کمک یک‌ میلیون دلاری این شرکت غیرآمریکایی به مراسم تحلیف ترامپ!

همشهری آنلاین شنبه 08 دی 1403 - 10:45
شرکت ژاپنی تویوتا هم به خیل حامیان مالی مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا پیوست و یک میلیون دلار به این مراسم کمک کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، شرکت ژاپنی تویوتا اعلام کرده است که مبلغ یک‌میلیون دلار برای مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، اهدا خواهد کرد. این خبر یک روز پس‌ازآن منتشر شد که شرکت‌های فورد و جنرال موتورز نیز کمک‌های مشابهی را اعلام کردند.

این دو خودروساز آمریکایی علاوه بر ارائه کمک مالی، خودروهایی نیز برای مراسم روز ۲۰ ژانویه فراهم خواهند کرد. این کمک‌ها در ادامه کمک‌های یک‌میلیون دلاری شرکت‌های آمازون (Amazon) و متا (Meta) و همچنین کمک شخصی سم آلتمن، مدیرعامل شرکت اوپن‌ای‌آی (OpenAI)، انجام شده است.

ترامپ در طول کارزار انتخاباتی خود اعلام کرده بود که قصد دارد در نخستین روز کاری خود، طرح موسوم به "الزام تولید خودروهای برقی" را که توسط جو بایدن به اجرا درآمده بود، لغو کند.

نجات کارگران از شرایط برده‌داری کارخانه خودروی چینی در برزیل

مقامات برزیل اعلام کردند که ۱۶۳ شهروند چینی از شرایطی شبیه به برده‌داری در کارگاهی در شمال شرقی برزیل، جایی که شرکت چینی سازنده خودروهای برقی بی‌وای‌دی (BYD) در حال ساخت کارخانه‌ای است، نجات داده شدند.

به گزارش یورونیوز، مقامات برزیلی اعلام کردند این شرکت گذرنامه‌های کارگران را ضبط کرده و ۶۰ درصد از دستمزد آنها را نگه داشته بود. همچنین، کسانی که کار را ترک می‌کردند، مجبور بودند هزینه بلیت هوایی خود از چین و بازگشت به کشورشان را به این شرکت بپردازند.

دفتر دادستانی کار برزیل اعلام کرد این کارگران در چین استخدام شده بودند و برای شرکت جینجیانگ کانستراکشن برزیل (Jinjiang Construction Brazil)، یکی از پیمانکاران پروژه ساخت این کارخانه واقع در شهر کاماساری در منطقه کلان‌شهری سالوادور، مشغول به کار بودند.

شرکت بی‌وای‌دی، شب دوشنبه اعلام کرد که قرارداد خود با گروه جینجیانگ را فوراً فسخ کرده و در حال بررسی اقدامات مناسب دیگر است.

بی‌وای‌دی همچنین اعلام کرد که کارگران جینجیانگ موقتاً در هتل‌های مجاور اسکان خواهند یافت و تحت تأثیر توقف کار در کارگاه ساختمانی قرار نخواهند گرفت.

صادرات نفت آمریکا به چین نصف شد

صادرات نفت خام آمریکا به چین در سال جاری میلادی تقریباً نصف شده است. تغییرات اقتصادی چین بر تقاضای نفت در این کشور تأثیر گذاشته و بشکه‌های بیشتری هم از سایر کشورها ازجمله روسیه و ایران وارد می‌شود.

اطلاعات کپلر نشان می‌دهد صادرات نفت آمریکا به چین طی یک سال گذشته تا ۸۱.۹ میلیون بشکه در روز پایین آمده است، یعنی ۴۶ درصد کاهش نسبت به ۱۵۰.۶ میلیون بشکه صادرشده در سال گذشته میلادی. بدین ترتیب چین ششمین خریدار بزرگ نفت خام آمریکاست، درحالی‌که در سال گذشته در رتبه دوم قرار داشت.

تقلای بی‌نتیجه طلای جهانی برای صعود

قیمت طلا در معاملات روز جمعه تغییر چندانی نداشت؛ سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات اقتصادی آمریکا هستند تا اقدام بعدی فدرال رزرو در مورد نرخ بهره در سال آینده میلادی و همچنین سیاست‌های دونالد ترامپ را تخمین بزنند.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۳ درصد افزایش به ۲۶۳۴ دلار و ۲۴ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک با یک کاهش ۰.۱۴ درصدی به ۲۶۵۰ دلار و ۳۰ سنت رسیده است.

در میان سایر فلزات گران‌بها، قیمت نقره با ۰.۰۱ درصد افزایش به ۳۰ دلار و ۳۹ سنت رسید و پلاتین با یک افزایش ۰.۰۲ درصدی ۹۳۹ دلار و ۹۷ سنت معامله می‌شود.

اقدام بی‌سابقه بانک مرکزی ترکیه

بانک مرکزی ترکیه با اشاره به کاهش تقاضای مصرف‌کننده و تأکید بر لزوم افزایش قدرت ارز، نرخ بهره اصلی خود را بیش‌ازحد انتظار و برابر ۲۵۰ واحد کاهش داد و به ۴۷.۵ درصد رساند؛ این اولین کاهش نرخ در مدت ۲ سال گذشته بود.

جودت یلماز، معاون رئیس‌جمهور این کشور با اشاره به پیشرفت ترکیه در مبارزه با تورم گفت: همچنان شاهد نتایج مثبت برنامه اقتصادی خود در زمینه‌های مختلف

او در شبکه اجتماعی ایکس اظهار کرد: درنتیجه دستاوردهای قابل‌توجه ترکیه در روند کاهش تورم، بانک مرکزی نرخ سیاست را ۲۵۰ واحد پایه کاهش داد و به ۴۷.۵ درصد رساند.

قیمت جهانی نفت روی ۷۳ دلار ماند

قیمت نفت تغییر چندانی در معاملات روز جمعه نداشته اما در آستانه یک افزایش قیمت هفتگی قرار دارد. خوش‌بینی نسبت به محرک‌های اقتصادی چین به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت دنیا از قیمت آن حمایت کرده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱ سنت معادل ۰.۰۱ درصد کاهش به ۷۳ دلار و ۲۵ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲ سنت معادل ۰.۰۳ درصد افزایش ۶۹ دلار و ۶۴ سنت معامله می‌شود.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.