به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، این رقابتها در ۱۱ دور در بخش زنان و ۱۳ دور در بخش مردان برگزار شد و شطرنج بازان روسیه به علت بحران اوکراین با پرچم فدراسیون بین المللی - فیده - در این دوره شرکت کردند.
نتایج نماینده ایران به این شرح است:
** مردان: (۱۸۰ شرکت کننده)
استاد بزرگ احسان قائم مقامی در دور ششم استاد فیده مارک سمیرنوف از قزاقستان را مغلوب کرد و در دور هفتم برابر بوریس گلفاند از رژیم صهیونیستی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین حاضر به بازی نشد. قائم مقامی در دور هشتم برابر استاد بین المللی نیکو چاسین از آمریکا مغلوب شد و در دور نهم برابر استاد بین المللی ووک دامیانوویتس از صربستان مغلوب شد. سپس در دورهای دهم تا سیزدهم انصراف داد.
قائم مقامی پیش از این در دورهای اول تا پنجم احمد ندال از اردن و استاد فیده آلکساندروس پاپاسیماکوپولوس از یونان را برد و مغلوب استاد بزرگ آلکساندر بورتنیک از اوکراین و استاد بین المللی ایسیک جان از ترکیه شد و با استاد بین المللی هوی بانه جیا از ویتنام به تساوی رسید.
در جدول پایانی مسابقات، وولودار مورزین از روسیه با ۱۰ امتیاز قهرمان شد و استاد بزرگ آلکساندر گریشچوک از روسیه و استاد بزرگ ایان نپوم نیاتچی از روسیه با ۹.۵ امتیاز دوم و سوم شدند. استاد بزرگ احسان قائم مقامی با ۳.۵ امتیاز و پوئن شکنی کمتر در رده ۱۷۳ جای گرفت. در این رقابتها مگنوس کارلسن استاد بزرگ مطرح نروژی و قهرمان دوره قبل نیز به علت پوشیدن شلوار جین از مسابقات کنار گذاشته شد.
- در دوره قبل در سال ۲۰۲۳ در بخش مردان، استاد بزرگ مگنوس کارلسن از نروژ (قهرمان دوره قبل) بار دیگر به مقام قهرمانی رسید و استاد بزرگ ولادیمیر فدوسیف از اسلوونی دوم و استاد بزرگ یو یانگ یی از چین سوم شدند و از ایران پرهام مقصودلوبا قرار گرفتن در رده ۱۴ بهترین عملکرد را در میان شرکت کنندگان ایران داشت.
- در شطرنج رپید مردان قهرمان جهانی ویسواناتان آناند هندی با ۱۲ قهرمانی و یک نایب قهرمانی رکورد دار دست نیافتنی است. مگنوس کارلسن نروژی با ۵ قهرمانی و یک نایب قهرمانی و ۲ مقام سومی در رده دوم قرار دارد. آلکسی شیروف از اسپانیا، گری کاسپاروف از روسیه، لوان آرونیان از ارمنستان، گاتا کامسکی از آمریکا، سرگئی کاریاکین از روسیه، واسیلی ایوانچوک از اوکراین، شهریار ممدیاروف از جمهوری آذربایجان، نادربک عبدالستاروف از ازبکستان و دانیل دوبوف از روسیه هر کدام یک بار قهرمان رپید جهان شدهاند.
** زنان: (۱۱۰ شرکت کننده - ایران شرکت کننده ندارد.)
- در جدول بخش زنان، استاد بزرگ هامپی کونرو از هند با ۸.۵ امتیاز در صدر قرار گرفت و استاد بزرگ جو ون جون از چین و استاد بزرگ کاترینا لانیو از روسیه با ۸ امتیاز دوم و سوم شدند.
- در دوره قبلی مسابقات در سال ۲۰۲۳ در بخش زنان، استاد بین المللی آناستازیا بودناروک از روسیه، استاد بزرگ هومپی کونرو از هند و استاد بزرگ ل تینگ جی از چین اول تا سوم شدند.
در تاریخ رقابتهای رپید قهرمانی جهان در بخش بانوان، جو ون جون از چین با ۲ قهرمانی رکورد دار است. در این رقابتها سارا سادات خادم الشریعه در سال ۲۰۱۸ نایب قهرمان شد.