چگونه می توان صحنه جنگ تغییر داد؟ | تحلیل مهم عضو دفتر رهبر انقلاب

همشهری آنلاین دوشنبه 10 دی 1403 - 13:22
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در پاسخ به اینکه چگونه می‌شود با سه رویکرد هراس‌افکنی،‌ اختلاف‌افکنی و یاس‌آفرینی دشمن مقابله کرد، گفت: در مقابل و در مواجهه با این سه رویکرد، ما سه رویکرد امید آفرینی، اقتدار، وحدت و انسجام را باید به صورت جدی دنبال کرده و به نمایش بگذاریم.

به گزارش همشهری‌آنلاین، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار اخیر مداحان، به سه مؤلفه کلیدی که از ابزارهای اصلی دشمن علیه جمهوری اسلامی به شمار می‌روند، اشاره فرمودند. ایشان عنوان کردند: «یکی از کارهای مهمّ دشمن، ترساندن است، هراس‌افکنی است ــ میتوانید مقابله کنید با اختلاف‌افکنی دشمن، میتوانید مقابله کنید با یأس‌آفرینی دشمن. ببینید! اینهایی که عرض میکنم، هر کدام یک عنصر اساسی است؛»

مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفت‌وگو با فارس، این سه مؤلفه را به عنوان رویکرد مهم دشمن در برخورد با کشورهای هدف، از جمله ایران، توصیف کرد و گفت: این رویکردها جدید نیستند، بلکه سال‌هاست که دشمنان انقلاب اسلامی با تمسک به این سه محور تلاش کرده‌اند اهداف خود را پیش ببرند. در حقیقت، در رویارویی‌ای که با انقلاب اسلامی دارند، سعی می‌کنند با این سه رویکرد پیروز میدان باشند.

وی با بیان اینکه مخاطب این سه رویکرد تنها افکار عمومی و بدنه جامعه نیست، ادامه داد: در کنار افکار عمومی و بدنه جامعه، مسئولین کشور نیز هدف این اقدامات قرار دارند و مبتنی بر این سه محور، عملیات‌های مختلف رسانه‌ای و غیررسانه‌ای طراحی شده و به اجرا گذاشته شده است.

عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب تصریح کرد: در حال حاضر، ما در همین رویارویی با دشمن در سه محور هراس افکنی، یاس آفرینی و اختلاف افکنی قرار داریم. البته در بعضی مقاطع و برهه‌ها، اهمیت این سه رویکرد بیشتر می‌شود و دشمن با تمرکز بیشتر و سرمایه‌گذاری جدی‌تر واقداماتی سازمان یافته‌تری تلاش میکند این سه رویکرد را پیش ببرد؛ از جمله در مقطع کنونی که در آن قرار داریم.

فضائلی عنوان کرد: در بخش هراس افکنی، دشمن تلاش می‌کند توانمندی‌های خود را بیش از آن چیزی که وجود دارد بزرگنمایی کند. در عین حال، تلاش می‌کند توان ما را، چه در پدافند و چه در آفند، کوچک نماید و در کنار آن، سعی می کند تهدیدات سنگینی را مطرح کند؛ اینها از جمله تکنیک‌هایی است که دشمن در راستای تحقق هراس افکنی انجام می دهد.

وی مطرح کرد: در بخش یاس آفرینی، دشمن همواره تلاش کرده است تا دستاوردهای ما را انکار کند و آن‌ها را سیاه‌نمایی نماید. همچنین، نقاط ضعف را برجسته کرده و بزرگ‌نمایی می‌کند و پایان این تقابل‌ها را زمانی قرار می‌دهد که دشمن به یک دستاورد خاص رسیده باشد.

عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب با اشاره به وقایع سوریه، خاطرنشان کرد:‌ برای مثال، در مواجهه اخیر، دشمن به‌طور خاص در سوریه، وانمود می کند که سقوط دولت بشار اسد پایان این مرحله و ماجراست و چون این پایان با یک دستاوردی برای او همراه بوده و ضربه‌ای را برای جبهه مقاومت داشته، با نقطه پایان گذاشتن بر این مسئله سعی میکند که یک یاسی را ایجاد کند و خودش را پیروز نهایی میدان معرفی کند.

