به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، از اسلام آباد در این رویداد فرهنگی که با حضور شخصیتهای برجسته علمی، ادبی و فرهنگی پاکستان و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
حضار با بیان اینکه کتاب «پیام مشرق» پاسخی به دیوان غربی شاعر آلمانی «گوته» است به بررسی مفاهیم اخلاقی، دینی و فلسفی در این آثار برجسته علامه اقبال لاهوری پرداخته و از آن به عنوان یک از برجستهترین آثار ادبی زبان فارسی این فیلسوف پاکستانی یاد کردند.
«اصغر مسعودی» مسئول خانه فرهنگ ایران در سخنرانی خود با تاکید بر اهمیت این اثر ارزشمند گفت: «پیام مشرق، پلی میان ادبیات شرق و غرب است که روح عجم را در ادبیات جهانی جاری ساخته و همچنان الهامبخش ملتها است.
وی افزود: هدف اصلی اقبال از این کتاب، ترویج ارزشهای اخلاقی، دینی و ملی برای بیداری و تربیت درونی ملتها بوده است.
مسعودی همچنین با اشاره به چالشهای جهانی امروز، خطاب به اقبال گفت: «برخیز و پیام خودی و بیخودی را بازگو کن؛ اقوام شرق به آگاهی و رهنمودهای تو نیازمندند تا در برابر ظلم و بیعدالتی بایستند و راه آینده را پیدا کنند.
«دکتر تحسین فراقی» پژوهشگر اقبال شناسی نیز با اشاره به کیفیت و تنوع شعری این اثر، بازنشر آن را اقدامی ارزشمند برای آشنایی نسل جدید با اندیشههای اقبال دانست.
دیگر پژوهشگران حاضر نیز از جمله «دکتر خورشید رضوی» و «دکتر سهیل عمر» بر تاثیر عمیق این اثر در ایجاد ارتباط فرهنگی میان شرق و غرب تاکید کردند.
این مراسم علاوه بر گرامیداشت یکصدسالگی این کتاب فرصتی برای بررسی میراث ادبی اقبال و نقش آن در تقویت پیوندهای فرهنگی میان ملتها بود.