با ارز آزاد ۷ محصول ملی گیلان اقتصادی می شود

خبرگزاری ایسنا شنبه 08 دی 1403 - 15:25
استاندار گیلان، خواستار تخصیص ارز آزاد برای واردات نخ شد و گفت: با واقعی شدن قیمت ارز، هفت محصول ملی گیلان از جمله چای و برنج و ابریشم و... اقتصادی خواهد شد.

هادی حق شناس امروز، ۸ دی ماه در نشست بررسی مشکلات واحدهای صنعتی شهرستان صومعه سرا از جمله شرکت ابریشم که با حضور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد، با تاکید بر لزوم مدیریت عرضه و تقاضای محصولات تولیدی، اظهار کرد: حداکثر تولید شرکت ابریشم و کارگاه های خانگی استان ۱۵۰ تن و کل مصرف نخ در ایران بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن است.

وی با اشاره به سهم ۲۰ درصدی گیلان در تامین نیاز نخ کشور، افزود: ابتدای زنجیره صنعت ابریشم یعنی زمین و درخت توت در گیلان وجود دارد و ۵۰۰ هکتار نیز برای تولید تخم نوغان اختصاص دادیم.

استاندار گیلان خروجی شرکت ابریشم را انتهای زنجیره دانست که در استان وجود دارد و تاکید کرد: مالکیت و مدیریت شرکت دچار مشکل است و باید یکی باشد تا مشکلات کمتر شود. با توجه به علاقمندی کمیته امداد به موضوع تولید ابریشم، خواستار واگذاری شرکت ابریشم به کمیته امداد هستیم تا کل خانوارهای مددجو را سهامدار این شرکت کند.

حق شناس با بیان اینکه کمیته امداد باید صفر تا ۱۰۰ شرکت ابریشم را تحویل بگیرد، گفت: ابتدا و انتهای صنعت ابریشم در گیلان وجود دارد و لذا به نفع اقتصاد کلان است.

وی درباره تعرفه خرید پیله تر نیز تاکید کرد: اگر ارزی که به واردکننده نخ داده می شود، ارز ترجیحی نباشد، ابریشم گیلان دیگر نیازی به حمایت دولت و مجلس نخواهد داشت لذا با واقعی شدن قیمت ارز، هفت محصول ملی گیلان از جمله چای و برنج و ابریشم و... اقتصادی خواهد شد.

استاندار گیلان در ادامه از بانک ها خواست موضوع تملک واحدهای تولیدی را ساماندهی کنند و ادامه داد: بانک، بنگاه دار خوبی نیست و باید اقدام به واگذاری واحدها برای حرکت چرخ تولید کند؛ همچنین از بانک ها انتظار داریم که زمینه تجهیز منابع و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را فراهم کنند.

وی سهم گیلان از تسهیلات کل کشور را کمتر از یک درصد دانست و بیان کرد: سهم گیلان در تولید ناخالص ملی ۲.۳ درصد است. در واقع یک تصمیم غلط موجب شد که استان های شمالی از صنعت خارج شوند.

حق شناس از بانک ها خواست ظرف یک تا دو ماه نسبت به واگذاری واحدهای تملک شده اقدام کنند و دارایی راکد نداشته باشند و گفت: واحدها باید به خط تولید برگردند.

وی با اشاره به فعالیت ۱۷ شرکت قطعه ساز در گیلان برای سه شرکت خودروساز کشور، تاکید کرد: این سه خودروساز بدهی این شرکت ها را پرداخت نمی کنند و لذا با بدهی بانک و برق و مالیات و بیمه و... مواجه هستند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.