فضائلی در رابطه با عنصر اختلاف افکنی ضمن تاکید بر اینکه ایجاد اختلاف بین مردم یک بخش مهم از راهبرد اختلاف افکنی توسط دشمن است، بیان کرد: دشمنان دو قطبی سازی هایی به خصوص به صورت کاذب برای چند پاره کردن جامعه صورت میدهند و در کنار اختلاف افکنی میان جامعه، تلاش میکنند با القای بی اعتمادی نسبت به مسئولین، بین مردم و مسئولین اختلاف ایجاد بشود؛ همچنین بین خود مسئولین هم تلاش می‌کنند که این اختلاف افکنی‌ها را داشته باشند.

چگونه می‌شود با این سه رویکرد مقابله کرد؟

وی در پاسخ به اینکه چگونه می‌شود با این سه رویکرد مقابله کرد، مطرح کرد: در مقابل و در مواجهه با این سه رویکرد، ما سه رویکرد امید آفرینی، اقتدار، وحدت و انسجام را باید به صورت جدی دنبال کرده و به نمایش بگذاریم؛ در بخش وحدت و انسجام، باید تلاش کنیم که از هر چیزی که می‌تواند منجر به چندپارگی جامعه و ایجاد یا تشدید شکاف‌های اجتماعی شود، پرهیز کنیم. به‌ویژه در مسائل اجتماعی و مشابه آن، باید دقت داشته باشیم و هیچ فرصتی به دشمن ندهیم تا بتواند بر این اختلافات سوار شود.

عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در ادامه گفت: بین مردم، بین مسئولین و همچنین بین مردم و مسئولین، انسجام، همدلی و یکپارچگی، پادزهر اختلاف‌انگیزی است که دشمن به دنبالش است.
وی تشریح کرد: در بخش هراس‌افکنی، اقتدار پادزهر آن است؛ باید توجه داشته باشیم به دستاوردها و توانمندی‌های خودمان و همچنین واقعیت توان دشمن را بشناسیم، نه آنچه که دشمن ادعا می‌کند. در صحنه‌ای که اکنون پیش روی ماست، دشمن تمامی امکانات و تجهیزات خود را به مدت بیش از یک سال است که به میدان آورده است.

عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی با پشتیبانی‌های همه‌جانبه آمریکا و غرب، از جمله پشتیبانی‌های سیاسی، اطلاعاتی، امنیتی، اقتصادی و نظامی، همه آنچه را که در چنته داشتند به میدان آورد. اما با این حال نتوانستند علیرغم هدف‌گذاری‌هایی که داشتند حماس را از بین ببرند. همچنین نتواستند اسرای خود را آزاد کنند، نتواستند حزب‌الله را شکست دهند و نابود کنند، و نتواستند فضای امنی ایجاد کنند تا شهرک‌نشینانشان بازگردند. این‌ها نشانه‌هایی از ناتوانی دشمن است و ما باید به این موارد توجه داشته باشیم. نباید فریب دستاوردسازی‌ها یا تلاش‌های دشمن برای سرپوش گذاشتن بر ناتوانی‌های واقعی‌اش را بخوریم.

فضائلی یادآور شد: در بخش امیدآفرینی، که به‌عنوان مواجهه ما با آن بخش یأس‌آفرینی است و دشمن همواره درصدد تحقق آن بوده و هست، لازم است که به نقاط قوت خود توجه کنیم. این توجه به قوت‌ها به معنای سرپوش گذاشتن بر نقاط ضعف و کاستی‌ها نیست؛ بلکه باید در کنار توجه به ضعف‌ها، توانمندی‌های خود را نیز باور داشته باشیم و آن‌ها را به‌طور جدی در نظر بگیریم؛ گاهی حتی دشمن سعی میکند توان ما را ضعیف جلوه دهد و دستاوردهای ما را نه تنها انکار کند و اجازه توجه به آنهارا ندهد، بلکه آن دستاوردها را به یک نکته منفی تبدیل میکند.

