رشد ۱۴ درصدی جوجه‌ریزی مرغ گوشتی در یزد/۴۵ درصد تولید استان مازاد است

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 09 دی 1403 - 11:57
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد از رشد ۱۴ درصدی جوجه‌ریزی و توسعه زیرساخت‌های طیور در استان خبر داد و گفت: هم اکنون ۴۵ درصد تولید گوشت مرغ مازاد بر نیاز داخل استان است.

«محمدعلی حاتمی‌زاده» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: استان یزد دارای ۶۷۰ واحد فعال مرغ گوشتی است که با متوسط چهار دوره جوجه‌ریزی، ظرفیت تولید ۴۴ میلیون قطعه در سال را دارند.

وی با بیان این که سال گذشته با توجه به شرایط بازار و نیاز داخل استان و استان‌های همجوار، نزدیک به ۳۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در استان انجام شد، تولید استان با احتساب گوشت سایر طیور را در مجموع ۶۶ هزار تن اعلام کرد.

حاتمی‌زاده ارزش ریالی تولید بخش طیور گوشتی در استان را حدود شش هزار میلیارد تومان(همت) ذکر کرد و افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۹ میلیون قطعه جوجه‌ریزی برای مرغ گوشتی انجام گرفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.

وی از اهم عوامل تأثیرگذار بر جوجه‌ریزی را قیمت نهاده‌ها و دسترسی به آن‌ها دانست و تصریح کرد: در تأمین نهاده‌های مورد نیاز استان تاکنون مشکلی وجود نداشته و برای هر قطعه جوجه، ۳.۸ کیلوگرم ذرت و ۱.۳۵ کیلوگرم کنجاله سویا به مرغداران اختصاص داده می‌شود که این توزیع از طریق سامانه بازارگاه، مدیریت و ساماندهی می‌شود.

به گفته این مسئول، مشکل اصلی و حال حاضر این حوزه، قیمت جوجه یک‌روزه است که معاونت امور تولیدات دامی در حال پیگیری رفع مشکل است.

وی درباره سویه‌های جوجه گوشتی در استان نیز با بیان این که سویه غالب در استان، سویه «راس» است و تغییر چندانی در نوع سویه جوجه‌ها دیده نمی‌شود، گفت: سایر سویه‌های رایج نیز شامل کاپ، آربراکرز، ایندین ریور و آرین هستند.

حاتمی‌زاده همچنین تأکید کرد: ۴۵ درصد تولید گوشت مرغ در استان یزد مازاد بر نیاز داخل استان است و این تولید مازاد به استان‌های کرمان، اصفهان، فارس و حتی تهران صادر می‌شود.

رئیس جهادکشاورزی استان با اشاره به دشواری‌های تنظیم بازار در داخل استان، گفت: گاه افزایش قیمت مرغ در استان‌های همجوار، کنترل بازار یزد را دشوار می‌کند لذا به همین منظور، سامانه‌ای در حال طراحی است که با اجرایی شدن آن، می‌توانیم روند تولید مرغ از بارگیری تا توزیع در سطح مرغ‌فروشی‌ها را کنترل کنیم.

وی همچنین افزایش سرانه مصرف گوشت مرغ را ناشی از ارجحیت تغذیه‌ای و اقتصادی این محصول نسبت به گوشت قرمز دانست و افزود: ترکیب مواد مغذی گوشت مرغ و ارزان‌تر بودن آن، باعث رشد مصرف در سال‌های اخیر شده است.

وی در رابطه با وضعیت زیرساخت‌های این صنعت در استان نیز گفت: در سال‌های اخیر، سالن‌های پرورش طیور در استان با استفاده از جدیدترین اطلاعات فنی ساخته شده و بهبود شرایط محیطی، دوره پرورش را کوتاه‌تر کرده است.

حاتمی زاده در پایان نیز خاطرنشان کرد: همچنین سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت طیور طی سالهای اخیر افزایش یافته به طوری که در  سال جاری، چهار واحد مرغ تخم‌گذار، سه واحد پرورش بوقلمون و هشت واحد مرغ گوشتی جدید در استان در حال ساخت است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.