«ناترازی» کلمه پوششی است بر روی خطاهای مدیریتی/ فشار تورم بر تمام اقشار زندگی کارگری از درمان تا مسکن رخنه کرده است

رکنا چهارشنبه 12 دی 1403 - 08:19
فرامرز توفیقی، فعال کارگری و مشاور مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران، در گفت‌وگویی با رکنا از افزایش هزینه‌های زندگی، از مشکلات تولید و صنعت به عنوان عوامل اصلی بحران‌های اقتصادی یاد کرد و بر لزوم اصلاحات ساختاری تأکید کرد.
«ناترازی» کلمه پوششی است بر روی خطاهای مدیریتی/ فشار تورم بر تمام اقشار زندگی کارگری از درمان تا مسکن رخنه کرده است

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، از میان سخنان مسئولان، شنیده می‌شود که بودجه کافی وجود ندارد، ناترازی انرژی داریم و تولید تقریباً متوقف شده است؛ این شرایط قطعاً اثرات منفی زیادی بر زندگی قشر کارگری جامعه خواهد گذاشت. در این خصوص، با فرامرز توفیقی، فعال کارگری و مشاور مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران، گفت‌وگویی داشته‌ایم تا نظر این کارشناس حوزه کارگری را درباره وضعیت قشر کارگری در سال آینده جویا شویم.

فرامرز توفیقی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: «بی‌تدبیری و سوءمدیریت در تمام ارکان جامعه به شدت مشهود است. اینکه مسئولان از ناترازی‌ها صحبت می‌کنند، مسیری گمراه‌کننده است. این بدان معنا نیست که ما بخواهیم صرفاً از واژه «ناترازی» استفاده کنیم، چرا که به کار بردن چنین اصطلاحاتی به عنوان پوششی برای بی‌تدبیری در درک صحیح فرآیندهای پیچیده مدیریتی و اقتصادی کشور تبدیل شده است.»

وی با تأکید بر اینکه این عدم نگرش صحیح و فرآیندهای نادرست، تبعات زیادی به همراه داشته و خواهد داشت، ادامه داد: «برای مثال، زمانی که کمبود کالایی همچون گوجه‌فرنگی پیش می‌آید، برخی مسئولان توصیه می‌کنند که مردم خودشان گوجه بکارند؛ وقتی کمبود پیاز ایجاد می‌شود، مردم را به کاشت پیاز دعوت می‌کنند و اگر کمبودی در عرضه خیار رخ دهد، همین توصیه‌ها مطرح می‌شود. چنین پیشنهادات سطحی و ساده‌انگارانه‌ای که حتی از سوی مسئولان به طور جدی بیان می‌شود، نه تنها از نظر عقلانی بلکه از دیدگاه اقتصادی فاقد اعتبار است. در حالی که کشور ما پس از نزدیک به پنج دهه، هنوز نتوانسته مشکلات اساسی خود را در تأمین کالاهای اولیه‌ای چون گوجه‌فرنگی، پیاز و خیار حل کند.»

مشاور مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران با بیان اینکه در این شرایط بحرانی اقتصادی، مسئولان باید توجه کنند که مردم ایران مردمی فداکار و نجیب هستند که تنها به دنبال تأمین حداقل‌های زندگی خود هستند، افزود: «مشکلات اجتماعی و اقتصادی که امروز مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، نباید به مشکلاتی بزرگ‌تر از آنچه که هست تبدیل شود. علاوه بر این، وضعیت بهداشت و درمان، به ویژه در زمینه دارو، فشار زیادی به مردم وارد کرده است. قیمت داروها آنقدر افزایش یافته که بسیاری از مردم توان خرید داروهای اساسی خود را ندارند. این وضعیت نه تنها در حوزه درمان، بلکه در تمام ابعاد زندگی مردم، از جمله آموزش، مسکن، خوراک و پوشاک، کاملاً مشهود است.»

وی در ادامه افزود: «در سال‌های اخیر، به دلیل سیاست‌های اقتصادی نادرست، بخش‌های مختلف اقتصادی کشور، از جمله صنعت، کشاورزی و خدمات، دچار بحران شده‌اند. به عنوان مثال، تغییرات ناگهانی در سیاست‌های پتروشیمی باعث افزایش بی‌رویه قیمت‌ها در بازار شده است، به گونه‌ای که کالاهایی وابسته به پتروشیمی مانند کفش، به زودی به کالای لوکس تبدیل خواهند شد. در چنین شرایطی، بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط که نقش مهمی در تأمین اشتغال کشور دارند، با مشکلات جدی مواجه شده‌اند و بسیاری از آنها به دلیل کمبود انرژی، افزایش قیمت‌ها و مشکلات مرتبط با تولید، تعطیل شده‌اند.»

فرامرز توفیقی با اشاره به اینکه مسئولان باید از طرح شعارهای غیرعملی و بی‌اثر خودداری کرده و به دنبال راهکارهای مؤثر و علمی برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور باشند، گفت: «برای مثال، بیان این ادعا که تورم تولیدکننده کاهش یافته است، در حالی که مشکلات واقعی تولیدکنندگان همچنان پابرجاست، نوعی تناقض آشکار است که هیچ کمکی به حل بحران‌ها نمی‌کند. از سوی دیگر، فشارهای اقتصادی و افزایش دستمزدها به تنهایی نمی‌تواند هزینه‌های زندگی مردم را پوشش دهد. افزایش دستمزدها در شرایط کنونی تنها یک تسکین موقت است و قادر نخواهد بود به طور اساسی مشکلات اقتصادی را حل کند. در نتیجه، اگر این روند ادامه یابد، تبعات منفی این سیاست‌ها برای حاکمیت به طور جدی قابل مشاهده خواهد بود. بنابراین، باید از همین حالا به ریشه‌یابی علل اصلی مشکلات پرداخته و اقداماتی بنیادین برای اصلاح ساختارهای اقتصادی و اجتماعی کشور انجام داد تا از بروز بحران‌های اجتماعی و سیاسی در آینده جلوگیری شود.»

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.