فرشته صائمی؛ قانون حجاب فعلا مسکوت مانده اما به معنای ملغی شدن این قانون نیست و برخی معتقدند باید مسیر درست برای حل مشکل قانون عفاف و حجاب برداشته شود، از سوی دیگر فیلترینگ، قطع برق، مشکلات اقتصادی و ...هرکدام به نوعی فضای جامعه را ملتهب کرده است و مردم گلایه هایی را صراحتا مطرح می کنند.
ناصر ایمانی از تحلیلگران سیاسی اصولگرا است که معتقد است تلاش دولت این است که در مسیر وفاق و بدون شلوغ کاری مشکلات را حل و فصل کند.
اما ایمانی هم همان توصیه سیامک ره پیک، قائم مقام دبیر شورای نگهبان را خطاب به دولت می گوید « شلوغ کاری و اتهام زنی انجام ندهد، بلکه تلاش کند از مسیر قانونی خودش، در سکوت و بدون راه انداختن هیاهوی سیاسی کاری انجام دهد.»
در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا را می خوانید:
******
*آقای ایمانی! ارزیابی شما از مسکوت ماندن قانون عفاف و حجاب به چه صورت است؟ آیا آثار مثبتی به دنبال داشته است؟
بله، حتماً اثرات مثبت دارد. اولاً مقداری باعث افزایش روحیه برای مردمی که نگران اجرای این قانون بودند، شد. نکته دیگر این است اینکه پزشکیان توانسته به یکی از وعده های که داد بود، عملیاتی کند، از نظر روحی نکته مثبت است. نکته دیگر این است همه کارهایی که پزشکیان تلاش می کند، انجام دهد، این است که اگر می خواهد وعده ها و سیاست های دیگر دولت را اجرایی کند، سعی کند زیر شعار اصلی خود یعنی همان وفاق ملی انجام دهد.
مجلس می تواند در قانون حجاب بازنگری کرده و نگرانی ها را رفع کند
به عبارت دیگر اگر می خواهد موقتاً قانون عفاف و حجاب اجرا نشود، این را از طریق نوعی شلوغ کاری و اتهام زنی انجام ندهد، بلکه تلاش کند از مسیر قانونی خودش، در سکوت و بدون راه انداختن هیاهوی سیاسی کاری انجام دهد و این نکته مثبتی است که پزشکیان سعی دارد وفاق را هم در عین حال به عنوان شعار اصلی و محوری حفظ شود.
*برخی می گویند مسکوت ماندن راهکار درستی نیست و رئیس جمهور باید مسیر درست را برای اجرایی نشدن این قانون فعلی بردارد و ...
بله، دولت لایحه پیشنهادی خود را داده و به مجلس رفته، در نوبت قرار دارد، امکان دارد ۶ ماه دیگر نوبت رسیدگی به این لایحه شود و آن وقت اگر مجلس تصویب کرد، آن لایحه جایگزین این قانون خواهد شد.
*یعنی پیش بینی می کنید تغییراتی که دولت می دهد تغییری محسوس ایجاد کند؟
خیر، تصمیم با مجلس است. مجلس می تواند در بازنگری آن به شکلی تصمیم بگیرد که نگرانی ها رفع شود اما برخی از اقدامات هم انجام شود، مانند کسانی که در راستای ترویج بی حجابی فعالیت می کنند، شبکه هایی که در جهت ترویج بی حجابی فعالیت می کنند و غیره. درباره این موارد می توانند قانونگذاری کنند اما نه درباره دختری که در خیابان راه می رود و روسری خودش را انداخته و یا از سرش افتاده است. بنابراین می توان قانون عفاف و حجاب داشت اما نه با این شکل و محتوا، بلکه محتوا را مقدار زیادی تغییر داد.
