جزئیات تازه عملیات پیجری از نگاه دو مامور سابق موساد

خبرگزاری مهر دوشنبه 03 دی 1403 - 13:18
دو مقام ارشد سرویس جاسوسی اسرائیل (موساد) که به‌تازگی بازنشسته شده‌اند، در گفتگویی تفصیلی با سی‌بی‌اس، ادعاهای تازه‌ای درباره عملیات «پیجر» ارائه دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تایمزآواسرائیل، دو جاسوس ارشد موساد در گفتگو با برنامه ۶۰ دقیقه سی‌بی‌اس، جزئیات تازه‌ای را درباره عملیات شیطانی انفجار پیجرها در لبنان ارائه داده‌اند.

یکی از این دو جاسوس مدعی شد که تأثیر روانی این حمله بر سیدحسن نصرالله، دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان، نقطه عطف جنگ بوده است. جاسوس‌های موساد در این گفتگو با ماسک و صورت‌های پوشیده حاضر شدند و از اسامی مستعار و صدای دستکاری‌شده برای آنها استفاده شد.

عملیات تروریستی رژیم صهیونیستی و انفجار گسترده پیجرها در ۱۷ سپتامبر به زخمی شدن و شهادت ده‌ها تن از اعضای حزب‌الله و همچنین مردم عادی لبنان منجر شد.

به ادعای یکی از این جاسوس‌ها، این عملیات ۱۰ سال پیش با استفاده از بی‌سیم‌های موسوم به «واکی-تاکی» که در آن مواد منفجره جاسازی شده بود و حزب‌الله نمی‌دانست که آنها را از اسرائیل خریده است، آغاز شد. وی که «مایکل» نامیده می‌شود، گفت: ما یک دنیای ساختگی ساختیم.

جاسوس دوم اضافه کرد که فاز دوم نقشه یعنی استفاده از پیجرهای حاوی مواد منفجره، در سال ۲۰۲۲ پس از آن شروع شد که موساد پی برد که حزب‌الله از شرکتی در تایوان اقدام به خریداری پیجر کرده است. موساد علاوه بر آزمایشات متعدد به منظور پی بردن به میزان درست مواد منفجره جاسازی شده، «زنگ‌های» زیادی را امتحان کرد تا به بهترین «آلارمی» دست پیدا کند که به اندازه کافی حس فوریت را به مخاطب القا و او را مجبور به بیرون آوردن آن از جیبش کند.

جاسوس دوم که «گابریل» نامیده می‌شود، مدعی شد که موساد برای متقاعد کردن حزب‌الله جهت انتخاب پیجری که اندکی «سنگین‌تر» بود، تنها دو هفته فرصت داشت تا از طریق انتشار گسترده تبلیغات کذب در یوتیوب و اغراق درباره ویژگی‌های این پیجر از جمله مقاوم بودن آن برابر گرد و خاک و آب و همچنین عمر طولانی باتری، حزب‌الله را به آن علاقه‌مند کند.

او به استفاده از شرکت‌های «کاغذی» از جمله شرکتی مستقر در مجارستان اشاره کرد تا از طریق آن شرکت تایوانی «گولد آپولو» را فریب و ناآگاهانه آن را به همکاری با موساد سوق بدهد.

گابریل این نیرنگ شیطانی اسرائیل را با فیلم روانشناسانه «نمایش ترومن» محصول ۱۹۹۸ مقایسه کرد و گفت: وقتی آنها از (پیجرها) را از ما می‌خریدند، هیچ سرنخ و اطلاعی نداشتند که در حال خرید آن از موساد هستند. ما مثل «نمایش ترومن» نقش بازی کردیم و پشت صحنه همه چیز تحت کنترل ما بود. از نظر آنها همه چیز از تاجر، بازاریاب تا مهندس و فروشگاه عادی بود. ما یک دنیای ساختگی ساختیم.

وی مدعی شد: ما یک شرکت تولیدی جهانی هستیم؛ فیلم‌نامه را می‌نویسیم، کارگردانی می‌کنیم، نویسنده و بازیگر نقش اصلی هستیم و جهان سِن ماست!

به ادعای تایمزآواسرائیل، تا ۱۷ سپتامبر، ۵ هزار تن از اعضای حزب‌الله آن پیجرها را در جیب داشتند. زمانی که پیغام رمزنگاری شده از طرف موساد ارسال شد، تمام دریافت‌کنندگان که صدای زنگ پیجر را شنیدند، باید برای دیدن پیغام با دو دست، دو دکمه را روی پیجر فشار می‌دادند. به ادعای گابریل، حتی اگر دکمه‌ها فشار داده نمی‌شدند هم پیجر منفجر می‌شد.

گابریل با اشاره به اینکه این عملیات چیزی فراتر از کشتن (به شهادت رساندن) نیروهای حزب‌الله بود، افزود: اگر کشته می‌شدند که هیچ اما اکر زخمی می‌شدند باید به بیمارستان منتقل شده و از آنها مراقبت می‌شد. علاوه بر این، سرمایه‌گذاری مالی و تلاش زیادی را نیز می‌طلبید. و آن کسانی که بدون دست و بدون چشم در خیابان‌های لبنان راه می‌رفتند، گواهی زنده بر این مسئله هستند که «سر به سر ما نگذارید»!

مایکل، دیگر جاسوس موساد گفت که روز بعد از انفجار پیجرها، مردم لبنان از روشن کردن دستگاه تهویه هوا نیز وحشت داشتند. به ادعای وی، حربه پیجرها دیگر سوخته و موساد حربه دیگری در آستین دارد!

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.