به گزارش ایسنا، «بن سائول» گزارشگر ویژه سازمان ملل در گفتوگویی با آناتولی اظهار داشت که آمریکا حدود ۶۹ درصد و آلمان حدود ۳۰ درصد از تسلیحات و مهمات رژیم صهیونیستی را تامین میکنند.
وی در این رابطه بیان کرد: «هر کشور بر اساس قوانین بینالمللی وظیفه دارد اطمینان حاصل کند که سلاحهایی را که به جای دیگر ارسال میکند، برای نقض قوانین بشردوستانه بینالمللی استفاده نمیشود.»
سائول افزود که این تعهدات از کنوانسیونهای ژنو ۱۹۴۹ ناشی میشوند و کشورها باید مطمئن شوند که قوانین بشردوستانه بینالمللی رعایت میشود.
وی همچنین گفت که آمریکا و آلمان نقش حیاتی در حفظ «ماشین جنگی» رژیم صهیونیستی دارند و باید از نفوذ خود برای جلوگیری از نقض قوانین بینالمللی توسط این رژیم استفاده کنند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل همچنین با اشاره به بحران غزه، آن را «باز نظر میزان خشونت و تخریب در مدت زمانی کوتاه» بیسابقه توصیف کرد و افزود که اوضاع انسانی در آنجا همچنان «فاجعهبار» است.
وی تاکید داشت که دادگاه بینالمللی دادگستری درباره خطر نسلکشی در غزه هشدار داده است و کنوانسیون نسلکشی کشورها را ملزم میکند که از این اقدام جلوگیری کنند.
سائول اظهار داشت که دولتهای آمریکا و آلمان تعهدات قانونی بینالمللی خود را بهدرستی تفسیر و اجرا نکردهاند و ممکن است اقدامات قانونی علیه این کشورها در دادگاههای ملی یا بینالمللی انجام شود.
این مقام ارشد سازمان ملل عنوان کرد که جنایات جنگی رژیم صهیونیستی کاملا مستند شده و مشهور هستند و بسیاری از تسلیحاتی که از آمریکا و آلمان صادر شدهاند در این نقضها دخیل بودهاند.
سائول همچنین اشاره کرد که کشورها میتوانند صادرات تسلیحات را از طریق مجمع عمومی سازمان ملل محکوم کرده و تحریمهای مالی، دیپلماتیک و مسافرتی علیه مسئولان اعمال کنند.
انتهای پیام