وی با ذکر مثالی در این باره ادامه داد: این وضعیت مانند زمانی است که ما یک گوهر و جواهری گرانبها در دستان خود داریم، اما دشمن تلاش می‌کند تا آن را امری بی‌ارزش برای ما معرفی کند. ما باید هوشیار باشیم و مراقب باشیم که آن گوهر ارزشمند و آن جنس قیمتی که در دستان ماست، تحت تأثیر القائات و تلاش‌های دشمن بی‌ارزش به نظر نرسد.

فضائلی تشریح کرد: این مسائل، جنبه‌هایی هستند که باید با جدیت در عرصه‌های مختلف به آن‌ها توجه داشته باشیم؛ چه در عرصه رسانه و افکار عمومی، چه در عرصه سیاسی و دیپلماسی. در تمام این عرصه‌ها، ما همواره با این سه رویکرد دشمن روبه‌رو هستیم. مسئولین، مردم، فعالان سیاسی و رسانه‌ای، احزاب و گروه‌های مختلف باید با دقت و حساسیت کامل مراقب این رویکردهای دشمن باشند. در مواجهه با این چالش‌ها، به‌ویژه در مقطع زمانی کنونی، باید بدانیم چگونه باید برخورد کنیم و خود را از کمک به تحقق اهداف دشمن دور نگه داریم و در عین حال، تلاش کنیم اقدامات ارزشمندی را در برابر این تهدیدات به انجام برسانیم.

عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب با اشاره به وقایع جنگ احد که رهبر انقلاب نیز در دیدار با مداحان به آن اشاره داشتند، تاکید کرد: در فرمایشات رهبر انقلاب اشاره به جنگ احد، یک اشاره خیلی مهم بود؛ در این ماجرا، مسلمانان ضربه‌ای سنگین خوردند و در ابتدا شکست سختی متحمل شدند. حضرت علی (ع) جراحات فراوانی برداشتند، حضرت حمزه به شهادت رسیدند که شخصیتی بسیار تأثیرگذار در جبهه مسلمانان بودند، و خود پیامبر (ص) نیز طبق روایات مجروح و آسیب دیده بودند. نتیجه جنگ به گونه‌ای بود که وضعیت بسیار سختی برای مسلمانان پیش آمد. در این شرایط، منافقین یا همان‌طور که در قرآن به آن‌ها اشاره شده، مرجفون، سعی کردند یک نوع ربع افکنی و هراس افکنی را در دل مردم و مسلمانا ایجاد کنند؛ آن‌ها تلاش کردند القا کنند که کار مسلمان‌ها تمام شده است؛ چون پیامبر مجروح شده، حضرت علی به شدت آسیب دیده، حضرت حمزه شهید شده، و مسلمان‌ها نیز میدان نبرد را از دست داده‌اند و کار اسلام را تمام شده القا میکردند.

وی افزود:‌ اما در همین شرایط بحرانی، پیامبر اسلام با همان مجروحین جنگ احد، دوباره سازماندهی کردند و به جبهه دشمن حمله کردند. در حمله دوم، مسلمانان پیروز شدند و لذا این نمونه جنگ صدر اسلام «ماجرای احد»، از جهت لطماتی که به جبهه اسلام وارد آمده بود و متعاقب آن، کاری که منافقین و ستون پنجم دشمن داشتند انجام می‌دادند، تا حدی که مشرکین تلاش کردند برگردند به سمت مدینه و کار را تمام کنند، این نمونه خیلی نمونه مهمی است برای اینکه ما ببینیم دشمن و ستون پنجم آن چگونه عمل می‌کنند و در مقابل آن جبهه ایمان چگونه بایستی عمل کند.

فضائلی اظهار داشت: آن طوری که عمل شد مجددا صحنه جنگ تغییر کرد، چیزی که آنها میخواستند به عنوان پایان ماجرای اسلام قلمداد کنند، محقق نشد و متعاقب‌اش نبردهای بعدی صورت گرفت و مسلمانان فتوحات بزرگی به دست آوردند.

وی در پایان یادآور شد: اینها بسیار برای ما درس آموز است؛ در خود دوران انقلاب اسلامی، دوران پیروزی و دوران جنگ تحمیلی و مواجهه‌های متعددی که ما با دشمنان مختلف داشتیم، به گونه‌ای اینها تماماً برای ما تجربه شده و از این تجربیات بایستی حداکثر استفاده و بهره برداری را داشته باشیم.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.