضافه کردن فلفل یا زنجبیل هم میتواند طبع لبو را گرمتر کند.