نان روتی ( به انگلیسی : Roti ) نان هندی سنتی گرد و صاف است که در ماهیتابه درست می شود. این نان فوری در کشورهای جنوب آسیا بسیار رایج و پرطرفدار است.
برای طعم دار کردن نان روتی میتوانید از ادویه های مختلف متناسب با سلیقه خودتان استفاده کنید.
ضخامت نان را میتوانید متناسب با سلیقه خودتان کمی تغییر دهید.
نان روتی خیلی سریع و ساده درست می شود و معمولا به صورت گرم در همان وعده سرو می شود.
نان روتی شباهت زیادی به نان چاپاتا دارد ، اگر بعد از پخت همانطور که نان داغ است رویش کره بمالید و شکر بپاشید ، شبیه نان چاپاتا می شود.
آب جوش | 150 گرم |
آرد | 1 لیوان |
نمک | یک سوم قاشق چایخوری |
آب در حال جوش ، نمک و آرد را با هم مخلوط کنید و با چنگال هم بزنید تا کمی خنک شود. سپس خمیر را حدود 15 – 30 دقیقه ورز دهید تا منسجم شود و در صورت تمایل سبزی را ادویه دلخواتان را به آن اضافه کنید.
روی خمیر را با پارچه بپوشانید و نیم تا دو ساعت در محلی گرم بگذارید استراحت کند.
با این که خمیر این نان پف نمی کند ولی هر چه بیشتر استراحت کند ، بهتر ور می آید.
بعد از استراحت خمیر را به قسمت های مساوی در اندازه دلخواه ( به اندازه نارنگی کوچک ) تقسیم کنید و چانه بگیرید و رویشان را بپوشانید و 10 دقیقه دیگر استراحت بدهید.
روی میز کار را آرد پاشی کنید و چانه های خمیر را یکی یکی با وردنه به صورت یکنواخت پهن کنید.
اگر خمیر به وردنه می چسبد میتوانید کمی آرد رویش بپاشید.
نیازی نیست که خمیر نان روتی را خیلی نازک و ورقه ای کنید.
تابه ای ضخیم با کف چدنی برای پخت نان انتخاب کنید و روی حرارت بگذارید داغ شود.
خمیر را داخل تابه داغ بیندازید و بعد از این که یک سمتش پر از حباب شد ، نان را برگردانید و 10 – 20 ثانیه صبر کنید تا سمت دیگرش هم بپزد.
در این مرحله اگر میخواهید دو لایه نان از هم جدا شوند و کاملا پف کند ، خمیر را با کف گیر از تابه برداشته روی شعله مستقیم گاز بگذارید تا پف کند ، در صورت لزوم نان را برگردانید تا سمت دیگرش هم روی شعله مستقیم قرار بگیرد و دو لایه نان کاملا از هم جدا شوند سپس به داخل تابه برگردانید و با کف گیر روی نان فشار بیاورید تا هوای داخلش خارج شود و نان حالت صاف پیدا کند.
برای پخت نان روتی بهتر است از آرد سبوس دار مثل آرد نان سنگک استفاده کنید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته