افزایش ظرفیت پزشکی نیازمند ۱۹ هزار میلیارد بودجه در زیرساخت

صدا و سیما یکشنبه 09 دی 1403 - 12:12
­معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از نظر منابع، زیر ساخت، تجهیزات و امکانات آموزشی ادامه افزایش ظرفیت به نفع نظام سلامت نیست.

توقف افزایش ظرفیت پزشکی از ۱۴۰۴ صورت می‌گیرد

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما؛ سید جلیل حسینی در نشست خبری در وزارت بهداشت گفت: افزایش ظرفیت پزشکی از موضوعاتی است که از سال ۱۴۰۰ در شورای انقلاب فرهنگی مصوب و در سال ۱۴۰۱ ابلاغ شد و مقرر شد ۲۰ درصد افزایش ظرفیت اعمال شود، اما با اجرای این طرح، دانشجویان در اتاق‌های خوابگاه به جای ۲یا۳ نفر، ۴ تا۶ نفره مستقر شدند و کلاس‌ها به جای ۳۰ نفر بیش از۵۰ نفر رسید و شرایط اگرچه با ۸ هزار پذیرش آغاز شد، اما هم اکنون ۱۶ هزار پذیرش رسیده به همین علت با علم به این شرایط شورای انقلاب فرهنگی توقف و تنفس این طرح را پس از ۱۴۰۴خواستار شد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: گزارش‌های زیادی از شرایط خوابگاه ها، سلف دانشگاه ها، کلاس‌های بالینی و آزمایش که دانشجویان دسترسی به آموزش لازم را نداشتند به شورای انقلاب فرهنگی رسید از جمله می‌توان به گزارش‌ها از کمبود اساتید برای این دانشجویان از ۳۰ دانشگاه، کمبود شدید استاد به دانشجو از ۴۰ دانشگاه، کمبود فضا‌های آموزشی از ۳۰ دانشگاه است که این موضوع به دست کارشناسان شورای انقلاب فرهنگی رسید و مقرر شد از ۱۴۰۴، افزایش ظرفیت پزشکی متوقف شود.

سید جلیل حسینی گفت: برای اجرای این طرح ۱۹ هزار میلیارد تومان در زیر ساخت و ۸ و نیم همت در تجهیزات پزشکی کمبود داریم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: ۷۴ هزار دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال تحصیل هستند که با افزایش ظرفیت به ۹۰ هزار نفر می‌رسد از طرفی با اطلاعات سازمان نظام پزشکی روشن شده است ۳۰ هزار پزشک عمومی در کار پزشکی فعالیت ندارند لذا به هیچ عنوان کشور با کمبود پزشک عمومی رو‌به‌رو نیست.

حسینی افزود: ما برای این طرح حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان، ۲۵ هزار تخت آموزشی، ۲ هزار و ۹۰۰ استاد علوم پایه و ۲ هزار و ۳۰۰ استاد بالینی نیاز داریم، زیرا تعداد پذیرش دانشجو از ۸ هزار نفر را به یکباره به ۲ برابر افزایش دادیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: در توزیع نیرو‌های متخصص امسال، اولین بار همکاران را در جا‌هایی که مورد نظر خود افراد بود توزیع کردیم، حدود ۳۰۰ نیروی فوق تخصص در کشور در حال توزیع هستند و در راستای قانون حمایت خانواده فلوشیپ‌های ناباروری در زنان و مردان را افزایش دادیم.

حسینی گفت: دانشگاه سبطین عراق گسترش یافت و ۱۰ هزار دانشجوی خارجی از ۶۰ کشور در ۴۴ دانشگاه کشور پذیرش کردیم و همه دانشگاه‌ها را در سایت معاونت به زبان انگلیسی معرفی کردیم.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.