سرویس جهان مشرق - طی ماههای اخیر، اخبار و تحلیلهای ارائه شده حاکی از آن بود که جامعه مصری به دلیل بحران شدید و غیر قابل قبول اقتصادی و مسائل مرتبط با فساد، آماده یک حرکت انقلابی و ضد حکومتی در این کشور است و احتمال شکل گیری هستههای اعتراضی و آغاز تظاهرات برای سرنگونی دولت السیسی بسیار بالاست.
این مسئله طی هفتههای اخیر، همزمان با روی کار آمدن گروه های تروریستی سوری - ترکی در سوریه، رنگ و بوی جدی تری به خود گرفت و احتمالات وقوع چنین اتفاقی شکل بسیار جدی تری به خود گرفت. مسئله ای که برای بسیاری از کشورهای منطقه از جمله سران رژیم صهیونیستی، اهمیت بالایی دارد.
به عقیده کارشناسان و تحلیلگران صهیونیست، این روزها ترس از افزایش نفوذ عناصر مخالف در مصر به رهبری اخوان المسلمین وجود دارد که ممکن است منجر به کودتای داخلی شود. به عقیده صهیونیستها اگر این سناریو محقق شود، این واقعیت وجود دارد که وضعیت مصر به سرعت وخیم شود و به بی ثباتی منطقه ای منجر شود. در تحلیل و ارزیابی کارشناسان و تحلیلگران صهیونیست، باید چند سناریو در رابطه با وضعیت مصر، از جمله شورشهای احتمالی و بهم ریختن اوضاع داخلی این کشور را در نظر گرفت:
۱. تصاحب قدرت توسط اخوان المسلمین - سناریویی که می تواند تعادل سیاسی و امنیتی در منطقه را تغییر دهد و همکاری های موجود میان رژیم صهیونیستی و مصر را تضعیف کند.
۲. تشدید درگیری های مرزی - سناریوی احتمالی درگیری های خشونت آمیز با کشورهای همسایه، از جمله رژیم صهیونسیتی، به ویژه اگر برخی از عناصر ضد اسرائیلی در این کشور سعی کنند از بی ثباتی به نفع خود استفاده کنند.
۳. آسیب به اقتصاد مصر و منطقه - درگیری و خشونت داخلی در مصر ممکن است باعث فروپاشی زیرساخت های اقتصادی شود که ممکن است بر روابط تجاری با سایر کشورها نیز تأثیر بگذارد.
در نگاه صهیونیستها، تحولات مصر باید از نزدیک دنبال شده و برای سناریوهای مختلف، چه در سطح امنیتی و چه در سطوح سیاسی آمادگی ایجاد شود، زیرا تأثیر مصر در فضای منطقه بسیار مهم است و این مسئله برای دکترین منطقه ای رژیم صهیونیستی، اهمیت بسیار بالایی دارد.
لازم به ذکر است که شکی نیست که بهم ریختن اوضاع داخلی کشورهای اسلامی و تضعیف قدرت بازدارندگی آنها، مسئله ای است که رژیم صهیونسیتی در جهت گسترش منافع خود دنبال میکند، همانند آنچه در سوریه تا بدین جای کار دنبال کرده است، توسعه مرزهای زمینی در زمان بی ثباتی داخلی کشورها و لازم به ذکر است که مصر نیز به عنوان یک کشور قدرتمند و همسایه فلسطین اشغالی، از این مسئله مبرا نیست.
طبق ارزیابی و اطلاعات سرویسهای صهیونیستی، در سال های اخیر، مصر مبالغ هنگفت و بی سابقه ای را برای ارتقاء و افزایش قدرت ارتش سرمایه گذاری کرده است و در آموزشهای نظامی ارتش مصر، دشمن فرضی ارتش رژیم صهیونیستی است. همچنین دیوید گوبرین، سفیر سابق اسرائیل در مصر، در مصاحبه با سایت خبری وای نت گفت: شکی نیست که مصر توافق نظامی در معاهده صلح را نقض کرده است، زیرا این کشور تعداد بیشتری از نیروهای خود را به صحرای سینا فرستاده است، فراتر از آنچه که اسرائیل با آن موافقت کرده بود.
علی رغم آنکه حکومت فعلی در مصر، متحد رژیم صهیونیستی محسوب میشود، اما سران رژیم در جهت دنبال کردن دو هدف تصرف سرزمینهای همسایگان خود از جمله لبنان، اردن، سوریه و مصر و همچنین از بین بردن قدرت نظامی کشورهای اطراف خود به عنوان تهدیدی بالقوه برای این رژیم، خود را برای سناریو نابود کردن زیر ساخت های نظامی مصر در شرایط بحران و شورش داخلی آماده میکنند، همانند آنچه که در هفته های اخیر در سوریه رقم خورد. علی رغم آنکه تروریستهای سوری به رهبری الجولانی، خطری برای این رژیم ایجاد نکرده و نخواهند کرد، صهیونیستها تاسیسات نظامی سوریه را از بین بردند.