به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد: پرونده بورس تهران در روز یکشنبه با ریزش حدود ۵۰ هزار واحدی بسته شد. به نظر میرسد عبور از مقاومتی که پیشروی شاخص کل قرار دارد، چالش جدی برای معاملهگران محسوب میشود و بازار برای عبور از این محدوده نیازمند مخابره شدن اخبار مثبت و نبود رخدادهای منفی غیرقابل پیشبینی است.
در همین رابطه علی خوشطینت، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، روند فعلی بورس را در سه سناریو تشریح کرد و به پیشبینی بورس در روزهای آتی پرداخت.
وی در خصوص دلایل اصلاح بورس گفت: دلایل متفاوتی را میتوان برای اصلاح بورس بیان کرد اما مهمترین آن، گزارشهای ۹ ماهه شرکتها است که نتوانست نظر سرمایهگذاران به خود جلب کند . به خصوص اینکه اثر افزایش نرخ ارز نیمایی و یا تبدیل آن به بازار ارز توافقی در این گزارشها چندان قابل لمس نیست. در ادامه باید منتظر مشاهده اثر افزایش نرخ ارز در گزارشهای سه ماه پایانی بود. به نظر میرسد در فصل زمستان بهبود عملکرد شرکتها نسبت به گذشته قابل توجه باشد.
به گفته خوشطینت، در مجموع میتوان انتظار عملکرد بهتر شرکتها را در سه ماه پایانی سال نسبت به میانگین سال جاری داشت.
وی افزود: از طرفی صورتهای مالی ۹ ماهه برخی شرکتهای بزرگ، سرمایهگذاران را ناامید کرده و باعث ایجاد صف فروش در بازار سرمایه شدند. اما به نظر میرسد نگاه بنیادی و سناریو محور نسبت به روزهای آینده، بتواند فضای شفافتری برای تحلیل و پیشبینی بازار ارائه دهد. در سناریوی اول، در صورتی که نگاهی بدبینانه به روند اصلاحی بورس داشته باشیم، شاخص کل با نزدیک شدن به حضور ترامپ در کاخ سفید ممکن است نتواند از این محدوده عبور کند. اما سناریوی خوشبینانه، افت شاخص کل را یک اصلاح قیمتی موقتی و دو سه روزه میداند. بازار در این زمان، در حال استراحت است و پس از آن شاهد تداوم رشد خواهیم بود.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، در سناریوی سوم « اصلاح قیمتی و زمانی» بازار را در هفته جاری ادامهدار میبیند و در نهایت، شاهد دست به دست شدن نمادها از سمت بازیگران حقوقی و چرخش پول از سمت بزرگان به سمت نمادهای کوچک خواهیم بود. آن چه که به طور واضح مشاهده میشود، دنبال کردن موقعیت شرکتها و ارزشهای بنیادی توسط جریان پول است؛ به عبارت دیگر، یک تغییر پارادایم در روند رشد نسبت به ترندهای صعودی دوره های قبل دیده میشود و بازار دیگر به طور غیرمنطقی دست به انتخاب نمیزند. بنابراین سرمایهگذاران هوشمندانه حرکت میکنند و تمامی جوانب را رصد می کنند.
خوشطینت« سناریوی اصلاح موقت» در بازار و عبور شاخص کل از محدوده مقاومتی را منوط به کاهش ریسکها و اخبار منفی برونمرزی دانست و گفت: پس از عبور شاخص کل از محدوده مقاومتی فعلی، یک بازار غیرهیجانی و آرام در انتظار سرمایهگذاران نشسته است.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: موقعیت اصلاحی که بسیاری از تحلیلگران تکنیکال برای نرخ ارز متصور هستند، برای بازار سرمایه بسیار اهمیت دارد، چرا که در صورت اصلاح قیمت دلار، بسیاری از فرصتهای جایگزین سرمایهگذاری مانند صندوقهای طلا و کالایی جای خود را به صندوقهای درآمد ثابت خواهند داد و احتمال دارد که پولهای خارج شده جذب صندوقهای درآمد ثابت شوند. به این ترتیب میتوان بیان کرد که یکی از متغیرهای اصلی اثرگذار بر بازار سرمایه، رفتار نرخ ارز است. در صورت غیاب اخبار منفی، میتوان انتظار رشد در بازار سهام را داشت.