براساس آمارهای بانک مرکزی، مجموع سپردههای ریالی و ارزی شبکه بانکی کشور تا پایان آبان ماه، در مجموع ۳۲ استان به ۱۱ هزار و ۵۶۸ هزار میلیارد تومان رسیده که ۵۵ درصد این سپردهها به تنهایی مربوط به استان تهران است و پس از آن استانهای اصفهان، خراسان رضوی و مازندران قرار دارند.
به گزارش ایسنا، آمار اخیر بانک مرکزی از کل مانده تسهیلات و سپردههای ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری به تفکیک استان در پایان آبان ماه سال جاری نشان میدهد که مجموع سپردههای ریالی و ارزی شبکه بانکی کشور در مجموع ۳۲ استان به ۱۱ هزار و ۵۶۸ هزار میلیارد تومان رسیده که با کسر سپرده قانونی این سپردهها به ۱۰ هزار و ۵۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
در این بازه زمانی، «بیشترین مبلغ سپردهها مربوط به استان تهران با مانده ۶۵۸۴ هزار میلیارد تومان» و «کمترین مبلغ سپردهها مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳۱.۱ هزار میلیارد تومان» است.
براین اساس، محاسبه میزان سپردههای ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری نشان میدهد که ۵۴.۹ درصد از کل این سپردهها مربوط به استان تهران است و ۴۵.۱ درصد باقی مانده مربوط به ۳۱ استان کشور است.
همچنین مانده کل تسهیلات (جاری و غیر جاری) شبکه بانکی در ۳۲ استان در هشت ماهه نخست امسال تا پایان آبان ماه به هشت هزار و ۸۲۳ هزار میلیارد تومان رسیده که بیشترین مبلغ این تسهیلات مربوط به استان تهران با پنج هزار و ۲۶۸ هزار میلیارد تومان و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد با ۳۶.۵ هزار میلیارد تومان است.
گفتنی است؛ طبق اعلام بانک مرکزی، یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپردهها در استان تهران، مربوط به استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکتها و موسسات تولیدی سایر استانها در استان تهران بوده؛ به طوری که عمده فعالیتهای بانکی آنها از طریق شعب بانکها و موسسات اعتباری استان مذکور (تهران) انجام میشود.
مانده کل تسهیلات و سپردههای ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری به تفکیک استان - هشت ماهه نخست ۱۴۰۳