دولت در قانع کردن افکار عمومی خوب عمل نمی کند
*آقای ایمانی! جدا از موضوع این قانون، به نظر می رسد مواردی نظیر فیلترینگ و قطعی های برق و ...مقداری جو روانی جامعه را ملتهب کرده، راهکار شما برای برگشت نشاط به جامعه چیست؟
بالاخره سختی هایی در زمستان داریم، در تابستان به شکل دیگری داریم و دولت تلاش خواهد کرد که این زمستان را با کمترین آسیب بگذارند که بعد بتواند با برنامه ریزیهایی که در بهار آینده ی کند برای مثال در تابستان مشکلات در این زمینه کمتر باشد. لذا دولت در حال تلاش است، بیشتر هم باید تلاش کند.
مهم این است که اگر مسئولان مختلف دولتی و به ویژه شخص رئیس جمهور در این مورد به مردم توضیح بدهند، یعنی مرتب از طریق رسانه، صدا و سیما و غیره با مردم صحبت کنند، دلایل خودشان را مطرح کنند، به نظرم این بسیار راهگشا است چراکه از این طریق افکار عمومی تا حدودی قانع می شود و بعد دولت آن اقدامی که می خواهد را انجام دهد. این نکته بسیار مهمی است و فکر می کنم شورای اطلاع رسانی دولت در این زمینه به خوبی وظیفه خود را انجام نمی دهد، در نتیجه باید بیشتر از این تلاش کنند که مسئولان مختلف به ویژه مسئولان وزارت نفت مخصوصاً وزرای نفت و نیرو صحبت کنند و مفصل بگویند که مشکل فعلی چیست که الان کمبود برق داریم، به نیروگاه سوخت نمی رسد؟ نیروگاه کم داریم؟ مصرف برق چه اندازه است؟ چقدر کسری داریم؟ اینها را توضیح بدهند. در این زمینه کمبود قانع کردن افکار عمومی را داریم.
وزیر نفت بگوید قاچاق ۲۰ میلیون لیتر سوخت درست است یا خیر
*البته در کنار گفتار درمانی که اشاره کردید، برخی تریبون ها مثل صدا و سیما، محافل خاص، برخی ائمه جمعه و ...سیاست نقد تند و تیز و گاها تخریب دولت را در پیش گرفته اند که به نوعی فضا را ملتهب کرده است.
نمی خواهم عملکرد هیچ کدام از سازمان ها را زیرسوال ببرم چراکه به دنبال پیدا کردن راه حل هستیم و صدا و سیما را هم قانع کنیم که اینها را پخش کند. البته اگر مصاحبه ای از وزیری باشد، صدا و سیما پخش می کند، مگر امکان دارد که پخش نکند؟ ولی با همین پروژه وفاق می توان موضوع را حل کرد، انتظار صد در صدی نداریم.
برای نمونه مسئله ۲۰ میلیون لیتر قاچاق سوخت که رئیس جمهور مطرح کرد، در این مسئله عملکرد وزارت نفت بسیار مهم تر از وظیفه صدا و سیما است. چرا می خواهیم موضوع را سیاسی و یا جناحی کنیم؟مطبوعات باید از وزارت نفت بپرسد که این خبر درست یا غلط است؟ وقتی رئیس جمهور کشور می گوید، یعنی درست است؟ چرا این اتفاق می افتد؟ چه کسی مسئول است؟ چرا جلوی آن گرفته نمی شود؟ می خواهم بگویم که فقط صدا و سیما نیست، اگر نخواهیم به صورت جناحی به موضوع نگاه کنیم، خیلی تغییر می کنند، همچنان که امکان دارد تعلقات جناحی بنده مربوط به جناح خاصی باشد اما الان می گویم باید به دولت فرصت داد، کمک و صبر کرد که مشکلات را حل کند.
بالاخره کشور مشکلات زیادی دارد، به قول خود پزشکیان در هر قسمتی که وارد می شوند مشاهده می کنند که چقدر مسائل و مشکلات وجود دارند و اینها با مشکل دیگر ارتباط پیدا کردند، یعنی طنابی است که ده ها گره بر روی آن زده شده و هر گرهی را باز می کنید باز یک دیگر وجود دارد، در نتیجه باید کمک کنیم که مسئله حل شود.
۲۷۲۱۱