چرا انتخاب بهروز شعیبی برای مدیرعاملی سینمای جوانان یک گام رو به جلوست؟

عصر ایران سه شنبه 04 دی 1403 - 21:46
فیلمسازان زیادی که امروز در سینمای ایران بسیار مطرح هستند ابتدا کار خود را از انجمن سینمای جوانان ایران آغاز کرده‌اند مانند: اصغر فرهادی، سیدرضا میرکریمی، بهمن قبادی، محمدشیروانی، محسن امیریوسفی، شهرام مکری، نیما جاویدی، سعید روستایی و ...

عصر ایران ؛ نهال موسوی - امروز رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی بهروز شعیبی بازیگر و فیلمساز را به عنوان مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران منصوب کرد که یک گام رو به جلو برای سینمای ایران محسوب می‌شود.

نقش انجمن سینمای جوانان ایران در طول سالها جهت آموزش و رشد نسل جوان برای یادگیری سینما و ورود به عرصه فیلمسازی غیر قابل انکار است. انجمن سینمای جوانان ایران هرچند در سال ۱۳۵۵ به ثبت رسیده، ولی پیش از انقلاب به‌طور رسمی فعالیت خاصی نداشته و پس از انقلاب نیز تا مدت‌ها غیرفعال بوده‌است.  

اما در سال ۱۳۶۴ با تغییراتی که در حوزه معاونت سینمایی و سمعی و بصری وزارت ارشاد اسلامی اتفاق افتاد، به منظور ارتقای سینمای ملی و با کسب تجربه از فعالیت‌ها و تأثیرات سینمای آماتوری و در راستای تأسیس مرکز اسلامی آموزش فیلم‌سازی، مرکز سینمای تجربی، بنیاد سینمایی فارابی و انجمن سینمای جوانان ایران راه اندازی شد.

از سال ۱۳۶۵ با راه افتادن «انجمن سینمای جوانان ایران» به‌طور رسمی جشنواره‌ای برای فیلم‌های کوتاه هم توسط انجمن برگزار شد که نام آن به جشنواره «سینمای جوان» تغییر یافت. در سال ۱۳۷۵ همزمان با سیزدهمین جشنوارهٔ سراسری سینمای جوان جشنواره عنوان بین‌المللی را نیز از آن خود کرد. از سال ۱۳۸۲ به جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تغییر نام یافت و تاکنون ادامه داشته‌ است.

اکنون انجمن سینمای جوانان ایران بزرگ‌ترین انجمن فیلم‌سازی در ایران و یکی از بزرگترین مدرسه های فیلمسازی جهان بر اساس تعداد آثار ساخته شده است.

در واقع مسئولیت اصلی انجمن سینمای جوانان ایران در دو بخش است، ابتدا آموزش و تربیت جوانان در حوزه فیلمسازی و شاخه‌های مرتبط با آن مانند: کارگردانی، فیلم‌نامه نویسی، فیلمبرداری، تدوین و ... دوم، برگزاری بزرگترین جشنواره تخصصی فیلم کوتاه ایران

انتخاب مدیرعامل سینمای جوانان یک گام رو به جلوست

حال فردی که به عنوان مدیرعامل این سازمان انتخاب می‌شود در واقع بسیار حساس و مهم است چون تصمیمات او به شکل مستقیم بر نسل جوان و آینده صنعت فیلمسازی کشور تاثیرگذار است علی الخصوص برای شهرستان‌ها و جوانان خارج از تهران که دسترسی به امکانات مرکز ندارند. 

برای مثال فیلمسازان زیادی که امروز در سینمای ایران بسیار مطرح هستند ابتدا کار خود را از انجمن سینمای جوانان ایران آغاز کرده‌اند مانند: اصغر فرهادی، سیدرضا میرکریمی، بهمن قبادی، محمدشیروانی، محسن امیریوسفی، مجید برزگر، شهرام مکری، نیما جاویدی، حسین نمازی، سعید روستایی و ...

حال حضور شخصی مانند بهروز شعیبی که خود از نوجوانی در سینما حضور داشته و سالها هم بازیگر بوده و هم فیلم ساخته است می‌تواند اتفاقات مثبتی را رقم بزند چون او خود از جنس همان هنرجویانی است که الان در این مراکز می‌خواهند فیلم‌سازی یاد بگیرند.

در این 39 سال که از عمر سینمای جوان می‌گذرد در چند دوره افرادی مدیر انجمن شده‌اند که نمی‌توان حضور مثبت و تاثیرگذار آنها را فراموش کرد. محمد آفریده یکی از این مدیران بود که با حضور خودش و اعتمادی که به جوانان کرد توانست یکی از شکوفاترین دوره‌های انجمن را رقم بزند و اتفاقا بسیاری از همان فیلمسازان سینمای حوان دوره مدیریت او به سینما و تلویزیون به شکل حرفه‌ای وارد شدند.

انجمن سینمای جوانان ایران مهمترین مرکز تربیت فیلمسازان جوان است که نگاه حاکم بر آن باید بیشتر پدرانه و بر اساس اعتماد باشد تا مدیریتی از جنس دیگر سازمان‌ها و نهادهای کشور و البته به دور از تفرعن و تبختر.

انتخاب مدیرعامل سینمای جوانان یک گام رو به جلوست

همان روزهای ابتدایی انتخاب رائد فریدزاده به عنوان رئیس سازمان سینمایی تقریبا نزدیک به برگزاری چهل‌ویکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران بود و مهدی آذرپندار مدیرعامل سینمای جوانان قبلی یک جلسه گذاشته بود که پشت سر خودش نوشته بود «نشست صمیمانه فیلمسازان چهل‌ و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران با آقای مهدی آذرپندار (دبیر جشنواره)»! 

همان موقع طی یادداشتی تحت عنوان «آقای رئیس جدید سازمان سینمایی از مدیرانی که خودشان را "آقای" خطاب می‌کند دوری کنید» این قضیه و نکات دیگری را - در آن نوشتار به شکل مفصل آمده است - به فریدزاده گوشزد کردیم، برای همین است که امروز انتخاب بهروز شعیبی را گامی رو به جلو می‌دانیم.

حال باید منتظر ماند و دید.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.