نشریه انگلیسی با استناد به اسناد قدیمی مشاهده شده توسط خود، مدعی برنامه روسیه برای حمله به کشورهایی همچون ژاپن و کرهجنوبی شده است.
از زمان شروع جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، کشورهای غربی و بازوهای رسانهای آنها، همواره مسکو را به تلاش برای جنگیدن علیه دیگر کشورهای غربی و عضو ناتو متهم کردهاند.
در همین راستا، نشریه انگلیسی «فایننشیالتایمز» در گزارشی ادعایی، با استناد به اسناد مشاهده شده توسط خود، مدعی خواست روسیه برای حمله به «اهدافی راهبردی» در ژاپن و کرهجنوبی شده است.
این نشریه نوشت: «پروندههای نظامی محرمانه روسیه در فاصله سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ جزئیات برنامههای حمله راهبردی به ژاپن و کرهجنوبی را با تمرکز بر ۸۲ هدف کلیدی نظامی و غیرنظامی نشان میدهد.»
به ادعای فایننشیالتایمز، بانک اهداف روسیه در ژاپن، زیرساختهای انرژی، مراکز اصلی حمل و نقل و نیروگاه های هستهای و در کرهجنوبی، پلها، تأسیسات صنعتی و نیروگاههای هستهای را شامل میشود.
نشریه انگلیسی مجددا با پافشاری به صحت اسناد مشاهده شده توسط خود، مدعی شد که اسناد مذکور سناریوهایی را برای حملات موشکی غیرهستهای «خا-۱۰۱» (Kh-۱۰۱) و آزمایش پدافند هوایی در سال ۲۰۱۴ شامل ۲ بمبافکن «توپولف ۹۵» (Tu-۹۵) که برای به چالش کشیدن دفاع هوایی ژاپن و کرهجنوبی فرستاده شده بود، تشریح میکند.
به ادعای این نشریه، «نگرانی شدید» مسکو در مورد جناح شرقی خود در اسنادی که منابع غربی به فایننشیالتایمز نشان دادند، برجسته شده است، بهطوریکه «برنامه ریزان نظامی روسیه بیم آن دارند که مرزهای شرقی این کشور در هر جنگی با ناتو در معرض حمله قرار گیرد و از سوی کشورهای همسو با آمریکا و متحدان منطقه ای آسیب پذیر باشد.»
نشریه انگلیسی همچنین مدعی شد که این اسناد از ۲۹ پرونده مخفی نظامی روسیه استخراج شده است که عمدتاً بر آموزش افسران برای درگیری احتمالی در مرزهای شرقی این کشور از سال ۲۰۰۸ تا ۱۴ متمرکز بوده و هنوز هم مرتبط با راهبرد کلان روسیه است.
فایننشیالتایمز، آسیا در راهبرد «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه برای پیگیری تهاجم تمام عیار به اوکراین و موضع گستردهتر او علیه ناتو، به محوریت تبدیل شده است.
این ادعا درحالی است که به اذعان این نشریه انگلیسی، آمریکا با ادعای تلاش برای «فشار بر ماشین جنگی کرملین» و «تهدیدات چین» نیروهای قابل توجهی در کره جنوبی و ژاپن جمعآوری کرده است.
گزارش ادعایی فایننشیالتایمز درباره احتمال حمله روسیه به کرهجنوبی و ژاپن درحالی است که پیونگیانگ و پکن هر ۲ جزو متحدان نزدیک مسکو هستند.
در همین راستا «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی و پوتین در نشستی در ماه ژوئن یک معاهده دفاعی متقابل امضا کردند که در آن هر یک از طرفین در صورت حمله مسلحانه به کمک دیگری خواهد آمد.
غرب مدعی است که بر اساس همین معاهده، کره شمالی از آن زمان هزاران نیرو را برای حمایت از روسیه در جنگ با اوکراین اعزام کرده است و سئول و واشنگتن نیز مدعی شدهاند که تعداد زیادی از آنها کشته یا زخمی شدهاند.
در حوزه روابط پکن و مسکو نیز «شی جینپینگ»رئیسجمهور چین در پیام تبریک سال نو میلادی به همتای روسی خود گفت، اعتماد سیاسی میان چین و روسیه تحت رهبری استراتژیک روسای جمهور دو کشور در حال رسیدن به سطح جدیدی است