اموال 20 سرمایه‌دار بزرگ مصادره قطعی شد

اقتصادنیوز جمعه 07 دی 1403 - 08:03
اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

هفتم دی 1354؛ مرغ داخلی کمیاب و گران شد

عرضه تولیدات مرغ داخلی کاهش دارد و توزیع این نوع مرغ به اندازه کافی نیست؛ لذا فروشندگان و مغازه داران با توجه به مرغوبیت تولید داخلی، نسبت به مرغ یخ‌زده خارجی، قیمت تثبیت‌شده مرغ را رعایت نمی کنند و با توسل به راه‌های مختلف، مرغ را گران‌تر به مصرف‌کننده عرضه می کنند.

هفتم دی 1364؛ اموال 20 سرمایه‌دار بزرگ مصادره قطعی شد

براساس حکم صادره از دادگاه انقلاب اسلامی تهران، اموال 20 تن از سرمایه‌داران بزرگ و وابسته، مصادره قطعی شد و در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت.

بر طبق قانون هر گونه نقل و انتقال اموال مصادره شده اعم از منقول و غیرمنقول می‌باشد و این اموال به هر کس که منتقل شود از او پس گرفته خواهد شد و عامل این نقل و انتقال و هر شخص دیگری که به هر نحوی در این کار معاونت کرده باشد، تحت تعقیب قرار خواهد گرفت.

لازم به یادآوری است، مامورین ویژه حفظ و مراقبت و اداره این اموال تعیین شده‌اند که نظارت و کنترل کامل آنها را به عهده گرفته اند.

اسامی افرادی که اموالشان مصادره شده است

1- کامبیز محیط محمودی – فرزند جلال – شماره شناسنامه 10761 صادره از کرمان

2- سرلشکر محمد دفتری – فرزند محمود – شماره شناسنامه 18419 – صادره از تهران

3- سرلشکر علاء‌الدین ناظم – فرزند حسین – شماره شناسنامه 4340 – صادره از تبریز (و اقارب درجه اول)

4- محمدتقی برخوردار – فرزند محمدحسن – شماره شناسنامه 143 – صادره از یزد

5- بیژن گیلانشاه.(قاسم خان) – فرزند ابوالفتح (و اقارب درجه اول)

6- پرویز و اسکندر یومیان – فرزند بیع شمعون (و اقارب درجه اول)

7- رضا ابوحسین – فرزند آقابزرگ – شماره شناسنامه 727 – صادره از تهران

8- اسپند سیاهپوش – فرزند سیاوش – شماره شناسنامه 22115 – صادره از تهران

9- عباس ساتراپ – فرزند رضا – شماره شناسنامه  196 صادره از تهران

10- خان بابا سرداری – فرزند عیسی – شماره شناسنامه 2774 صادره از تهران

11- مصادره اموال شرکت‌های انتصار، لفیمان و هاکنس.

12- نظام‌الدین کعب العاوی – فرزند شیخ خزعل معروف

13- جلال الدین سادات تهرانی فرزند ضیاء‌الدین شماره شناسنامه 12144 (و اقارب درجه اول)

14- رکن الدین سادات تهرانی – فرزند جلال‌الدین – شماره شناسنامه 1895

15- ضیاء‌الدین سادات تهرانی – فرزند جلال‌الدین – شماره شناسنامه 267

16- حشمت‌ا... کاشفی – فرزند حبیب‌ا... – شماره شناسنامه 14368

17- عباس کتیرایی – فرزند نصرالله – شماره شناسنامه 3153

18- پرویز خوانساری – فرزند حسین – شماره شناسنامه 15467

19- اکرم سادات تهرانی – فرزند جلال‌الدین – شماره شناسنامه 40445

20- سید آقا بزرگ علویان (اعدام شده است) – فرزند علی محمد (و اقارب درجه اول)

البته از اموال بعضی از این افراد مثل حشمت‌الله کاشفی قبلا رفع توقیف شده بود که در بررسی مجدد اموال فوق مصادره قطعی شد.

