به گزارش رکنا، اعظم پناهی مهرعیسی لو؛مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت:در حال حاضر ۱۰۲ هزار مددجو تحت پوشش این انجمن هستند که از این تعداد ۵۲ هزار نفر بیمار پیوندی، ۳۶ هزار نفر بیمار دیالیزی هستند و مابقی هم بیماران مزمن هستند که در شرف پیوند قرار گرفتند، اما هنوز دیالیز نمی شوند.۴۶ هزار بیمار نارسایی پیشرفته کلیه در کشور وجود دارد که با توجه به افزایش سالانه ۱۵ تا ۲۰ درصدی، تعداد این بیماران تا شش سال آینده به ۹۰ هزار نفر افزایش مییابد.
پناهی مهرعیسی لو با اشاره به این که به دلیل شرایط فعلی کشور و افزایش قیمت ها و سایر مسائل تعداد خیرین نسبت به گذشته کاهش یافته گفت که این انجمن هیچ بودجه دولتی ندارد و تنها روی پای خود ایستاده است.
او با اشاره به مهمترین داروی بیماران کلیوی افزود:داروی کتالوگ مکمل تغذیهای است که آمینو اسیدهای ضروری بیماران کلیوی را تامین میکند. درواقع زمانی که بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی این دارو را مصرف میکند، روند پیشروی بیماری کند شده و بار وارد شده به کلیهها کاهش مییابد.این انجمن هم مانند دیگر بیماران خاص در کشور دغدغه کمبود و گرانی داروهایشان را دارند. هرچند داروهای تولید داخل هم رو به افزایش بوده است اما تاثیر کمی در بهبودیشان دارد.
آمار رو به افزایش بیماران کلیوی
او تاکید دارد: به طور متوسط، سالانه حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر به تعداد بیماران مبتلا به بیماری کلیوی در ایران افزوده میشود. این افزایش عمدتاً به دلیل شیوع بیماریهای زمینهای مانند دیابت و فشار خون است که میتوانند منجر به نارسایی کلیه شوند.طبق دادههای قبلی و اطلاعات عمومی، آمار و وضعیت مربوط به بیماران کلیوی و کمبود انسولین در ایران به شرح زیر است
پناهی مهرعیسی لو ادامه داد:شیوع بیماریهای کلیوی بیماریهای کلیوی مزمن یکی از چالشهای بهداشتی مهم در ایران است. تخمین زده میشود که حدود ۲ میلیون نفر در ایران از بیماریهای کلیوی رنج میبرند. بسیاری از این افراد در مراحل ابتدایی بیماری ممکن است علائمی نداشته باشند و در نتیجه این بیماریها دیر تشخیص داده شوند.
او با اشاره به علل عمده بیماریهای کلیوی افزود: عوامل اصلی ابتلا به بیماریهای کلیوی در ایران شامل دیابت، فشار خون بالا، و عوامل ژنتیکی است. همچنین، شیوه زندگی ناسالم و تغذیه نامناسب نقش مهمی در افزایش این بیماریها دارد.
او با اشاره به کمبود انسولین گفت: در سالهای اخیر، به ویژه در پی تحریمها و بحرانهای اقتصادی، کمبود انسولین در ایران یک مسئله جدی بوده است. بیماران دیابتی به دلیل مشکلات اقتصادی و عدم تأمین منابع دارویی، دچار کمبود انسولین شدهاند.
پناهی عیسی مهر اثرات کمبود دارو را مهمترین عامل تهدید کننده سلامتی بیماران می داند و می افزاید: کمبود انسولین میتواند به طور جدی سلامتی بیماران دیابتی را تهدید کند و کنترل قند خون را برای آنها مشکلتر سازد. این وضعیت میتواند به عوارض جدیتر بیماری دیابت مانند مشکلات قلبی، کلیوی و عصبی منجر شود.
این فعال مدنی در ادامه گفته: اقدامات دولتی دولت ایران در تلاش است تا از طریق واردات و تولید داخلی، مشکل کمبود انسولین را برطرف کند. همچنین، در سالهای اخیر به دلیل افزایش نیاز و تقاضا، قیمت انسولین نیز افزایش یافته است.