به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، حدود ۲۰ درصد از سرطانهای تشخیص داده شده روده بزرگ در افراد ۵۴ ساله و کمتر رخ میدهد که تقریباً دو برابر میزانی است که سه دهه پیش مشاهده میشد.
اما مطالعه جدید از دانشگاه فلیندرز در بریتانیا نشان میدهد که اگر افراد مصرف فیبر خود را افزایش دهند و غذاهای سالم بیشتری مصرف کنند، میتوانند خطر ابتلاء به این بیماری را کاهش دهند.
«یوهانس ملاکو»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست تغذیه در مؤسسه تحقیقات بهداشتی و پزشکی فلیندرز، گفت: «ما به ارتباط مستقیم بین انتخاب رژیم غذایی نامناسب و سرطانهای گوارشی پی بردهایم.»
ملاکو در ادامه افزود: «مهمتر از همه، ما متوجه شدیم که رژیم غذایی سرشار از چربیها و سبزیجات سالم و در عین حال محدود کردن مصرف قند و الکل میتواند به طور بالقوه خطر ابتلاء به سرطان روده و سایر سرطانها را کاهش دهد.»
بر اساس نتایجی که اخیراً منتشر شده است، افرادی که بیشترین میزان فیبر و اسیدهای چرب غیراشباع را مصرف میکنند، ۱۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ هستند.
ملاکو گفت: «ما به طور قابل توجهی متوجه شدیم که غذاهای پرفیبر مانند میوهها و سبزیجات باعث تقویت باکتریهای سالم روده میشوند که میتوانند التهاب را کاهش دهند. تاکید بر فیبر و چربیهای سالم باید بخشی جدایی ناپذیر از رژیم غذایی همه باشد.»
بررسی شواهد قبلی نشان داد که افزایش ۱۴ درصدی خطر سرطان روده بزرگ با الگوی غذایی ناسالم از مصرف بیشتر گوشت قرمز و فرآوری شده، الکل، کربوهیدراتهای تصفیه شده و نوشیدنیهای شیرین مرتبط است.
همان بررسی نشان داد که خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ با مصرف بیشتر میوهها، غلات کامل، حبوبات، سبزیجات، شیر و سایر محصولات لبنی ۱۷ درصد کاهش مییابد.
محققان افزودند که برای بررسی کامل تأثیر رژیم غذایی بر سرطان روده بزرگ به آزمایشات بالینی بیشتری نیاز است.
محققان خاطرنشان کردند که سرطانهای دستگاه گوارش- مری، معده، لوزالمعده، سرطان روده کوچک، کولون، رکتوم و مقعد- مسئول یک مورد از هر ۴ مورد سرطان و ۱ مورد از هر ۳ مرگ ناشی از سرطان در سراسر جهان هستند.
ملاکو افزود: «با افزایش تعداد موارد ابتلاء به سرطانهای دستگاه گوارش، مانند سرطان روده، در سراسر جهان، و در افراد زیر ۵۰ سال، زمان اقدام برای محافظت از سلامت گوارشی افراد فرا رسیده است.»