تل‌آویو امنیت شهرک‌ها و زیرساخت‌های مرزی را پس از شکست ۷ اکتبر افزایش می‌دهد

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 12 دی 1403 - 08:10
رسانه‌های عبری نوشتند که ارتش اشغالگر در روزهای اخیر برای تقویت زیرساخت‌های مرزی به عنوان بخشی از درس‌های حمله «طوفان الاقصی» که توسط مقاومت فلسطین در هفت اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، تلاش کرده است.

به گزارش ایسنا، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که یک پایگاه ارتش یا مقر نظامی در مقابل هر شهرک اسرائیلی وجود خواهد داشت.

درباره جبهه شمالی، سازمان رادیو و تلویزیون این رژیم توضیح داد که ارتش اشغالگر در حال آماده شدن برای عقب‌نشینی از بخش غربی لبنان با هماهنگی مکانیسم نظارتی آمریکایی است.

شبکه ۱۲ عبری نیز روز سه شنبه گزارش داد حدود ۱۰۰۰ خانواده آسیب دیده طوماری را امضا کردند که خواستار تشکیل کمیته تحقیقات دولتی در مورد حوادث هفت اکتبر شدند، در حالی که کانال ۱۴ خبر داد که ارتش ده‌ها وکیل برجسته را برای مشاوره به افسران به عنوان بخشی از تحقیقات آن حمله به خدمت گرفته است.

این در حالی است که رسانه‌های عبری بر آنچه به عنوان تاخیر دولت «بنیامین نتانیاهو» در تشکیل کمیته تحقیقات رسمی در مورد حمله هفت اکتبر ۲۰۲۳ می‌دانند، در میان پرسش‌هایی درباره دلایل این تاخیر تمرکز کرده‌اند.

روزنامه «یدیعوت آحارونوت» نیز پیشتر گزارش داده بود که «گالی بهاراو میار»، مشاور قضایی، از دولت بنیامین نتانیاهو خواسته است تا تشکیل کمیته تحقیقات رسمی درباره شکست‌های هفتم اکتبر را تسریع بخشد.

گزارش‌ها هفته گذشته از قصد ارتش برای ارائه گزارشی به «یسرائیل کاتس»، وزیر جنگ درباره تحقیقات در حال انجام در مورد شکست‌های ارتش در مقابله با حمله هفت اکتبر ۲۰۲۳ خبر دادند.

چند روز پیش، «اسحاق هزتزوگ»، رئیس‌ اسرائیل، با توجه به اختلاف نظرها و اظهاراتی که این رژیم بین سطوح سیاسی و امنیتی در خصوص مسؤولیت ناتوانی در مقابله با حمله هفت اکتبر مشاهده می‌کند، بر اهمیت تشکیل کمیته تحقیقات رسمی درباره این حمله تاکید کرد.

در حالی که بخش اطلاعات نظامی قبلاً اعلام کرده بود که مسؤولیت این شکست را بر عهده دارد، نتانیاهو اصرار دارد که هرگونه هشدار قبلی از سوی نهاد نظامی در مورد حمله احتمالی غزه را انکار کند.

این تدابیر امنیتی و درخواست‌ها برای تشکیل کمیته تحقیقات در حالی است که رسانه رژیم صهیونیستی پیش از این نوشته بودند حماس برنامه‌ریزی برای طوفان الاقصی را از سال ۲۰۱۶ آغاز کرده بود و با هک دوربین‌های مدار بسته موجود در شهرک‌های غلاف غزه، تمامی مقامات محلی آنها را زیر نظر داشت.

خلاصه آنچه شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی با بررسی پرونده‌ها و اطلاعات ارتش این رژیم در جنگ نسل‌کشی در غزه به آن دست یافت این است که جنبش حماس دست‌کم از سال ۲۰۱۶ برنامه‌ریزی برای آغاز حمله هفتم اکتبر را آغاز کرد و شهرک‌های واقع در غلاف غزه را به صورت شبانه‌روزی زیر نظر داشت و برای آغاز حمله برنامه‌ریزی کرد.

بر اساس این اسناد که به ادعای تلویزیون رژیم صهیونیستی ارتش این رژیم در طول عملیات‌های خود در غزه به آنها دست یافت، حماس توانست دوربین‌های امنیتی شهرک‌های غلاف غزه را هک کرده و به اطلاعات داخلی حساسی دسترسی پیدا کند، همچنین این جنبش ایمیل‌های اسرائیلی‌ها را هک کرد و عملیات رصد را با هدف تقویت بانک اهداف خود مدیریت کرد.

