ابراهیم کمالی امروز، دوم دیماه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه شهرداری منطقه ۱۰ در محدوده شمال غرب شیراز در سال ۱۳۹۳ تأسیس شده و با مساحت حدود ۴ هکتار محدوده و ۱۷ هزار هکتار حریم، وسیعترین منطقه شهرداری شیراز است، گفت: ۱۸ شهرک متصل و منفصل از جمله گویم، دوکوهک، قصرقمشه، انجیره، شهرکهای آرین، گلستان، بهشتی، بزین، گلدشت حافظ و محدوده غربی کمربندی شمال غرب شیراز در این منطقه قرار گرفته است.
وی افزود: سرشماری سال ۹۵ جمعیت ساکن در منطقه ۱۰ شهرداری شیراز را ۲۱۵ هزار نفر اعلام کرده است که پس از گذشت ۸ سال بیشتر شده و تا ۲۵۰ هزار نفر تخمین زده میشود.
کمالی به تشریح اصلیترین آسیبها و چالشهایی که طی یک سال بررسی میدانی از شرایط این منطقه شناسایی شده است پرداخت و گفت: اصلیترین معضل منطقه ۱۰، مساحت بسیار وسیع آن است که تشکیل منطقه جدید شهرداری را به یک ضرورت تبدیل کرده و این موضوع مطالبه جدی ساکنین منطقه نیز شده است.
وی بیان کرد: رسیدگی عادلانه به همه پهنه منطقه ۱۰ نیازمند فعالیت جهادی پیاپی است و وسعت بسیار آن سبب شده تلاشهای شهرداران آن نمود نداشته باشد و البته لیاقت مردم و ساکنان منطقه بیش از آن چیزی است که اکنون وجود دارد.
کمالی اظهار کرد: اولین اولویت در منطقه ۱۰ باید این باشد که تقسیم شده و منطقه جدیدی از دل آن بیرون آید تا امکان رسیدگی به ویژه در بخشهای محروم منطقه بیش از گذشته فراهم شود.
نبود زیرساخت فاضلاب در برخی شهرکهای تازه احداث کاملاً ملموس است
عضو شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه سخنان خود بیان کرد: بسیاری از مسائل مانند فاضلاب یا تامین روشنایی معابر خارج از حیطه وظایف شهرداری بوده و به مسئولیت سایر نهادها برمیگردد که تلاش شد با نامهنگاری، ادارات مسئول را پای کار آورد اما متأسفانه همچنان نبود زیرساخت فاضلاب در شهرکهای آرین، گلستان شمالی و برخی شهرکهای تازه احداث کاملاً ملموس است.
کمالی افزود: در این مدت تلاش و بنیان برنامه این بود که به سمت مردم برویم، از ماندن در اتاق و فاصله انداختن میان خود و مردم اجتناب کنیم، بیواسطه با مردم ارتباط داشته باشیم و ساختارهایی که با هدف ایجاد حلقه واسطه ارتباط مدیریت شهری و شهروندان شکل گرفته را تقویت کنیم.
وی افزود: هر هفته در یکی از مساجد در خدمت شهروندان منطقه بوده و از برکات همین میزهای خدمت، آشنایی و ارتباط با کنشگران هر محله با مشکلات و چالشهای حقیقی مردم آشنا شده و حرفهای مردم را مستقیم شنیدیم.
کمالی تصریح کرد: با صحتسنجیهای انجام شده، میتوان گفت که ۴۰ تا ۶۰ درصد مطالبات روبنایی مردم توسط منطقه انجام شده و نیمی از این مسائل باقی مانده است که از شهردار منطقه ۱۰ تقاضا کردیم در مدت زمان باقی مانده از عمر شورا سایر تعهدات را اجرایی کند.
وی با اشاره به اینکه منطقه ۱۰ ورودی کلانشهر شیراز از سمت شمال غرب است و آزادراه شیراز ـ اصفهان در این ضلع از کلانشهر شیراز واقع شده و حجم زیادی از رفت و آمد را رقم زده است، گفت: زیباسازی و ایجاد منظر مناسب شهری باید مورد توجه شهرداری قرار گیرد.
کمالی بیان کرد: برخی پروژههای عظیم عمرانی مانند زیرگذر گویم در منطقه ۱۰ در حال اجراست که امری زمانبر بوده و تمام منطقه را تحت تاثیر قرار داده است.
الحاق یا عدم الحاق گویم، همچنان یک معادله مجهول است
وی با تأکید بر اینکه الحاق یا عدم الحاق گویم همچنان یک معادله مجهول است، اظهار کرد: باغشهرها و ساخت و سازهای غیرمجاز به ویژه در حریم شهر شیراز یکی دیگر از عمدهترین چالشهای منطقه ۱۰ است که از سالیان گذشته به این منطقه ارث رسیده است.
کمالی اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از اضلاع توسعه شهر شیراز از شمال غرب تعریف شده است، معضل حریمخواری با ساخت بناهای غیرمجاز عملاً سرمایه و فضای توسعه شهر را از بین برده و شهرداری را با انبوهی از تعهدات در برابر شهرکهایی مواجه کرده است که نه در تفکیک آنها نقش داشته و نه سرانههای لازم در آنها رعایت شده است.
حضور دلالها در منطقه ۱۰ یک مشکل جدی است
کمالی حضور دلالها را یک مشکل جدی دانست و گفت: حضور دلالها در منطقه ۱۰ یک مشکل جدی است و اخذ مجوزات خارج از عرف، سوءاستفاده از خلأهای قانونی و همکاری برخی مسئولان در دورههای گذشته سبب ریشه دواندن دلالها در منطقه ۱۰ شده است که با پیگیریهای حراست و بازرسی شهرداری در ۲ سال اخیر فعالیت دلالها به کمترین میزان خود رسیده اما همچنان حضور این افراد یک واقعیت غیر قابل انکار است و گزارشهای حکایت از نفوذ و اعمال نظر آنها دارد.
