به گزارش خبرنگار مهر، محمدهادی طیبی عصر شنبه در آئین نکوداشت بانوان سخنور و مسئولان هیئت بانوان شهرستان اراک، اظهار کرد: بنیاد علمی، فرهنگی و آموزشی دعبل، نهادی حمایتی، خدماتی و غیرانتفاعی است که به دستور مقام معظم رهبری در راستای حمایت مادی و معنوی از جامعه ستایشگران و ذاکران اهل بیت در سال ۸۴ تأسیس شده است.
وی افزود: از آغاز تأسیس بنیاد دعبل در استان مرکزی ۱۲۰ نفر تحت پوشش بیمه این بنیاد قرار گرفتند که از این تعداد عدهای بازنشسته و برخی هم اکنون نیز بیمه پرداخت میکنند.
مسئول بنیاد دعبل استان مرکزی گفت: از ابتدای تأسیس این نهاد، تنها مداحان و ذاکران اهل بیت (ع) تحت پوشش بیمه قرار داشتند اما اکنون سطح اقدامات و فعالیتها گستردهتر شده و این حمایت مشمول هیئتهای مذهبی و بانوان نیز میشود و از سال آتی این جامعه هدف که تحت پوشش هیچگونه بیمهای نیستند، ۱۰ تا ۱۵ درصد حق بیمه را پرداخت میکنند و مابقی هزینه توسط بنیاد دعبل واریز میشود.
طیبی بیان کرد: از جمله وظایف بنیاد دعبل، حمایت و هدایت از خادمان هیئتهای مذهبی است که برنامههای آموزشی در اولویت است هر چند که خیران در این راستا تعامل و هم افزایی لازم را دارند که جای تقدیر است.
وی یکی دیگر از اقدامات اصلی بنیاد دعبل را تجلیل از پیرغلامان حسینی عنوان کرد و افزود: طی سه سال اخیر از خادمان آقا و خانم تجلیل میشود که در سال جاری مسئولان هیئات مذهبی آقا با نشان حبیب ابن مظاهر و بانوان نیز با نشان فضه تجلیل شد که مقرر است این آئین هر ساله تداوم داشته باشد.
طیبی گفت: امسال در بنیاد دعبل یک مرکز نیکوکاری تحت پوشش کمیته امداد تشکیل دادیم و پیرغلامانی که از کارافتاده هستند، مساعدتهایی انجام میشود.
لزوم آموزش مهارت اطلاعات در خانواده
استاد دانشگاه و پژوهشگر خانواده نیز در این آئین بیان کرد: در فرهنگ ایرانی روزی به نام روز پدر و مادر نداریم و ۳۶۵ روز سال تجلیل از مادر و پدر است.
مهدی قاسمی با بیان اینکه همگان باید مهارت اطلاعات داشته باشند، افزود: با توجه به اینکه مادر منشأ محبت و تربیت در خانواده است میتواند با محبت نسبت به فرزندان و با تربیت صحیح، انسانهایی به جامعه بشریت تحویل دهد که در نظام آموزش و اصلاح جامعه تأثیرگذار باشند.
وی تاکید کرد: چنانچه به این جایگاه زنان ضربه و یا خدشهای وارد شود به کل جامعه بشریت خدشه و ضربه وارد شده است.
قاسمی با اشاره به اینکه تربیت صحیح در خانواده سبب هویت بخشی افراد میشود، گفت: به هر میزان بین آنچه هستیم و آن چیزی به عنوان ویترین به مردم نشان میدهیم فاصله بیشتر شود احساس بی هویتی افراد مشهودتر است.
وی تاکید کرد: نفوذ کلام برای بانوان مداح این است که وظایف خود را بشناسد و در نقش مادری و همسری توانمند حاضر شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به موضوع جهاد تبیین گفت: در موضوع جهاد تبیین ابتدا باید نیازسنجی کنیم و به گفته خود اطمینان خاطر و باور قلبی داشته باشیم و سپس برای مردم تبیین کنیم.