باید به سمت تنظیم‌گری داده و هوش مصنوعی حرکت کنیم

دنیای اقتصاد سه شنبه 04 دی 1403 - 00:03
ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه انحصار، مانع تحقیق و توسعه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود، تاکید کرد که حمایت از تولید داخلی نباید باعث شکاف فناوری بین کشورمان و کشورهای صاحب فناوری شود. ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح نمایشگاه تلکام که روز گذشته برگزار شد، تاکید کرد که ارتباطات به‌شدت مهم است و زیرساخت فناوری‌های نوین محسوب می‌شود. او همچنین بیان کرد: «در دهه‌های گذشته زیرساخت‌های ارتباطی ما به شکل فزاینده‌ای رشد کرده که همین امر باعث شده، بستر هم‌افزایی ایجاد شود تا امروز صحبت کردن راجع به هوش مصنوعی دور از ذهن نباشد. به روایت دیگر هوش مصنوعی از حوزه ارتباطی جداپذیر نیست، زیرا با فراهم شدن زیرساخت‌های پردازشی، مراکز داده و اتصال با کیفیت آنها، امروز می‌توانیم به سمت بهره‌مندی این ظرفیت حرکت کنیم.»

وزیر ارتباطات ادامه داد: «اگر در دوره‌ای معنی و مفهوم سیتیزن یا شهروند را استفاده می‌کردیم، امروز باید معنی و مفهوم نتیزن به عنوان «شهروند شبکه» را به رسمیت بشناسیم و خودمان را متناسب با ظرفیت‌های روز باز‌تعریف کنیم. اگر وزارت ارتباطات در حوزه تنظیم‌گیری تا پیش از این بر مباحثی همچون صوت و ترافیک متمرکز بود، امروز باید به سمت تنظیم‌گری حوزه سرویس، داده، هوش مصنوعی و  IOT‌(اینترنت اشیا‌) حرکت کند. باید بپذیریم فناوری‌های نوین، در حوزه تنظیم‌گری، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد به همین دلیل است که ما بارها این را تاکید کرده‌ایم که این تنظیم‌گری فقط با مشارکت ذی‌نفعان و بخش خصوصی‌ اتفاق می‌افتد.»

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه نیروی انسانی بزرگ‌ترین داشته و سرمایه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود، گفت: «متاسفانه در سنوات اخیر به دلایل مختلف نیروی انسانی متخصص ما مسیر مهاجرت را پیش گرفته که نه تنها در حاکمیت بلکه در بخش خصوصی نیز با کمبود مواجه شده‌ایم که این مساله نیاز به تدبیر و نگاه ویژه دارد اینکه بر اعتقاد به بخش خصوصی، تاکید کرده‌ام به این دلیل است که این بخش می‌تواند به خوبی از نیروهای متخصص میزبانی کند.»  او در ادامه با تاکید بر اهمیت تحقیق و توسعه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد که در راستای رونق تولیدات داخلی، حتما از ظرفیت‌های بخش خصوصی حمایت صورت می‌گیرد، ولی این حمایت نباید باعث شکاف فناوری بین کشورمان و کشورهای صاحب فناوری شود. اگر انحصار ایجاد شد نخستین بخشی که آسیب می‌بیند، بخش تحقیق و توسعه است. اگر این احساس ایجاد شود که یک بازار تضمین‌شده‌ای وجود دارد دیگر دلیلی برای سرمایه‌گذاری ایجاد نمی‌شود. بنابراین ظرافت و تدبیر ویژه‌ای می‌طلبد که ضمن حمایت حداکثری از تولیدات داخلی از فناوری‌های روز جهان عقب نمانیم.» هاشمی همچنین گفت: «نباید به سمتی حرکت کنیم که بخش خصوصی از منظر تعدد مراکز و مراجع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دچار گمراهی نشود که این، در حال حاضر یک مساله جدی در کشور به شمار می‌رود.»

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.