به گزارش ایسنا، دکتر عباس کبریایی زاده در نشستی خبری با اشاره به وضعیت مکملها در کشور گفت: در کمتر از حدود ۱۵ سال گذشته، بخش قابل توجهی از مکملها به کشور وارد میشد و این مبحث بازار سوداگرانهای داشت؛ اما امروز تمام مکملهای مصرفی در کشور تولید داخل است و سبد بزرگی از مکملها با کیفیتهای قابل قبول در داخل کشور تولید میشود و این موضوع نیز نشان دهنده ظرفیتهای موجود در جامعه است.
وی با تاکید بر لزوم صادرات در حوزه مکملها نیز گفت: با توجه به توانمندیهای صنعت در داخل کشور، لازم است به این ظرفیتها توجه شده و از آن به عنوان فرصتی برای صادرات و ارزآوری استفاده شود. امیدواریم با تصمیمات دولت و شکلگیری روابط بانکی با سایر کشورها، امکان توسعه صادرات در حوزه مکمل ها رقم خورد.
کبریاییزاده در این باره ادامه داد: در کمتر از یک دهه گذشته مکملها بالغ بر ۴۵۰ میلیون دلار ارزبری داشتند؛ این درحالیست که در بودجه سال آینده حدود ۱۴۰ میلیون دلار وابستگی ارزی در تامین ارز مکملها خواهد بود. این موضوع گواه آن است که با کمتر از یک سوم ارزبری، در حال حاضر نیاز کشور تامین میشود و در عین حال رقابت بسیار زیادی هم در کشور در این حوزه شکل گرفته است.
وی گفت: بنابراین اگر به ظرفیتهای ملی توجه شود، نه تنها نیاز ارزی کاهش مییابد بلکه میتواند ارزآوری هم به دنبال داشته باشد. لازم است دولت در ارتباط با شبکه بانکی و ارتباط بانکی با سایر کشورها شرایطی را فراهم کند تا محصولات موثر ایرانی در بازار دنیا حضور موثرتری داشته باشند.
ادامه دارد