به گزارش اقتصاد، انتشار جدیدترین آمار از وضعیت صادرات ایران حکایت از آن دارد که به جز چین، کشورهای عراق، امارات متحده و ترکیه در صدر مقاصد اول محصولات ایران در 9 ماهه اول سال قرار دارند.
با توجه به دادههای گمرک میتوان گفت، بزرگترین مقاصد صادراتی کشورمان در ۹ ماهه سال جاری شامل کشورهای چین با ۱۱ میلیارد دلار، عراق با ۹.۴ میلیارد دلار، امارات متحده عربی با ۵.۳ میلیارد دلار، ترکیه با ۵.۲ میلیارد دلار، افغانستان با ۱.۷ میلیارد دلار، پاکستان با ۱.۷ میلیارد دلار و هند با ۱.۴ میلیارد دلار کشورهای عمده مقاصد صادراتی در این مدت بودهاند. این ۷ کشور در مجموع ۸۲.۴۰ درصد از وزن و ۸۲.۸۵ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص دادند.
بیشترین میزان کالاهای وارداتی به کشورمان در ۹ ماهه امسال از کشورهای امارات متحده عربی با ۱۵.۳ میلیارد دلار، چین با ۱۳ میلیارد دلار، ترکیه ۸.۹ میلیارد دلار، آلمان ۱.۸ میلیارد دلار، هند با ۱.۱ میلیارد دلار، فدراسیون روسیه ۱.۱ میلیارد دلار و هنگکنگ با یک میلیارد دلار بوده است.
از سوی دیگر، براساس دادههای منتشر در بازه زمانی یاد شده صادرات غیرنفتی کشور به ۴۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار رسید که ۱۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است، این در حالی که واردات کشور با احتساب واردات شمش طلا به میزان ۵۰ میلیارد و ۸۸۹ میلیون دلار بوده است.
بررسی روند تجارت کشور در بازه زمانی مورد بررسی نشان میدهد، میزان وزنی واردات کشور در این مدت با ۳.۱۶ درصد کاهش به میزان ۲۷ میلیون و ۹۴۱ هزار تن رسیده است و میزان وزنی صادرات غیرنفتی هم برابر با ۱۱۶ میلیون و ۳۴۸ هزار تن بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳.۷۷ درصد افزایش یافته است.
با توجه به دادههای گمرک میتوان گفت، متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی کشور در ۹ ماهه امسال با ۳.۷۴ درصد افزایش به رقم ۳۷۱ دلار رسیده است. به گفته رئیس کل گمرک ایران، در این مدت ۵۰.۷ میلیون تن محصولات پتروشیمی به ارزش ۱۹.۷ میلیارد دلار صادر شده است که به لحاظ وزن ۳۳.۲۵ درصد و از حیث ارزش ۳۲ درصد افزایش داشت.
افزایش میزان صادرات و واردات ایران با کشورهای همسایه از جمله ترکیه، عراق و امارات که همواره در صد فهرست محبوب ترین مقاصد گردشگری ایران قرار دارند، فرصت مغتنمی را ایجاد می کند تا فارغ از حوزه های اقتصادی، در موضوعاتی چون گردشگری، مبادلات فرهنگی و همچنین دیپلماسی ورزشی نیز بتواند اقدامات مشترک و موثری را کلید زد تا زمینه ساز توسعه و رونق کشور شود.
با این همه، مروری بر آخرین وضعیت تجارت ایران و کشورهای همسایه فرصت مناسبی را فراهم کرد تا سری هم به بازار ارز تهران بزنیم و از آخرین قیمت ارز رسمی این کشورها آگاه شویم.
قیمت لیر ترکیه امروز شیب صعودی قیمت را تجربه کرد و با افزایش 50 تومانی نسبت به روز گذشته، 2320 تومان نرخ گذاری شد.
امروز در جریان معاملات اولین روز هفته قیمت رینگیت مالزی نسبت به روز گذشته بالا رفت و به 18260 تومان رسید. هر رینگیت در پایان فعالیت امروز بازار 390 تومان افزایش قیمت داشته است.
قیمت ریال عمان هم در جریان معاملات بازار ارز تهران در مقایسه با روند روز گذشته شیب صعودی را تجربه کرد و در دامنه 180 هزار تومان نوسان داد. هر ریال با افزایش ارزش 4112 تومانی، 212770 تومان قیمت گذاری و معامله شد.
دینار عراق که این روزها کمی از محدوده رنج فاصله گرفته است و در محدوده مشخص در حال نوسان است، معاملات امروز را در حالی سپری کرد که نسبت به روز گذشته افزایش قیمت داشت و در 61 تومان خرید و فروش شد.
آخرین کشور عربی که در دور دنیای امروز به سراغ آن رفته ایم؛ امارات است که نرخ واحد پول رسمی این کشور هم به مانند ریال عمان پیشروی کرده است. قیمت درهم امارات 322 تومان بالا رفته است و 23343 تومان رسید.
امروز همچنین قیمت منات آذربایجان مسیری جز افزایش را پیش روی خود ندید و معاملات را در حالی سپری کرد و به پایان رساند که 48010 تومان خرید و فروش شد. هر منات عصر امروز 1060 تومان افزایش قیمت داشت.
درام ارمنستان هم در جریان فعالیت بازار ارز تهران در محدوده رنج نوسان افزایشی را به ثبت رساند و پنج تومان پیشروی کرد. ارزش هر درام به 206 تومان رسید.
امروز همچنین قیمت لاری گرجستان صعودی شد و به 29250 تومان رسید تا در مقایسه با آنچه در روز گذشته تجربه کرد؛ 660 تومان افزایش ارزش داشته باشد.
حال نوبت آن رسیده است که به مقصد پایانی دور دنیای امروز که در شرق آسیا قرار دارد؛ سر بزنیم و به سراغ تایلند برویم. جایی که بات، واحد پول رسمی این کشور شش تومان گران شد و 2392 تومان معامله شد.
خلاصه معاملات امروز بازار ارز تهران از فعال شدن جناح افزایشی در بازار حکایت دارد؛ روندی که در پی نوسان مثبت قیمت دلار در معاملات شکل گرفت و بر سایر ارزهای مورد معامله هم اثرگذار شد.