به گزارش ایسنا، صداوسیما پس از گذران مقاطع حساس و غیرقابل پیشبینی اخیر، از جمله پوشش اخبار مربوط به شهادت رییسجمهور وقت کشورمان ـ آیتالله رییسی ـ و در پی آن پوشش تبلیغات نامزدها برای انتخابات زودهنگام در کشور، ششمین نشست سراسری افق تحول رسانه ملی را در حالی برگزار کرد که به طور خاص «تلویزیون» و تولیداتش را هدف قرار داد.
از زمانی که پیمان جبلی، ریاست سازمان صداوسیما را بر عهده گرفت، از «تحول» حرف زد و در این مسیر تحولی، هر سال دو نشست افق تحول رسانه ملی برگزار کرد.
ششمین نشست سراسری افق تحول رسانه ملی که همین امروز (11 دی ماه) برگزار شد و «سیما در مسیر تحول» نام داشت، با شگفتانهای از سوی رییس برای کارکنان صداوسیما همراه شد. جبلی در صحبتهایش به این نکته اشاره کرد که صبح روز گذشته (دوشنبه) یادداشت کوچکی را خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال و از ایشان خواسته که با توجه به برگزاری ششمین همایش افق تحول، رهنمودی خطاب به همکاران عنایت کنند و ایشان به فاصله چند ساعت از این درخواست، یادداشتی برایشان ارسال فرمودند.
یادداشتی که محتوای آن موضوع اصلی این گزارش است و از تاکید مقام معظم رهبری بر ضرورت دقت، تلاش و ابتکار بیشتر در عرصه رسانه حکایت دارد.
در این زمینه بخوانید:
اما نشست افق پنجم، قبل از حادثه تلخی که برای شهید رییسی پیش آمد و برپایی زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری را رقم زد، برگزار شد؛ زمانی که صداوسیما ۲۰۰ کانال تلویزیونی انتخاباتی راهاندازی کرده بود و دوازدهمین دوره انتخابات مجلس را انتظار میکشید.
نشست چهارم با تمرکز بر موضوع فلسطین و لزوم حمایت رسانهها از مستضعفین برپا شد.
نشست سوم هم به طرح مباحثی از سوی محمدباقر قالیباف و تجلیل از حجتالاسلام قرائتی گذشت. در این نشست رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صداوسیما نیازمند کمک است و ما در همه ابعاد اعم از پشتیبانی و ایده باید برای این کار بسیج شویم، تاکید کرده بود، «البته صداوسیما باید این بستر را فراهم کرده و همه مردم از هر تفکر و دیدگاهی را در آغوش بگیرد.»
نشستهای افق اول و دوم هم که طی یک سالِ نخست ورود پیمان جبلی به صداوسیما برگزار شدند، به طرح مباحث کلی مد نظر رییس صداوسیما از جمله تحول گذشتند و خصوصا نشست دوم بر حوزه معاونت سیاسی و تحول در حوزه خبر استوار بود.
جبلی و همکارانش طی دورههای گذشته، «تبیین گفتمان تحول» را در دستور کار همایش افق تحول قرار دادند و حالا بعد از گذشت سه و نیم سال، لازم است مصادیق تحول را بررسی کنند و در حقیقت ببینند که چه کردهاند.
اما در این مسیر مهمترین اصل، توجه و رعایت همان نکاتی است که در منویات اخیر مقام معظم رهبری خطاب به اهالی رسانه قابل مشاهده است: «دقت»، «تلاش» و «ابتکار».
رییس صداوسیما در این زمینه خطاب به همکارانش میگوید، برای ورود به پیکارهای کنونی جهان و وظیفه تاریخی و تمدنی که رهبری بر دوششان گذاشتند، باید طراحی دقیقی داشته باشند.
از نگاه او لازمه «تلاش»، خسته نشدن است و در این بین خود و همکارانش در رسانه ملی را بیش از هر زمان نیازمند مشورت و بهرهمندی از اندیشه نخبگان میداند.
جبلی در حرفهای امروزش بر نکته جالبی تاکید میکند و آن اینکه «هرگاه از محافظهکاری دور شدیم و طرحی نو درانداختیم بهسمت موفقیت حرکت کردهایم. ریسکپذیری در بهکارگیری روشها و افراد را نیز نباید فراموش کرد.»؛ توصیهای که البته سالهاست از سوی رسانهها، کارشناسان و برنامهسازان قدیمی هم بر آن تاکید میشود؛ اینکه برای تکرار موفقیتهای گذشته و بازگرداندن مخاطب به آنتن، باید بازگشت نخبگان رسانه و پرهیز از محافظهکاری روی آنتن را به عنوان دو اصل اساسی لحاظ کرد.
حالا دیگر همانطور که جبلی و همکارانش هم خوب میدانند «تحول» به آن معنا که در بالا ذکر شد، دیگر برای رسانه ملی یک گزینه نیست، یک ضرورت است. «تحول یک شعار نیست، بلکه یک فراگرد، زایش و فرآیند رو به جلو است.» تحول یعنی همفکری، همافزایی و همافقی و «رسانهای که میخواهد مضمحل نشود، باید متحول شود».
انتهای پیام