آمریکا یک سلاح جدید ساخته است؟

افکار نیوز چهارشنبه 12 دی 1403 - 01:27
«دارپا» در اطلاعیه‌ای کوتاه توضیح داده است که ذیل برنامه «نظریه ذهن»(Theory of Mind) الگوریتم‌های پیشرفته را با تخصص انسانی ترکیب می‌کند.

آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی ایالات متحده(دارپا) در حال راه اندازی یک برنامه بلندپروازانه به نام «نظریه ذهن» با هدف بهبود تصمیم‌گیری در حوزه امنیت ملی است.

این پروژه به دنبال توسعه فناوری‌های جدیدی است که تصمیم گیرندگان را برای درک بهتر و مواجهه با دشمنان احتمالی، بهینه‌سازی استراتژی‌ها برای بازدارندگی و اقدامات مبتنی بر انگیزه، توانمند می‌سازد.

دارپا در اطلاعیه‌ای کوتاه توضیح داد که برنامه «نظریه ذهن» الگوریتم‌های پیشرفته را با تخصص انسانی ترکیب می‌کند.

این ادغام در یک محیط مدل‌سازی و شبیه‌سازی پیچیده برای بررسی سناریوهای مختلف امنیت ملی رخ می‌دهد و هدف آن، گسترش گزینه‌های تصمیم گیرندگان و بهبود کارایی در ارزیابی دوره‌های بالقوه اقدام و عمل است.

نظریه ذهن

یکی از جنبه‌های کلیدی این برنامه، تمرکز آن بر درک نه تنها استراتژی‌های فعلی دشمنان، بلکه همچنین چگونگی تکامل آن استراتژی‌هاست. دارپا با تقسیم این استراتژی‌ها به اجزای اساسی قصد دارد دید واضح‌تری از نحوه تغییر رفتار دشمنان تحت شرایط مختلف ارائه دهد.

اریک دیویس(Eric Davis) که در فوریه ۲۰۲۴ به عنوان دانشمند اصلی این برنامه به دارپا پیوست، این برنامه را رهبری می‌کند.

وی قبل از پیوستن به دارپا در زمینه هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و همکاری انسان و ماشین و در شرکتی به نام گالویس(Galois) کار می‌کرد که یک شرکت تحقیق و توسعه است که با نهادهای مهم دولتی مختلف از جمله جامعه اطلاعاتی ایالات متحده و ناسا کار کرده است.

در حالی که منظور از واژه «دشمنان» در این بیانیه به تفصیل ذکر نشده‌ است، پیامدهای توسعه چنین الگوریتمی نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند، زیرا پس از انتشار، کنترل نحوه استفاده از این فناوری ممکن است چالش برانگیز باشد.

خود اصطلاح «دشمن» که در فرهنگ لغت وزارت دفاع آمریکا تعریف شده است، به هر نهادی اشاره دارد که به‌عنوان «متخاصم بالقوه» شناخته می‌شود و دامنه آن را برای هر کسی که به‌عنوان یک تهدید تلقی می‌شود، گسترش می‌دهد.

از لحاظ تاریخی، دارپا تلاش‌هایی را برای نظارت، پیش‌بینی و تأثیرگذاری بر رفتار انسان از طریق جمع آوری و تجزیه و تحلیل گسترده داده‌ها انجام داده است. این رویکرد منعکس کننده ابتکارات قبلی، مانند برنامه آگاهی کامل از اطلاعات(TIA) است که در سال ۲۰۰۲ پس از حملات ۱۱ سپتامبر راه‌اندازی شد.

هدف از TIA ایجاد انقلابی در ظرفیت ایالات متحده برای شناسایی و جلوگیری از فعالیت‌های تروریستی با افزایش قابلیت‌های نظارتی بود. منتقدان از جمله اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا، برنامه TIA را به عنوان یک دست‌اندازی و دست‌درازی بیش از حد و قابل توجه توصیف کرده‌ان

 

منبع خبر "افکار نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.