به گزارش این شبکه عبری، جمع‌آوری اطلاعاتی که حماس پیش از آغاز عملیات طوفان الاقصی درباره اسرائیلی‌ها و شهرک‌هایشان در اختیار داشت، سال‌ها زمان برد و حماس به یارانه‌های ساکنان شهرک‌های غلاف غزه دسترسی پیدا کرد و پس از هک سیستم‌های داخلی، موفق به جمع‌آوری اطلاعات موثقی از دوربین‌های مدار بسته و نیز فایل‌های حاوی اطلاعاتی مهم شد.

این رسانه رژیم صهیونیستی گزارش داد: در یک گروه از اسناد دسته‌بندی شده مشخص شد که حماس تمامی مقامات غلاف غزه را رصد کرده و تحت تعقیب قرار داد و افسران و نیروهای امنیتی و نیز تمامی ساکنان شهرک‌های منطقه را نیز تحت نظر داشت و این اطلاعات را به شکل موفقی در حمله به کار برد از جمله اینکه روسای این شهرک‌ها را در زمره اهداف خود قرار داد.

«شلوم بن حنان»، مسؤول سابق سرویس شین‌بت در رابطه با آنچه بیان شد، گفت: اطلاعاتی که حماس جمع‌آوری کرد، بسیار بسیار حساس و دقیق بود به طوری که گویی اطلاعات یک ارتش کامل و پیشرفته بودند و حماس از این اطلاعات برای آماده کردن اهداف خود استفاده کرد.

از جمله اطلاعات به دست آمده، ویدیوهای دوربین‌های مداربسته‌ای بود که تقریبا تمام اتفاقات شهرک‌ها در طول شبانه‌روز را ثبت می‌کنند، این ویدیوها از اتاق‌های فرمان و کنترل مقامات اسرائیلی به اتاق عملیات‌های حماس در غزه رسیده بود.

در این رابطه «امنون زیو»، از افسران گارد ساحلی اشکلون گفت: حماس برای من ویدیویی ۱۰ ثانیه‌ای فرستاد که در آن تصاویر صفحه‌ام در فیسبوک بود و با این عبارت به پایان می‌رسید که «سراغت خواهیم آمد.»

از جمله اطلاعات به دست آمده از رایانه‌های حماس، سندی مربوط به نوامبر ۲۰۲۰ یعنی سه سال قبل از طوفان الاقصی بود که نشان می‌دهد حماس به تمام نشانی‌های آی‌پی و شماره سریال‌های دوربین‌های مدار بسته دست یافته و قادر به هک تمامی آنها و مشاهد همه چیز در شهرک کفار عزه تا شاعار و سدیروت بوده است. نیروهای حماس علاوه بر دوربین‌های مدار بسته توانستند لیست اسامی تمامی نیروهای امنیتی ارتش و شماره تلفن‌های شهرک‌ها را جمع‌آوری کنند.

این رسانه رژیم صهیونیستی گزارش داد: حماس همه چیز را درباره نشست روسای شهرک‌ها و رئیس یکی از گروه‌های نظامی در جنگ سال ۲۰۲۳ می‌دانست، در یکی از این یارانه‌ها سندی کشف شد که نشان می‌دهد حماس «تمیر عیدان»، رئیس شهرک سدیروت و یک مسؤول امنیتی به نام «رافی» را در حالی که کنار دیوار مرزی بودند، زیر نظر داشته و پرونده‌هایی از اهداف برای هر شهرک ایجاد کرده که همراه با ارزیابی‌هایی از شرایط طرح حمله به هر شهرک به صورت جداگانه بود.

به گزاش این شبکه عبری، «عملیات طوفان الاقصی تنها علیه خانه‌های روسای شهرک‌ها و مسؤولان امنیتی انجام نشد بلکه شامل حال پاسگاه‌های پلیس در اوواکیم و سدیروت و نیز اماکن عمومی نیز شد، البته اینها اتفاقی نبودند چراکه در اسناد به دست آمده از سال ۲۰۱۶ مشخص شد که حماس روی نقشه مکان‌های عمومی همانند کلینیک‌ها، دفاتر و کلیساها را مشخص کرده بود و این اسناد نشان می‌دهند که حماس از دستکم هفت سال قبل در حال بررسی و رصد ما بوده و از تمامی حرکت‌های ما اطلاع داشته است.»

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.