وی مسئله دیگر این منطقه را، مناطق محروم بهویژه بافت تاریخی گویم، قصر قمشه، انجیره و بزین دانست و افزود: حاشیهنشینی در این بخشها بسیار جدی است، این مناطق خصوصاً در بافت تاریخی گویم که از حداقل امکانات نیز بهرهمند نیستند، نیاز به رسیدگی ویژه دارند.
حضور اتباع بیگانه و نارضایتی مردم
عضو شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: حضور اتباع بیگانه در بخش محروم و حاشیهای منطقه ۱۰ سر به فلک کشیده و نارضایتی و شکایت عموم ساکنان منطقه را به دنبال دارد که این مهم نیازمند رسیدگی ویژه است.
وی اظهار کرد: منطقه ۱۰ با شهرک شهید صدوقی یا کمپ آبادانیها مواجه است که بعد از گذشت ۴۰ سال، همچنان بلاتکلیف در حاشیه کمربندی قرار دارد که این موضوع نه زیبنده کلانشهر شیراز و نه نظام مقدس اسلامی است و ای کاش یک بار برای همیشه موضوع کمپ آبادانیها تعیین تکلیف شود یا حداقل خدماترسانی به آنها به صورت مشخص در دستور کار قرار بگیرد.
کمالی با تاکید بر اینکه منطقه ۱۰ با مشکلات عدیدهای که تعاونیهای مسکن ایجاد کردهاند دست به گریبان است، تصریح کرد: بسیاری از این تعاونیها حتی با نام و نشانهای معتبر، در ابتدای فعالیت خود و هنگام انعقاد قرارداد مبالغی را برای آسفالت، کوچهکشی و زیرساختهایی از این قبیل دریافت کردهاند، اما متأسفانه به تعهدات خود عمل نکرده و در حال حاضر نیز به هیچ عنوان حاضر به پذیرش آن نیستند.
کمبود سرانههای فرهنگی و آموزشی، زخمی عمیق بر پیکر منطقه ۱۰
وی با اشاره به اینکه کمبود سرانههای فرهنگی و آموزشی زخم عمیقی بر پیکر این منطقه وسیع شهرداری است، گفت: منطقه ۱۰ علیرغم وسعت خود در حوزه زیرساختهای فرهنگی با مشکل مواجه است و برخی از فرهنگسراهای منطقه تعطیل هستند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز، بلندمرتبهسازی را معضل دیگر منطقه ۱۰ شهرداری شیراز در حوزه شفافیت دانست که به ویژه در بلوار دکتر حسابی کاملاً خودنمایی میکند و از شهرداری خواست تا در اعطای مجوز احداث بناهای مرتفع برابر افکار عمومی شفاف باشد و با انتخاب مسیر شفافیت به شبهات افکار عمومی پاسخ دهد.
کمالی بیان کرد: فاصله بسیار منطقه ۱۰ شهرداری تا آرامستان مرکزی شیراز، ایجاد آرامستان را به یک ضرورت تبدیل کرده است که با توجه به وجود نیاز مشابه در شهر جدید صدرا، رایزنی و بررسی موضوع باید در دستور کار قرار گیرد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با اظهار به اینکه پارک انتظار از بهترین پروژههای تفریحی - فرهنگی در منطقه ۱۰ است که البته ۱۰ سال است با چالش ملکی ساکنین شهرک بزین و شهرداری روبرو است، از شهردار شیراز تقاضا کرد که هرچه سریعتر حل این مسئله را در دستور کار قرار دهد.
کمالی در ادامه سخنان خود بیان کرد: در ۲ سال اخیر شاهد برخی تبعیضات در اعطای مجوز ساخت و ساز در منطقه بودیم که با ورود به موقع شهردار شیراز این مسئله مدیریت شده است.
وی با بیان اینکه تلاش شد تا جای ممکن هر دوشنبه و پنجشنبه به همراه یاوران شورا و همراهی شهردار و تیم اجرایی منطقه بازدید میدانی از بخشهای مختلف منطقه ۱۰، بهویژه شهرکهای کمتر برخوردار داشته باشیم، گفت: طی یک سال ۳ بار تمام شهرکهای منطقه را سرکشی کرده و بهصورت میدانی به شناسایی چالشها و بررسی اقدامات انجام شده در جهت رفع آنها پرداخته شده است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: این بررسیهای میدانی، گفتوگو با مردم و ۲ امام جمعه مناطق غرب شیراز، پایش امکانات موجود در هر شهرک و کیفیتسنجی آن به استخراج نظام مسائل این منطقه از شهرداری انجامید. بخش اول این نظامبندی شامل یکسری اقدامات ساده و روبنایی شد که با روزمرگی شهروندان سروکار دارد و در عین حال که انجام آنها برای مدیریت شهری هزینهبر و دشوار نیست، از میانبرهای بازسازی اعتماد مردمی است.
وی تاکید کرد که این نیازمندیها مشخص و دستهبندی شده و از شهرداری منطقه درخواست شد که با در نظر گرفتن وسع و توانی که در اختیار دارد در کوتاهترین زمان ممکن اجرایی شود.
کمالی با بیان اینکه بخش دوم مسائل زیرساختی و زمانبر را در برمیگیرد که در پایش تقاضاهای مردمی و معتمدان محلی تعیین شدند، گفت: تا جایی که امکان قانونی وجود داشته باشد با نامهنگاری، مسئولان مربوطه را از ضرورت و نیاز منطقه آگاه خواهیم کرد.
انتهای پیام