به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اختصاصی مسابقات، این رقابتها با شکل جدید ابتدا در ۱۱ دور در بخش زنان و ۱۳ دور در بخش مردان برگزار شد و ۸ شطرنجباز برتر به مرحله نهایی صعود کردند. در این دوره نیز شطرنج بازان روسیه به علت بحران اوکراین اجازه شرکت با پرچم فدراسیون بین المللی را پیدا کردند.
نتایج رقابتهای نماینده ایران به این شرح است:
مردان: (۱۸۸ شرکت کننده)
استاد بزرگ احسان قائم مقامی در دور اول مرحله دورهای با استاد بین المللی امیل ریستسکی از مقدونیه شمالی به تساوی رضایت داد، در دورهای دوم و سوم از استاد بزرگ اندی وودوارد از آمریکا و استاد بین المللی ادگار مامدوف از قزاقستان شکست خورد. سپس در دورهای چهارم و پنجم برابر استاد بین المللی ریشی ساردانا از استرالیا و استاد بین المللی نیکو چِیسین از آمریکا به تساوی رسید، در دور ششم نیز برابر استاد بزرگ دومینیک هوروات از اتریش مساوی کرد. قائم مقامی در دور هفتم از استاد بزرگ نیکولوزی کاچاراوا از گرجستان شکست خورد و در دور هشتم برابر استاد بزرگ ایسلند هلگی گرتارسون مساوی کرد. قائم مقامی در دور نهم در مصاف با امیر شارشنبکوف از قرقیزستان برنده شد و در دورهای دهم و یازدهم برابر استاد بین المللی آرژانتین فاستینو اورو و استاد بزرگ روسیه سمن خانین به پیروزی رسید. وی در دور دوازدهم مغلوب استاد بزرگ برندان جاکوبسون از آمریکا شد و در دور سیزدهم و پایانی برابر استاد بزرگ فلیکس بلوهبرگر از اتریش به تساوی رضایت داد.
در دوره قبل در سال ۲۰۲۳ استاد بزرگ مگنوس کارلسن از نروژ (مدافع عنوان قهرمانی)، استاد بزرگ دانیل دوبوف از روسیه و استاد بزرگ ولادیسلاو آرتمیف از روسیه اول تا سوم شدند و از ایران بردیا دانشور با قرار گرفتن در رده ۱۳ بهترین عملکرد را ثبت کرد.
در شطرنج بلیتس مردان قهرمانی جهان مگنوس کارلسن از نروژ با ۶ قهرمانی و ۲ نایب قهرمانی و یک سومی رکورد دار است. آلکساندر گریشوک از روسیه با ۳ قهرمانی و یک نایب قهرمانی و سومی در رده دوم قرار گرفت. واسیلی ایوانچوک از اوکراین، لینیر دومینگس از کوبا، لوان آرونیان از ارمنستان، لی کوانگ لیم از ویتنام، سرگئی کاریاکین از روسیه و ماکسیم واشیه لاگارو از فرانسه هر کدام یک بار قهرمان شدهاند.
زنان: (ایران شرکت کننده نداشت.)
در جدول رده بندی پایانی بخش دورهای، استاد بزرگ رامش بابو وایشالی از هند با ۹.۵ امتیاز اول شد و استاد بزرگ تینگ جی لی از چین با ۸.۵ امتیاز دوم و استاد بزرگ کاترینا لانیو از روسیه با ۸ امتیاز سوم شدند.
در دوره قبل در سال ۲۰۲۳ استاد بزرگ والنتینا گونینا از روسیه، استاد بزرگ آلکساندرا کاستنیوک از سوئیس و استاد بزرگ ژو جینر از چین اول تا سوم شدند.
در تاریخ شطرنج بلیتس قهرمانی زنان جهان که از سال ۲۰۱۲ برگزار میشود، استاد بزرگ والنتینا گونینا از روسیه با ۲ قهرمانی ۲ نایب قهرمانی و یک سومی رکورد دار شد و استاد بزرگ آنا موژیچوک از اوکراین با ۲ قهرمانی و یک نایب قهرمانی دوم و استاد بزرگ بی بی سارا آسوبایه وا از قزاقستان و استاد بزرگ کاترینا لانیو از روسیه با ۲ قهرمانی سوم مشترک هستند. استاد بزرگ نانا ژاگنیدزه از گرجستان با یک قهرمانی پنجم است.
در بخش رپید یا سریع هر شطرنج باز برای انجام حرکات خود ۱۰ دقیقه و ۵ ثانیه زمان در اختیار داشت و در بخش بلیتس یا برق آسا این زمان به ۳ دقیقه و ۲ ثانیه میرسید.