تاثیر قطع برق و بازگشت خاموشی‌؛ تب خرید موتور برق افزایش پیدا کرد

فرارو دوشنبه 03 دی 1403 - 16:52
قیمت یو پی اس از حدود ۴۰۰، ۵۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و ارزان‌ترین موتور‌های برق را چهار، پنج میلیون می‌فروشند

فرارو- قطع برق و بازگشت دوباره خاموشی‌ها که از ۲۲ آذر امسال کلید خورد، به افزایش جست‌و‌جو‌های اینترنتی درباره موتور برق منجر شده است. در ۱۰، ۱۲ روز قبلی هموطنان زیادی از گوگل کمک گرفتند و دنبال ته و توی چیز‌هایی مثل موتور برق و خرید یو پی اس رفتند. قیمت یو پی اس از حدود ۴۰۰، ۵۰۰ هزار تومان برای تامین برق کارتخوان و مودم و دوربین مداربسته شروع می‌شود و آنطرف ارزان‌ترین موتور برق‌های مورد نیاز برای مصارف خانگی و مغازه‌ها دست‌کم چهار، پنج میلیون قیمت دارند. 

تب خرید موتور برق از کجا شروع شد؟

قطع برق در فصل سرما امسال از دهه آخر آذر شروع شد. رسانه‌ها روز ۲۲ آذر درباره ازسرگیری قطع برق نوشتند و به شروع خاموشی‌ها بدون اطلاع قبلی اشاره کردند. یکی، دو روز بعد تیتر‌هایی با مضمون جدول قطع برق در تهران و شهرستان‌ها روی خروجی رسانه‌ها نقش بست و به‌موازات همین وقایع، جست‌و‌جو‌ها در گوگل درباره خرید موتور برق آغاز شد. 

خرید موتور برق یکی از کلید‌واژه‌های پرتکرار از ۲۲ آذر امسال به این طرف بوده است. همزمان عبارت‌هایی مثل خرید یو پی اس و راهنمای خرید موتور برق توسط ایرانی‌ها در کادر جست‌وجوی گوگل قرار گرفته و با گذشت تقریبا ۱۰ روز از شروع دوباره خاموشی‌ها، این مدل جست‌و‌جو‌های اینترنتی هم ادامه داشته است. 

راهنمای خرید موتور برق

موتور برق‌های موجود در بازار معمولا در سه دسته قرار می‌گیرند؛ بنزینی، دیزلی و گازسوز. شناخته‌شده‌ترین مدل‌های موتور برق در قالب موتور برق بنزینی روانه بازار می‌شوند و معمولا اغلب خریداران در بازار سراغ این مدل را می‌گیرند. 

موتور برق دیزلی همانطور که از اسمش پیداست از سوخت گازی کمک می‌گیرد. اغلب قدرت بیشتری از مدل‌های بنزینی دارد، اما در فصل سرما ممکن است راندمان کمتری از خودش نشان دهد.

موتور برق گازسوز هم سومین مدل موجود در بازار است که البته به‌خاطر قدرت کمتری که دارد، کمتر هم مورد توجه قرار می‌گیرد. 

خرید موتور برق باید متناسب با ولتاژ مورد نیاز انجام شود. وقتی سراغ بازار می‌رویم مدل‌های موجود با ولتاژ دو هزار وات به‌چشم می‌خورند و آنطرف گاهی با ولتاژ‌های بالاتری مثل هفت هزار و ۵۰۰ وات ملاقات می‌کنیم. 

خرید موتور برق برای مصرف خانگی به‌عنوان مثال باید طوری انجام شود که نهایتا ولتاژ مصرفی چیز‌هایی مثل یخچال و تلویزیون و اینجور چیز‌ها فراهم شود. در اینجور مواقع یک موتور برق با توان پنج تا هفت هزار وات احتمالا جوابگو است و فروشنده‌ها برای این دست مصارف، موتور برق بنزینی را گزینه بهتری می‌دانند. 

خرید موتور برق علاوه بر کم و کیف فنی و اقتصادی حالا جنبه‌های دیگری هم پیدا کرده و به‌خاطر ورود به محیط خانگی و مغازه‌ها، فاکتور‌های دیگری مثل موتور برق کم‌صدا و ... اهمیت دارد.

قیمت موتور برق و یو پی اس چقدر است؟

قیمت موتور برق و یو‌پی‌اس از آغاز دوباره خاموشی‌ها اهمیت پیدا کرده است. یوپی‌اس که به‌معنی مبنع تغذیه بی‌وقفه است، کنار وسایل برقی قرار می‌گیرد و هنگام قطع یا تغییر ولتاژ ورودی، امکان ادامه کار را برای مصرف‌کننده فراهم می‌کند. 

خرید یو‌پی‌اس می‌تواند برای دستگاه کارتخوان و دوربین مداربسته و اینجور چیز‌ها انجام شود. قیمت یو‌پی‌اس در بازار از حول‌وحوش ۴۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و این مدل یو‌پی‌اس با ولتاژی نزدیک ۱۶ ولت در بازار وجود دارد. 

قیمت یو‌پی‌اس با ظرفیت چهار هزار ولت‌آمپر تا مرز ۲۰ میلیون هم اعلام می‌شود و از این دست مدل‌ها برای رایانه‌ها، لوازم صوتی و تصویری، سیستم روشنایی، تجهیزات خانه‌های هوشمند و لوازم آشپزخانه استفاده می‌شود. ناگفته نماند یوپی‌اسی با این ظرفتی حتی می‌تواند کاربرد صنعتی مثل درایو موتور‌های الکتریکی داشته باشد. 

پرفروش‌ترین یو‌پی‌اس‌ها فعلی بازار، اما فعلا با اهداف کوچکتری مثل فراهم کردن برق مورد نیاز مودم و کارتخوان و دوربین مداربسته به‌فروش می‌رسند و در حد یکی، دو میلیون تومان ارزش دارند. 

قیمت موتور برق نیز از حدود چهار تا پنج میلیون تومان برای مدل‌های تک‌بنزین شروع می‌شود، اما آنطرف موتور برق‌های ۷۰۰، ۸۰۰ میلیون تومانی هم در بازار پیدا می‌شود که اغلب از سوخت دیزلی و گازوئیلی استفاده می‌کنند و برای استفاده در کمپ‌ها و اردوگاه‌ها توصیه می‌شوند.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.