افت سالانه ۲۵ میلیون مترمکعب تولید گاز درصورت اجرا نشدن یک طرح

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 12 دی 1403 - 12:05
وزیر نفت در اظهاراتی، ضرورت اجرای طرح فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی را بسیار حیاتی دانست و هشدار داد که در صورت عدم انجام این طرح، سالانه ۲۵ میلیون مترمکعب از ظرفیت تولید گاز این میدان از بین خواهد رفت.

به گزارش ایسنا، پارس جنوبی، به‌عنوان بزرگ‌ترین میدان گازی مشترک جهان میان ایران و قطر، نقش حیاتی در تأمین انرژی و اقتصاد ایران دارد. با گذر زمان و کاهش فشار مخزن این میدان، ضرورت اجرای طرح فشارافزایی برای حفظ و افزایش تولید گاز به‌طور جدی مطرح شده است. طبق اعلام محسن پاکنژاد، وزیر نفت، کاهش فشار مخزن میدان گازی پارس جنوبی منجر به افت سالانه ۲۵ میلیون مترمکعب در ظرفیت تولید گاز خواهد شد.

برای مقابله با این تهدید، طرح فشارافزایی پارس جنوبی به‌عنوان اولویتی راهبردی در دستور کار قرار گرفته است. این طرح نه تنها برای تأمین پایدار گاز موردنیاز کشور اهمیت دارد، بلکه از نگاه اقتصادی و بهره‌وری از منابع طبیعی نیز حیاتی است.

به گفته مقامات، برای اجرای کامل طرح فشارافزایی، هفت مرکز فشارافزایی تعریف شده است که هرکدام به سرمایه‌گذاری ۲.۵ میلیارد دلاری نیاز دارند. در مجموع، حدود ۱۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای اجرای کامل این طرح لازم است. این سرمایه‌گذاری بلندمدت، اگرچه قابل‌توجه است، اما با توجه به پیش‌بینی بازگشت مالی از طریق افزایش تولید گاز و میعانات گازی، یک سرمایه‌گذاری سودآور به شمار می‌آید.

بر اساس برآوردها، اجرای طرح فشارافزایی تا پایان عمر مخزن پارس جنوبی می‌تواند ۸۰۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور به همراه داشته باشد. این میزان درآمد نه تنها به تقویت اقتصاد ملی کمک می‌کند، بلکه موجب افزایش صادرات گاز و کاهش وابستگی به منابع خارجی خواهد شد. همچنین، برنامه‌ریزی شده است که تا پایان سال جاری یک بسته به ارزش ۶ میلیارد دلار از این طرح به امضا برسد، که نشان‌دهنده عزم دولت در اجرایی کردن این پروژه است.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مقدمات قانونی برای سرمایه‌گذاری صنایع انرژی‌بر همچون هلدینگ‌های پتروشیمی و صنایع فولادی در میدان‌های گازی کشور انجام شده است، بخش خصوصی می‌تواند با به تولید رساندن میدان‌های گازی سهم خود بابت سرمایه‌گذاری در این طرح‌های را در قالب گاز تحویلی، دریافت کند.

اگرچه اجرای این طرح با چالش‌هایی نظیر جذب سرمایه‌گذاری، تأمین فناوری پیشرفته و مدیریت پروژه‌های عظیم همراه است، اما مزایای اقتصادی، امنیت انرژی، و تقویت جایگاه ایران در بازار گاز جهانی، آن را به یکی از اولویت‌های استراتژیک کشور تبدیل کرده است.

اجرای طرح فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی، اگر به‌موقع و به‌طور مؤثر انجام شود، می‌تواند به‌عنوان یک گام بزرگ در حفظ ظرفیت تولید گاز و ایجاد ارزش افزوده برای کشور تلقی شود. این طرح نه تنها در مدیریت منابع انرژی ایران نقش کلیدی دارد، بلکه می‌تواند به‌عنوان الگویی برای بهره‌برداری پایدار از منابع مشترک گازی در سطح منطقه مطرح شود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.