هفتم دی 1374؛ ایران و روسیه سند همکاری‌های بلندمدت اقتصادی امضا می کنند

الگ داویدوف، معاون نخست‌وزیر و وزیر روابط اقتصادی خارجی روسیه که در راس یک هیات اقتصادی – سیاسی به تهران آمده است، با دکتر مرتضی محمدخان، وزیر امور اقتصادی و دارایی دیدار کرد.

داویدوف با اشاره به اشتیاق دولت روسیه برای گسترش هرچه بیشتر روابط اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران گفت: روسیه برای روابط استراتژیک خود با تهران اهمیت زیادی قائل است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان نیز با تاکید بر علاقه جمهوری اسلامی ایران به توسعه همه‌جانبه روابط با روسیه گفت: ظرفیت زیادی در زمینه روابط بازرگانی و اقتصادی دو کشور وجود دارد.

در این دیدارتوافق شد، سند همکاری های بلندمدت اقتصادی دو کشور تهیه و تدوین شود تا در دیدار روسای جمهوری دو کشور به امضا برسد.

آنکارا خواستار اجرای طرح انتقال گاز ایران به ترکیه است

مسوولان شرکت ملی نفت و گاز ایران و شرکت‌های سهامی خطوط لوله نفت و گاز ترکیه (بوتاش) در روزهای آینده با تشکیل جلسه‌ای در اسانبول شکل نهایی به پروژه احداث خط لوله انتقال گاز ایران به ترکیه خواهند داد.

روزنامه «ملیت» چاپ استانبول در شماره روز چهارشنبه خود در مقاله‌ای با عنوان «ایران مشکل گاز ترکیه را حل خواهد کرد» این مطلب را اعلام کرد.

به نوشته این روزنامه، هزینه احداث این خط لوله 1.1 میلیارد دلار برآورد شده است که 700 میلیون دلار آن برای احداث خط لوله اصلی بین تبریز و آنکارا و 400 میلیون دلار دیگر برای احداث خطوط لوله فرعی در داخل خاک ترکیه هزینه خواهد شد.

قرارداد صدور گاز ایران به ترکیه در سفر سال‌جاری وزیر نفت ایران به آنکارا امضا شد.

هفتم دی 1384؛ 6 هزار کامیون چینی وارداتی استاندارد لازم را ندارند

دبیر انجمن حمل و نقل بین‌المللی ایران با اشاره به ثبت‌سفارش واردات بیش از 6 هزار کامیون در چین توسط شرکت‌های سایپا و ایران‌خودرو گفت: این نوع کامیون با داشتن استاندارد یورو 2 نمی توانند به اروپا سفر کنند.

جواد سمساریلر افزود: در حال حاضر استاندارد کامیون‌هایی که قصد ورود به اروپا را دارند، باید یورو 4 باشد.

هفتم دی 1394؛ نیمی از منابع بانکی قفل است

رئیس‌کل بانک مرکزی انجماد نیمی از منابع بانک‌ها و روش توزیع سودهای علی‌الحساب را از دلایل بالا ماندن نرخ سود بانکی با وجود کاهش نرخ تورم دانست.

ولی‌ا... سیفف رئیس‌کل بانک مرکزی در نخستین همایش مالی اسلامی از نرخ سود بالا به عنوان یکی از معضلات کنونی اقتصاد نام برد و به تحلیل چرایی آن پرداخت.

وی با طرح این پرسش که چرا نرخ سود بانکی کاهش نمی یابد، گفت: اقتصاد ایران در سال‌های زیادی شاهد نرخ سود بانکی منفی بوده و در طول 30 سال گذشته کمتر شاهد نرخ سود مثبت بوده‌ایم، اما هم‌اکنون نرخ سود بانکی به‌صورت افراطی مثبت است.

به گفته وی، در حالی که نرخ تورم 13.7 درصد است، نرخ سود بانکی 24 و 25 درصدی قابل‌قبول نیست.

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.